Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28 Мар 2024 17:43



Отговори на тема  [ 1534 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 103  Следваща
ФЮЖЪНЧЕТО 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: 07 Яну 2008 14:56
Мнения: 89
Местоположение: София
Отговори с цитат
Някой има ли наблюдения за колко време стартира Фюжън бокса? При мен в началото стартираше за 45-50секунди, след втората седмица стигна до 80-85, а от днес залепи на 110. Много е досадно и не съм сигурен каква е причината.


17 Ное 2015 10:33
Профил

Регистриран на: 20 Апр 2009 08:33
Мнения: 257
Отговори с цитат
Имам четири приемника.Отначало всички стартираха за 10 секунди.От две-три седмици основният стартира за около 90-100 секунди.Той е и по-бъгъв-редовно забива или се рестартира.Още се двоумя дали да го връщам,затова сега съм го бутнал в кухнята,там се гледа по-рядко.
Останалите засега нямат проблеми и стартират за 10 секунди.


17 Ное 2015 11:20
Профил

Регистриран на: 17 Ное 2015 21:53
Мнения: 6
Отговори с цитат
Имам Фюжън от 3-4 седмици - еди основен и два допълнителни. Вече смених един изгорял приемник. Единия от допълнителните приемници при всяко включване си избира произволна резолюция, само не и тази, която съм нагласил преди това. На другия (защото там тв-то не Full HD) всеки път нагласям размерите на картината, иначе ми се губи около 25% от картината. Съгласен съм с мнението по-горе, че някои HD-та само са минали покрай 1080, ама и на други с чист HD сигнал битрейта е много съмнителен. Запичането е толкова отчетливо, че като пусна в трите стаи една и съща програма става ужасна какафония - звука се разминава с повече 10 секунди. Може да пробвате, ако имате повече от два приемника. За три приемника хич и не мислете за нет под 50 мегабита, аз се принудих да пусна специална линия за тях, сиреч това ми е втори нет. Ако имате един общ, даже и 100 мегабита, в момента, в който пуснете да сваляте някой филм от торентите, фюжъните умират. Причината, между другото, да се изключват сами приемниците е, че по този начин Булсатком пести интернет трафик и не очаквайте да го променят. Все още са много малко програмите за преглед назад, а аз само за това го взех. Когато преминавам между програмите и се появят двата концентрични кръга с надписи около тях +5, -5 +15, -15 и натисна някой бутон на дистанционното, 50 на 50 е шанса приемника да се рестартира. И тогава чакам повече от минута на сив екран - наистина се забави доста стартирането. Начинът, по който са отделени и по който се работи с любимите канали е доста идиотски. Дистанционното щрака така, че го чувам от другата стая, по тая причина си ползвам старите дистанционни. Има много по-малко информация и е много по-невярна в инфото за предаванията от сателитните приемници.

Това са само минуси. Въпреки това ще изчакам няколко месеца, защото Булсатком ми харесват като фирма. Ако не се развият както трябва дотогава, късам договора.


17 Ное 2015 22:31
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Добре дошъл !
Мога само да ти благодаря, че си уважил темата и си я обогатил.
Поздрави !!!


17 Ное 2015 22:50
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
От букса AV Фюжънчето може да се свърже към всички по-стари телевизори. За целта Ви трябва кабел като на долната снимка. Резолюцията се сменя автоматично. За този AV-изход тя не може да е повече от 576i . Всичко останало си работи нормално.
Ако телевизорът е с букса СКАРТ, тогава ще Ви трябва и прехода от първата снимка. Ключето трябва да е в позиция INPUT !!!


Прикачени файлове:
1.jpg
1.jpg [ 6.28 KiB | Прегледано 19524 пъти ]
images.jpg
images.jpg [ 6.19 KiB | Прегледано 19526 пъти ]
20 Ное 2015 00:16
Профил

Регистриран на: 21 Ное 2015 22:29
Мнения: 51
Отговори с цитат
Здравейте.

Абонат съм на Булсатком от вече 5 години. Отскоро съм потребител на Fusion, досега ползвах две антени. Направих глупостта да предплатя за 6 месеца, както обичайно, като мислех, че качеството ще е горе-долу сносно. Да-да, баси ташака.

Имам два приемника + рутер, с който ползвам интернет на два компютъра и телефон. Преди около месец и половина скоростта на интернета осезаемо падна без предупреждение. Отидох в офис и след кратко чудене к'во, по дяволите, става, се оказа, че скоростта вече ще е такава. Рекох си, край на авантата - доплатих си за 50 Mbit/s и продължих да си го ползвам. Та, отивам аз миналата седмица да си плащам и касиерката, с която се познаваме от много години, ми предлага, вместо чиния да ми пуснат Fusion. Е, пуснаха ми Fusion-а (вдигнах и скоростта на 100 Mbit/s) и боднаха приемниците в рутера, който обаче е нависоко. Реших аз, че там горе толкоз кабели не ми трябват, и ги свалих долу, в приемника на Bulsatcom, на PON-овете. Вървя няколко дни така. През това време при смяна на канали приемникът редовно забиваше и се оправяше само след рестарт. След въпросния рестарт губи настройки - резолюцията на телевизора се връща на HD Ready и губи сменената парола за родителски контрол, като се връща паролата по подразбиране - 1234. Функцията за гледане на предавания на запис работи когат' си иска - на обозначените със зелена точка канали! Та работи си така няколко дни и в един момент спряха и двата приемника. Побеснях и викнах техник. Дойде на следващия ден. Междувременно реших да пробвам да върна кабелите от поновете в рутера, и, о, чудо - стана. Проблемите си останаха. Та заради тях реших да не връщам техника, а да го накарам да види на какво се дължи това. Ми, оказа се от транслацията от София или откъдето та предават. Оттам били забранили и приемането през ПОН-овете. "Ма не ви ли се обадиха" - "Очевидно не, щом съм се обадил да идвате". Тоест пак без предупреждение. Наблюдавайте ги, вика, и ако трябва, ще ви сменим приемниците. Е, да, ама проблемът очевадно не е при мен. Това в петък. В петък вечерта се започна едно адско накъсване на всички HD програми и на някои SD-та. Просто е изключено да гледаме нормално телевизия вкъщи. Пробвах и на лаптопа - и там същата работа, тоест проблемът пак не е в моя телевизор, просто предаването е такова. В момента нещата са още по-зле. Виждам, че бърникат нещо, защото се разместват канали. Липсва и много от информацията за предаванията, която имах с антената. Отделно се появява за 2-3 секунди и изчезва.

Освен това, в началото на седмицата приемниците се рестартираха за около 30-40 секунди, сега им трябва тройно повече време!

Та, да ти е*а и нововъведението такова. Кел файда, че имам толкоз програми, като не мога да ги ползвам! В момента НА ПРАКТИКА НЯМАМ ТЕЛЕВИЗИЯ!

Общо взето, забелязвам, че и yoyotintin е описал/а същите проблеми, каквито има и при мен. Гледам, обаче, че никой не си е направил труда да му/ѝ отговори!

Въпрос: на какво се дължи това, кога ще бъде оправено, или да отивам другата седмица да си искам парите обратно ида минавам на конкуренцията? Благодаря предварително!


21 Ное 2015 22:49
Профил

Регистриран на: 25 Апр 2011 21:04
Мнения: 3
Отговори с цитат
Здравейте!

И при мен се наблюдават същите проблеми както при колегите по горе.. За да тръгне тази бангия и трябва поне минута.. минута и нещо! Отделно забива когато си поиска и се налага отново едно чакане... Да не говорим, че понякога като забие си играя по половин час да го пусна.. То не са рестартирания на приемници, рутери, медия конвертори..Поне премахнете автоматичното изключване за да работи постоянно. Как въобще може да събирате пари за подобна услуга? Вземете си оправете нещата, че нещо съм ви нарочил последните няколко месеца и ще намотая всичко и директно от терасата...


22 Ное 2015 10:26
Профил

Регистриран на: 21 Ное 2015 22:29
Мнения: 51
Отговори с цитат
В момента няма накъсване - някои от каналите са директно спрели на пауза и няма никакъв звук, нито динамика в картината. Някои от тези, които в петък вечерта и снощи накъсваха, вървят без проблеми - тоест стрийминг-сървърите ви (или с каквото там излъчвате онлайн) не издържат на натоварването в часовете на най-голямо потребление (вечер). При положение, че нямате кой знае колко клиенти и че това е сравнително нова услуга, как смятате да я предлагате занапред???

ПП. Сега забелязвам, че НИТО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ вече няма информация за програмата. "НЯМА ИНФОРМАЦИЯ" навсякъде.


Последна промяна StStefanov на 22 Ное 2015 12:04, променена общо 1 път



22 Ное 2015 11:15
Профил

Регистриран на: 17 Апр 2011 11:48
Мнения: 167
Местоположение: BENIWALID
Отговори с цитат
Това което предлагат до сега с ФЮЖАНА Е пълен провал за БСК.Ако не си го пооправят доста кабели и ФЮЖАНЧЕТА ще хвърчът през тераси и прозорци.Не съм очаквал толкова много да е зле ФЮЖАНА,то нямя тръгване,като тръгне и минеш от един канал на друг забива,рестар и не тръгва,пълна трагедия.АЛОО БСК вземете го пооправете малко това iptv на клиентите ви почва да им писва вече :oops:


22 Ное 2015 11:38
Профил

Регистриран на: 09 Апр 2010 16:21
Мнения: 11
Местоположение: Plovdiv
Отговори с цитат
И аз да ви кажа едно трикче на Фюжънчето освен че може да работи с старите дистанционни на бск работи и с дистанционното на вашия телевизор, поне на мен до сега от двата ТВ съм пробвал и работи с него Единият ми е Самсунг плазма а др Филипс. :wink:


22 Ное 2015 14:47
Профил WWW

Регистриран на: 21 Ное 2015 22:29
Мнения: 51
Отговори с цитат
17:30 часа, начало на вечерта. Прекъсването отново започва. Първо се зареждат и се възпроизвеждат по няколко пъти едни и същи реплики и кадри, а после се пропускат други. Освен че е неприятно, по този начин се губи и целият смисъл. Пример: "Е майка на де"... "на Даун" и така нататък. При смяна на каналите понякога са необходими десетина секунди, за да тръгне следващият.

Ето ви един хубав мач - така е от вече десетина минути. Приятно наслаждение на играта. :evil:

https://www.youtube.com/watch?v=Ku8cg7sxVvY

Ето ви и малко БНТ "HD":

https://www.youtube.com/watch?v=d-B0WZLT0NI

Малко смяна на канали:

https://www.youtube.com/watch?v=ot7ae24W91o

Това е при един изключен приемник и един изключен компютър, другият не тегли и не качва нищо! Айде кажете ми, ама честно, някой от вас ще плаща ли за такова "качество"?


22 Ное 2015 18:48
Профил
Аватар

Регистриран на: 07 Яну 2008 14:56
Мнения: 89
Местоположение: София
Отговори с цитат
StStefanov написа:
Ето ви един хубав мач - така е от вече десетина минути. Приятно наслаждение на играта. :evil:



Причината по-скоро е в интернета. Мача го следя от началото и всичко е ОК. Само към 5-тата минута имаше прекъсване на видеото ,но звука и логото на канала си останаха на черен фон за 4-5 секунди.


22 Ное 2015 19:04
Профил

Регистриран на: 21 Ное 2015 22:29
Мнения: 51
Отговори с цитат
Възможно е, но през деня нямам такива проблеми - или върви, или стои на пауза (обикновено върви). Няма прекъсвания. Проблемът е само вечер, т.е. вероятно каналът не е достатъчно широк, не знам. Утре ще си уговоря среща с техник. И ако пак не стане, сбогом. Доколкото виждам, услугата се предлага някъде от март-април, досега тия неща трябваше да са изчистени.


22 Ное 2015 19:07
Профил
Аватар

Регистриран на: 07 Яну 2008 14:56
Мнения: 89
Местоположение: София
Отговори с цитат
Може би има значение, че нета ми е оптика от Булсатком.


22 Ное 2015 19:09
Профил

Регистриран на: 21 Ное 2015 22:29
Мнения: 51
Отговори с цитат
При мен също, разпределителната шахта е под прозореца ми. Като погледна навън, я виждам. От мен до главното трасе има не повече от 30 метра.

По-важното е, че същият проблем очевидно не е само при мен. Поне това показва настоящата тема. Което пък значи, че май не е (само) от трасето.

ПП. Нямам загуби; при пинг към различни сайтове ми дава еднакви стойности, няма колебания. Остава да е или широчината на трасето, или предавателят. И в двата случая проблемът е в Булсатком, не при мен.


22 Ное 2015 19:10
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1534 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 103  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®