Автор |
Съобщение |
pepi1174
|
Напълно съм съгласна с vanderel . Моите искания са същите, плюс още едно-като натиснеш стрелката на дистанционното , да излиза следващия канал, а не този преди него, и съответно-като натиснеш надолу стрелката , да излиза предния канал, а не следващия.
1. Каналите във ФАВ листата да започват от № 1. И да могат да се пренареждат, както това става във фабричната листа !
2. Да се върне положението преди последния ъпдейт за дайсека и всичко свързано с него - спътници, транспондери и пр. !
3. Във фабричните настройки ще е добре да се запаметят честотите на поне още два спътника. Да кажем TURKSAT 42E и EUTELSAT 16E
4.Шрифта на часовника и този на инфото да се увеличи с 2-3 степени, до размера на старите тунери !
|
24 Дек 2020 16:27 |
|
 |
pepi1174
|
atila25 написа: Здравейте.Преди 1 седмица смених стария си сд приемник с от тези новите хд приемници.Моя мисля че е китайския вариант.И само проблеми с него.Приемника периодично през 2-5-15 мин. ми гаси екрана на телевизора и пак се появява.Пробвах на 2 различни Самсунг смарт телевизора (2011 и 2020 година),с 4 различни HDMI кабелас и без разконител,в други контакти и хроблема си остава.Правих му и заводски настройки.Нищо.Със стария сд приемник нямах никакви проблеми,както и с по-стария хд ZDH 210. Отделно излъчва всички канали 720р,а не 1080р както трябва да бъде.Някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми?
|
25 Дек 2020 22:26 |
|
 |
pepi1174
|
vanderel написа: vanderel написа: ЧАКАМЕ ТЕХНИЧЕКСИ ЪПДЕЙТ Като изпълниха първите три задачи, поне да напиша още три, за кадем. Белким ги изпълнят и тях. 1. Каналите във ФАВ листата да започват от № 1. И да могат да се пренареждат, както това става във фабричната листа ! 2. Да се върне положението преди последния ъпдейт за дайсека и всичко свързано с него - спътници, транспондери и пр. !
3. Във фабричните настройки ще е добре да се запаметят честотите на поне още два спътника. Да кажем TURKSAT 42E и EUTELSAT 16E 4.Шрифта на часовника и този на инфото да се увеличи с 2-3 степени, до размера на старите тунери !  Ако съм на мястото на шефа, копирам този пост и го пращам на софтуеристите да действат  Защото всичко останало е ОК. Поздрави за досегашната работа, без разбира се сакатлъка с дайсека при последния ъпдейт. ИМА НАПРЕДЪК бре ! Червеното е изпълнено  Остава първа точка.
|
25 Дек 2020 22:27 |
|
 |
vanderel
Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24 Мнения: 2826 Местоположение: Pleven/Gabrovo
|
pepi1174 написа: Напълно съм съгласна с vanderel . Моите искания са същите, плюс още едно-като натиснеш стрелката на дистанционното , да излиза следващия канал, а не този преди него, и съответно-като натиснеш надолу стрелката , да излиза предния канал, а не следващия.
Ами Пепи,то е така като ти искаш. Със стрелката - Нагоре, излиза следващия канал. Ако си на 5-ти ще излезе 6-ти канал. Така трябва да бъде и си е така, когато обаче си на цял екран /ти на това не си обърнала внимание/. Ако обаче си изкарала стълбичката с каналите, тогава 6-ти канал е под 5-ти, тогава много ясно, че за да слезеш от 5 на 6 ще трябва да го направиш с бутон - Надолу. Стандарта тук е спазен ! Няма нищо, явно си гледала само когато е на малък екран ... Поздрави !
|
27 Дек 2020 20:10 |
|
 |
HD-1
|
Добре бе, каква е пречката да подредят каналите от 1 до 100. Ебаси нещо свръхтехнологично ли е това? Не сме 1999г а 2020г. Също така кога ще може от приемника да се пуска и телевизора с hdmi-cec. Писна ми от тия некадърници. Хората в космоса пътуват, тука ще ми подреждат канали от 1 до 10 в първи клас. 
|
28 Дек 2020 22:48 |
|
 |
pepy1
Регистриран на: 15 Ное 2008 23:07 Мнения: 651 Местоположение: София Младост
|
Ми аз така си го пускам и спирам, явно проблема е при теб https://dox.abv.bg/download?id=8979d313c7# -> линк за сваляне
|
28 Дек 2020 23:57 |
|
 |
HD-1
|
Става въпрос за новите приемници. И аз от zhd 200, 210 го правих, но с корееца не виждам такава опция.
|
29 Дек 2020 22:11 |
|
 |
vanderel
Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24 Мнения: 2826 Местоположение: Pleven/Gabrovo
|
vanderel написа: ЧАКАМЕ ТЕХНИЧЕКСИ ЪПДЕЙТ Като изпълниха първите три задачи, поне да напиша още три, за кадем. Белким ги изпълнят и тях. 1. Каналите във ФАВ листата да започват от № 1. И да могат да се пренареждат, както това става във фабричната листа ! 2. Да се върне положението преди последния ъпдейт за дайсека и всичко свързано с него - спътници, транспондери и пр. !
3. Във фабричните настройки ще е добре да се запаметят честотите на поне още два спътника. Да кажем TURKSAT 42E и EUTELSAT 16E 4.Шрифта на часовника и този на инфото да се увеличи с 2-3 степени, до размера на старите тунери !  Ако съм на мястото на шефа, копирам този пост и го пращам на софтуеристите да действат  Защото всичко останало е ОК. Поздрави за досегашната работа, без разбира се сакатлъка с дайсека при последния ъпдейт. ИМА НАПРЕДЪК бре ! Червеното е изпълнено  Остава първа точка.[/quote] Добавяме точка 5. Активиране на СЕС функцията !
|
29 Дек 2020 23:01 |
|
 |
vil4an76
|
Здравейте.Изчетох цялата тема,но не намерих решение за моят проблем,ако е такъв.Как да си настроя програмите във фаворити.Днес го взех този приемник,и след около час мъчене,не успях.
|
30 Дек 2020 20:35 |
|
 |
adidas77
Регистриран на: 25 Авг 2009 11:41 Мнения: 111 Местоположение: България
|
vil4an76 написа: Здравейте.Изчетох цялата тема,но не намерих решение за моят проблем,ако е такъв.Как да си настроя програмите във фаворити.Днес го взех този приемник,и след около час мъчене,не успях. Избираш си Меню --> Канали -->Любими и ок върху канала дето ще слагаш в любими...Слагай си ги по реда нето искаш защото после не може да ги местиш в самите любими.Ако дадеш FAV,,може да направиш нов списък с фаворити и да си ги разделиш(напр. музикални,спортни филмови и т.н.) и да си ги кръстиш с имена по избор на латиница. Каналите не ти ги реди от 1,2,3 а от фабричните трицифрени номера !!! И аз да питам за този формат.ts в който записват новите приемници,какъв плейър на компютъра ще ми трябва(Със нито един не подкарах записите ) ???
|
31 Дек 2020 17:56 |
|
 |
DevNull
Регистриран на: 08 Дек 2007 16:33 Мнения: 692 Местоположение: Сателитната телевизия и интернет не е за всеки
|
adidas77 написа: И аз да питам за този формат.ts в който записват новите приемници,какъв плейър на компютъра ще ми трябва(Със нито един не подкарах записите ) ??? Май записа е кодиран и се гледа само с приемника, а дали това го може той не зная.
|
31 Дек 2020 18:33 |
|
 |
232334564
|
Напълно възможно е да е кодиран записа. Иначе за плеър - би трябвало всеки един да може. Ако някой иска да си прави записи (като мен  ) му препоръчвам да се ориентира към кепчърите. Стига да не сте на HDMI - проблеми със смотаните защити няма да имате. DevNull, искаш да кажеш, че са направили приемник, който не може да си чете собствените записи ? 
|
01 Яну 2021 17:05 |
|
 |
zdravkos
|
adidas77 написа: И аз да питам за този формат.ts в който записват новите приемници,какъв плейър на компютъра ще ми трябва(Със нито един не подкарах записите ) ??? Можеш ли да качиш една-две минути запис някаде да тестваме?
|
01 Яну 2021 17:48 |
|
 |
dakel
|
Предполагам, че Daum Potplayer няма да има проблем да възпроизведе записа, защото този формат не го затруднява. Формата се използва във структурата на блурей дисковете и позволява по-голяма резолюция на видеото. Но си мисля, че едва ли са оставили без никаква защита крайния запис и навярно има някаква DRM защита или нещо друго, за да не може да се възпроизведе.
|
03 Яну 2021 01:30 |
|
 |
232334564
|
Вярно е. VLC, Pot Player, Media Player Classic, SM Player и др. биха се справили с този формат. А това разширение е за транспортен стрийм, може да е Мпег 2, или Мпег 4. Аз имам записи от кепчърите ми в ts и m2ts и нямам проблеми. Не е до формата, мили хора. 
|
03 Яну 2021 13:11 |
|
|