forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

Интернет във Велико Търново
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=64&t=17005
Страница 1 от 2

Автор:  cekoF1 [ 15 Яну 2013 20:31 ]
Заглавие:  Интернет във Велико Търново

Искам да попитам скоро ще можем ли и ние във Велико Търново да се радваме на Интернет от Булсатком?

Автор:  Rishko [ 15 Яну 2013 22:50 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

щом е написано "скоро" на картата която сме дали за покритието, значи се работи по пускането на услугата.
но ако не си забелязал, напоследък доста камъни взеха да хвърлят по нас, че някой и на канари заприличват.
но ние сме упорити, може да се забавим но ще продължим докато стигнем целта.

Автор:  romel [ 20 Яну 2013 17:23 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

Здравейте,дочух че Булсатком били напът да купят един Търновски интернет доставчик и до седмица,две ще влязат и във Велико Търново.Знаете ли нещо по въпроса?

Автор:  Петър [ 20 Яну 2013 21:28 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

romel написа:
Здравейте,дочух че Булсатком били напът да купят един Търновски интернет доставчик и до седмица,две ще влязат и във Велико Търново.Знаете ли нещо по въпроса?

Дано Булсата купят Cooolbox, чудесни партньори ще са.

Автор:  romel [ 20 Яну 2013 21:59 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

За Coolbox много ме съмнява!За друг доставчик чух,но не знам дали е редно да го казвам затова ще чакаме развитие :)

Автор:  stivanvt [ 06 Фев 2013 20:01 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

Почти е сигурно че мрежата която ще купи булсатком е на НОВОТИКА!

Автор:  romel [ 06 Фев 2013 22:07 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

Предател :lol:

Автор:  newgeneration [ 01 Мар 2013 10:20 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

Може ли все пак,някой от екипа на форума да даде по точна информация ? Аз съм от Горна Оряховица и от доста време чакам Булсат да имат интернет услуга и тук . Питал съм и в офиса когато си плащам телевизията и там отговарят,че се работело по въпроса ...
Какво значи "работи се по въпроса " ? Разбирам,че в последните месеци имахте доста проблеми но това "СКОРО" на картата в сайта стои от колко, 5-6 може би и повече месеци ? Ако нямате точна информация тук в форума, предполагам,че имате връзка с ръководството на Булсат и можете да поискате подобна информация от тях, та да дадете някаква надежда на хората,които чакат интернет от толкова време . Ще е хубаво да дадете малко яснота по въпроса,въпреки че в правилата на раздела е "забранено" да се пита кога ще има интернет в определен район.
Просто искам да знам да чакам ли наистина скоро интернет и в Горна Оряховица или това скоро ще си стои и след 1 година в картата на сайта ...
Благодаря Ви .

Автор:  Rishko [ 01 Мар 2013 12:13 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

newgeneration
като се каже "работи се по въпроса", това означава, че проектантите проектират изграждането на мрежата, ходят да вадят разрешителни, да договарят кое от къде ще минава, след това започват да се изграждат основните трасета, след тях се изграждат вторични трасета и накрая след като се изградят разпределеителните кутии по входовете на блоковете ( ако става въпрос за жилищни блокове) тогава чак започват да се навързват клиенти.
всичко това което ти написах най-общо, всъщност е изключително огромно количество работа която трябва да се свърши, от голямо количество хора, за да може накрая двама техници да дойдат у вас, да ти пуснат едно влакно и да ти поставят крайното устройство, за можеш ти да ползваш услугата.
та бъди сигурен, че доста усилено се работи по въпроса. просто не очаквай нещата да стават, като с магическа пръчка.

във форума не е забранено да се пита кога в дадено населено масто ще бъде пусната услугата. просто в правилата е обяснено, че е безсмислено да се задава този въпрос, защото няма как да бъде даден точен и конкретен отговор.
задаването на този въпрос при ясна представа, че не е възможно да му се отговори точно, си е чиста проба "спам".

да се препира и изисква от някой, да доставя услугата си там където, няма възможност в дадения момент, е също толкова тъпо и егоцентрично, колкото доставчика на услугата да изисква от потребителите, да се преместят да живеят в региона където има покритие услугата му.
многократно съм го казвал, ще го кажа от ново. там където сме посочили, че ще бъде пусната услугата със сигурност е решено, че ще се предлага и е започнала работа по възможноста за доставка. всичко е въпрос на време.

П.С. не се сърди но мисля, че трябва да си по-внимателен при употребата на някой имена. Цитат: "Всяко ползване на търговските марки "Нова Генерация" и "New Generation" без писменото разрешение на техния притежател е забранено и се преследва от закона." :roll: :)

"Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни."
Димитър Воев
30.05.1987 г.
http://newgeneration-forever.net/index. ... vinagi.txt

Автор:  newgeneration [ 01 Мар 2013 23:09 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

Rishko
Аз далеч не мисля,че е спам да се интересуваш,кога ще има подобна услуга, при положение,че от над половин година го пише това СКОРО . Смятам,че е доста подвеждащо при положение,че не е скоро .. Както и в предния ми пост споменах, просто желая малко яснота , която Вие от части ми дадохте . Все пак се надявам, ако получите информация да я споделите тук .
А относно ника ми, няма абсолютно нищо общо с този сайт, дори го виждам за пръв път .
Доста далечна история си имам с него още от преди 10-тина години в играта lineage 2 .
И все пак,ако пречи по някакъв начин, нямам нищо против да го смените с друг .

Автор:  Rishko [ 03 Мар 2013 23:10 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

СКОРО е относително понятие.
Булсатком е млада фирма, съвсем СКОРО създадена, само преди десетина години.
Сега във София, а СКОРО и в други градове.
Бързият влак СКОРО ще пристигне.
Всеки по различен начин гледа на понятието СКОРО. То е почти толкова неопределено колкото и "ша' та' таковам".
За някой градове надписа СКОРО стоеше по месец - два, и услугата стартираше. Горките бургазлии стояха две години с тоя надпис.
кой може да ти каже къде и как ще се закучат нещата когато си решил да правиш нещо?
живота е това което се случва, докато си правим планове за него.
относно прякора който ползваш.
ни най-малко не ми пречи, че го ползваш. просто добронамерено ти казвам, че на други може и да им пречи и съответно ти показвам на кой.

Автор:  Daisy_queen [ 27 Мар 2013 19:53 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

С голяма радост вчера разбрах, че във Велико Търново и ние имаме интернет. Свързах се по скайп със служител на Булсат и оттам ми казаха, че вече имаме покритие.В сайта на Булсат видях, че има скорост от 94 бпс и реших, че мога да си направя пакет с телевизия и интернет (аз съм абонат). Когато се обадих по националния телефон, ми казаха, че няма оптичен интернет, и че доставката е от Новотика или нещо такова. Обяснете ми защо е това разминаване в информацията дадена ми по скайп, в сайта и това, което ми казаха по телефона. Тъкмо се зарадвах, че хем ще гледам кристална телевизия, както е в момента, хем ще ползвам високоскоростен интернет, но уви.

Автор:  Daisy_queen [ 27 Мар 2013 20:01 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

Бихте ли дали повече подробности за това положение във Велико Търново? По телефона на мен казаха, че скоростта, която могат да осигурят тук е 34 мбс, на сестра ми са казали, 44 мбс, и че няма оптичен интернет, нещо, на което ние много се надявахме. Предвиждате ли да има тук оптичен интернет и скорост от 94 мбс? Благодаря предварително.

Автор:  svilen_radoev [ 28 Мар 2013 07:53 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

Навсякъде планират оптичен интернет, но друг е въпроса имат ли средства да прекарат трасета и кога ще стане! И аз във Варна не съм на оптика, но скоростта е 44 мегабита. Няма вече оферта 34, така че пускай 44.

Автор:  Rishko [ 28 Мар 2013 11:01 ]
Заглавие:  Re: Интернет във Велико Търново

аз не видях противоречие от подадената информация.
В Търново има интернет. Мражата все още не е оптична. 94 мегабита се предлага само на потребители които имат оптична мрежа до дома си. Доставката не се извършва от друга фирма, а е закупена тяхната преносна среда. Както в други градове, така и в Търново ако преносната среда не е PON, то тя ще бъде преработена.
Проблема в случая идва от разликата в това, какво е твоето желание и това, каква коректна информация ти е подадена от операторите.
От не малкия си опит мога да ти кажа, че не познавам домашен потребител който пълноценно да ползва 100 мегабитова връзка. Подобна връзка трудно се натоварва дори и да си супер торент маняк, който постоянно прави големи количества трафик.
Трансфера не зависи само от максималния капацитет който ти е отпуснат. Отсрешната страна ако няма подобен ресурс, трансфера ще се влачи на максималната скорост, която има най-слабия участник в трансфера.

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/