Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26 Яну 2021 02:21Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Интернет във Велико Търново 
Автор Съобщение

Регистриран на: 13 Апр 2010 09:31
Мнения: 13
Отговори с цитат
Искам да попитам скоро ще можем ли и ние във Велико Търново да се радваме на Интернет от Булсатком?


15 Яну 2013 20:31
Профил

Регистриран на: 22 Яну 2011 12:44
Мнения: 330
Отговори с цитат
щом е написано "скоро" на картата която сме дали за покритието, значи се работи по пускането на услугата.
но ако не си забелязал, напоследък доста камъни взеха да хвърлят по нас, че някой и на канари заприличват.
но ние сме упорити, може да се забавим но ще продължим докато стигнем целта.


15 Яну 2013 22:50
Профил

Регистриран на: 15 Мар 2009 22:05
Мнения: 4
Отговори с цитат
Здравейте,дочух че Булсатком били напът да купят един Търновски интернет доставчик и до седмица,две ще влязат и във Велико Търново.Знаете ли нещо по въпроса?


20 Яну 2013 17:23
Профил

Регистриран на: 02 Ное 2011 19:32
Мнения: 489
Отговори с цитат
romel написа:
Здравейте,дочух че Булсатком били напът да купят един Търновски интернет доставчик и до седмица,две ще влязат и във Велико Търново.Знаете ли нещо по въпроса?

Дано Булсата купят Cooolbox, чудесни партньори ще са.


20 Яну 2013 21:28
Профил

Регистриран на: 15 Мар 2009 22:05
Мнения: 4
Отговори с цитат
За Coolbox много ме съмнява!За друг доставчик чух,но не знам дали е редно да го казвам затова ще чакаме развитие :)


20 Яну 2013 21:59
Профил
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2007 13:44
Мнения: 23
Местоположение: Германия
Отговори с цитат
Почти е сигурно че мрежата която ще купи булсатком е на НОВОТИКА!


06 Фев 2013 20:01
Профил

Регистриран на: 15 Мар 2009 22:05
Мнения: 4
Отговори с цитат
Предател :lol:


06 Фев 2013 22:07
Профил

Регистриран на: 12 Окт 2010 16:34
Мнения: 2
Отговори с цитат
Може ли все пак,някой от екипа на форума да даде по точна информация ? Аз съм от Горна Оряховица и от доста време чакам Булсат да имат интернет услуга и тук . Питал съм и в офиса когато си плащам телевизията и там отговарят,че се работело по въпроса ...
Какво значи "работи се по въпроса " ? Разбирам,че в последните месеци имахте доста проблеми но това "СКОРО" на картата в сайта стои от колко, 5-6 може би и повече месеци ? Ако нямате точна информация тук в форума, предполагам,че имате връзка с ръководството на Булсат и можете да поискате подобна информация от тях, та да дадете някаква надежда на хората,които чакат интернет от толкова време . Ще е хубаво да дадете малко яснота по въпроса,въпреки че в правилата на раздела е "забранено" да се пита кога ще има интернет в определен район.
Просто искам да знам да чакам ли наистина скоро интернет и в Горна Оряховица или това скоро ще си стои и след 1 година в картата на сайта ...
Благодаря Ви .


01 Мар 2013 10:20
Профил

Регистриран на: 22 Яну 2011 12:44
Мнения: 330
Отговори с цитат
newgeneration
като се каже "работи се по въпроса", това означава, че проектантите проектират изграждането на мрежата, ходят да вадят разрешителни, да договарят кое от къде ще минава, след това започват да се изграждат основните трасета, след тях се изграждат вторични трасета и накрая след като се изградят разпределеителните кутии по входовете на блоковете ( ако става въпрос за жилищни блокове) тогава чак започват да се навързват клиенти.
всичко това което ти написах най-общо, всъщност е изключително огромно количество работа която трябва да се свърши, от голямо количество хора, за да може накрая двама техници да дойдат у вас, да ти пуснат едно влакно и да ти поставят крайното устройство, за можеш ти да ползваш услугата.
та бъди сигурен, че доста усилено се работи по въпроса. просто не очаквай нещата да стават, като с магическа пръчка.

във форума не е забранено да се пита кога в дадено населено масто ще бъде пусната услугата. просто в правилата е обяснено, че е безсмислено да се задава този въпрос, защото няма как да бъде даден точен и конкретен отговор.
задаването на този въпрос при ясна представа, че не е възможно да му се отговори точно, си е чиста проба "спам".

да се препира и изисква от някой, да доставя услугата си там където, няма възможност в дадения момент, е също толкова тъпо и егоцентрично, колкото доставчика на услугата да изисква от потребителите, да се преместят да живеят в региона където има покритие услугата му.
многократно съм го казвал, ще го кажа от ново. там където сме посочили, че ще бъде пусната услугата със сигурност е решено, че ще се предлага и е започнала работа по възможноста за доставка. всичко е въпрос на време.

П.С. не се сърди но мисля, че трябва да си по-внимателен при употребата на някой имена. Цитат: "Всяко ползване на търговските марки "Нова Генерация" и "New Generation" без писменото разрешение на техния притежател е забранено и се преследва от закона." :roll: :)

"Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни."
Димитър Воев
30.05.1987 г.
http://newgeneration-forever.net/index. ... vinagi.txt


01 Мар 2013 12:13
Профил

Регистриран на: 12 Окт 2010 16:34
Мнения: 2
Отговори с цитат
Rishko
Аз далеч не мисля,че е спам да се интересуваш,кога ще има подобна услуга, при положение,че от над половин година го пише това СКОРО . Смятам,че е доста подвеждащо при положение,че не е скоро .. Както и в предния ми пост споменах, просто желая малко яснота , която Вие от части ми дадохте . Все пак се надявам, ако получите информация да я споделите тук .
А относно ника ми, няма абсолютно нищо общо с този сайт, дори го виждам за пръв път .
Доста далечна история си имам с него още от преди 10-тина години в играта lineage 2 .
И все пак,ако пречи по някакъв начин, нямам нищо против да го смените с друг .


01 Мар 2013 23:09
Профил

Регистриран на: 22 Яну 2011 12:44
Мнения: 330
Отговори с цитат
СКОРО е относително понятие.
Булсатком е млада фирма, съвсем СКОРО създадена, само преди десетина години.
Сега във София, а СКОРО и в други градове.
Бързият влак СКОРО ще пристигне.
Всеки по различен начин гледа на понятието СКОРО. То е почти толкова неопределено колкото и "ша' та' таковам".
За някой градове надписа СКОРО стоеше по месец - два, и услугата стартираше. Горките бургазлии стояха две години с тоя надпис.
кой може да ти каже къде и как ще се закучат нещата когато си решил да правиш нещо?
живота е това което се случва, докато си правим планове за него.
относно прякора който ползваш.
ни най-малко не ми пречи, че го ползваш. просто добронамерено ти казвам, че на други може и да им пречи и съответно ти показвам на кой.


03 Мар 2013 23:10
Профил

Регистриран на: 23 Дек 2012 14:35
Мнения: 2
Отговори с цитат
С голяма радост вчера разбрах, че във Велико Търново и ние имаме интернет. Свързах се по скайп със служител на Булсат и оттам ми казаха, че вече имаме покритие.В сайта на Булсат видях, че има скорост от 94 бпс и реших, че мога да си направя пакет с телевизия и интернет (аз съм абонат). Когато се обадих по националния телефон, ми казаха, че няма оптичен интернет, и че доставката е от Новотика или нещо такова. Обяснете ми защо е това разминаване в информацията дадена ми по скайп, в сайта и това, което ми казаха по телефона. Тъкмо се зарадвах, че хем ще гледам кристална телевизия, както е в момента, хем ще ползвам високоскоростен интернет, но уви.


27 Мар 2013 19:53
Профил

Регистриран на: 23 Дек 2012 14:35
Мнения: 2
Отговори с цитат
Бихте ли дали повече подробности за това положение във Велико Търново? По телефона на мен казаха, че скоростта, която могат да осигурят тук е 34 мбс, на сестра ми са казали, 44 мбс, и че няма оптичен интернет, нещо, на което ние много се надявахме. Предвиждате ли да има тук оптичен интернет и скорост от 94 мбс? Благодаря предварително.


27 Мар 2013 20:01
Профил

Регистриран на: 28 Сеп 2012 21:13
Мнения: 42
Местоположение: Варна
Отговори с цитат
Навсякъде планират оптичен интернет, но друг е въпроса имат ли средства да прекарат трасета и кога ще стане! И аз във Варна не съм на оптика, но скоростта е 44 мегабита. Няма вече оферта 34, така че пускай 44.


28 Мар 2013 07:53
Профил

Регистриран на: 22 Яну 2011 12:44
Мнения: 330
Отговори с цитат
аз не видях противоречие от подадената информация.
В Търново има интернет. Мражата все още не е оптична. 94 мегабита се предлага само на потребители които имат оптична мрежа до дома си. Доставката не се извършва от друга фирма, а е закупена тяхната преносна среда. Както в други градове, така и в Търново ако преносната среда не е PON, то тя ще бъде преработена.
Проблема в случая идва от разликата в това, какво е твоето желание и това, каква коректна информация ти е подадена от операторите.
От не малкия си опит мога да ти кажа, че не познавам домашен потребител който пълноценно да ползва 100 мегабитова връзка. Подобна връзка трудно се натоварва дори и да си супер торент маняк, който постоянно прави големи количества трафик.
Трансфера не зависи само от максималния капацитет който ти е отпуснат. Отсрешната страна ако няма подобен ресурс, трансфера ще се влачи на максималната скорост, която има най-слабия участник в трансфера.


28 Мар 2013 11:01
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®