Автор |
Съобщение |
vanderel
Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24 Мнения: 2828 Местоположение: Pleven/Gabrovo
|

DevNull написа: Интересно ми е дали тези "гадните" корейци и китайци ще го плейнат.
Не ! Записът се отваря на други устройства, но през тунерите - йок ! Тутерите изпълняват само две неща коректно. Първото - форматират в двата формата /ЕХТ4 и FAT32/. Т.е. при форматирана флашка от тунера, тази флашка се приема от други устройства. Второто - има опция - "Информация за диска". Тази опция също работи и отчита, че на флашката има запис. Когато обаче се отиде на опция "Списък с файлове", файлове нанай. Не отчита файлове направени от друго устройство, вкл. от друг тунер от същия модел и тип. XaMaB написа: vanderel написа: Такаа, да сложим точка на въпроса и на опитите, относно записите от Гангнъм Стайл  За по-кратко ще наричам тези корейски устройства ГС. Вземаме два тунера - ГС1 и ГС2 и правим на една и съща флашка два записа - съответно от двата тунера по един запис. Тогава забележете - всеки тунер ще чете само неговия си запис  На записа от братовчеда ще излиза черен екран. От този опит мисля че всичко е ясно  - щом не може да се чете от един ГС на друг ГС какво остава на съвсем друго устройство. Флашката си стои пред мен с двата записа. Единия запис ще го гледам на първия етаж, другия - на втория. Въпреки че тунерите са еднакви и с еднакви настройки в т.ч. формати. А в комшията на неговия плеър, няма да гледам нищо. Това е ! Така трябва и да бъде  Всеки приемник криптира записа с неговото ID на Nagra. Aко не беше така, булсата щяха да имат сериозен проблем с провайдърите на съдържание  или просто тази функционалност нямаше да я има. Същото е и с CAM на SmartTV-то ми...
|
04 Яну 2021 23:22 |
|
 |
pepi1174
|
pepi1174 написа: atila25 написа: Здравейте.Преди 1 седмица смених стария си сд приемник с от тези новите хд приемници.Моя мисля че е китайския вариант.И само проблеми с него.Приемника периодично през 2-5-15 мин. ми гаси екрана на телевизора и пак се появява.Пробвах на 2 различни Самсунг смарт телевизора (2011 и 2020 година),с 4 различни HDMI кабелас и без разконител,в други контакти и хроблема си остава.Правих му и заводски настройки.Нищо.Със стария сд приемник нямах никакви проблеми,както и с по-стария хд ZDH 210. Отделно излъчва всички канали 720р,а не 1080р както трябва да бъде.Някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми? Аз си реших проблема с прекъсването на примника, изхвърлих всички техни HDMI кабели, сложих си мой - качествен, със златна нишка мисля че беше, и вече нямам никакви проблеми. Приемникът повече от седмица не е прекъсвал.
|
21 Яну 2021 12:39 |
|
 |
vanderel
|
Благодаря ти Пепи, че споделяш тези неща  Знаем че последния модел на Фюжън боксовете има проблеми с този кабел, но не знаехме че и "китаеца" го неще Поздрави 
|
21 Яну 2021 15:28 |
|
 |
adidas77
Регистриран на: 25 Авг 2009 11:41 Мнения: 111 Местоположение: България
|
Аз пък забелязах,че от както съм с новия хд приемник като си включа лампите вкъщи от ключа,доста често прекъсва за секунда и става черен екран.Някой има ли такъв проблем ?
|
21 Яну 2021 22:07 |
|
 |
dakel
|
Пак добре, че не ти пуска водата на казанчето в тоалетната...
|
21 Яну 2021 22:40 |
|
 |
pepy1
Регистриран на: 15 Ное 2008 23:07 Мнения: 651 Местоположение: София Младост
|
adidas77 написа: Аз пък забелязах,че от както съм с новия хд приемник като си включа лампите вкъщи от ключа,доста често прекъсва за секунда и става черен екран.Някой има ли такъв проблем ? Имаш проблем с ел инсталацията - сериозно
|
21 Яну 2021 22:44 |
|
 |
Brusarski
|
adidas77 написа: Аз пък забелязах,че от както съм с новия хд приемник като си включа лампите вкъщи от ключа,доста често прекъсва за секунда и става черен екран.Някой има ли такъв проблем ? Имах същия проблем, докато ползвах 3 приемника, свързани към телевизор със само 1 HDMI вход, като ползвах 2 HDMI разклонителя. След като смених телевизора с нов, който има 3 HDMI входа и премахнах разклонителите, проблемът изчезна.
|
22 Яну 2021 13:37 |
|
 |
pepi1174
|
pepi1174 написа: atila25 написа: Здравейте.Преди 1 седмица смених стария си сд приемник с от тези новите хд приемници.Моя мисля че е китайския вариант.И само проблеми с него.Приемника периодично през 2-5-15 мин. ми гаси екрана на телевизора и пак се появява.Пробвах на 2 различни Самсунг смарт телевизора (2011 и 2020 година),с 4 различни HDMI кабелас и без разконител,в други контакти и хроблема си остава.Правих му и заводски настройки.Нищо.Със стария сд приемник нямах никакви проблеми,както и с по-стария хд ZDH 210. Отделно излъчва всички канали 720р,а не 1080р както трябва да бъде.Някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми? Аз си реших проблема с прекъсването на примника, изхвърлих всички техни HDMI кабели, сложих си мой - качествен, със златна нишка мисля че беше, и вече нямам никакви проблеми. Приемникът повече от седмица не е прекъсвал.
|
23 Яну 2021 10:15 |
|
 |
vanderel
|
|
05 Фев 2021 01:21 |
|
 |
zdravkos
|
vanderel написа: ...Дано този ъпдейт освен дайсек настройките не съсипе и тях... Като ще сесъсипат какъв е смисълът да се помнят? Освен тях(дайсек настройките) какво друго ще се батиса, че не разбрах?
|
05 Фев 2021 13:49 |
|
 |
vanderel
|

Ще разберем в понеделник - дали освен по каналите са пипали и интерфейса pepi1174 написа: vanderel написа: vanderel написа: ЧАКАМЕ ТЕХНИЧЕКСИ ЪПДЕЙТ Като изпълниха първите три задачи, поне да напиша още три, за кадем. Белким ги изпълнят и тях. 1. Каналите във ФАВ листата да започват от № 1. И да могат да се пренареждат, както това става във фабричната листа ! 2. Да се върне положението преди последния ъпдейт за дайсека и всичко свързано с него - спътници, транспондери и пр. !
3. Във фабричните настройки ще е добре да се запаметят честотите на поне още два спътника. Да кажем TURKSAT 42E и EUTELSAT 16E 4.Шрифта на часовника и този на инфото да се увеличи с 2-3 степени, до размера на старите тунери !5. Докато си на малък екран и превърташ каналите ще е добре да излиза картината на новоизбрания канал, а не да стои картината само на този на които сме били преди да смалим картината с ОК.  Ако съм на мястото на шефа, копирам този пост и го пращам на софтуеристите да действат  Защото всичко останало е ОК. Поздрави за досегашната работа, без разбира се сакатлъка с дайсека при последния ъпдейт. ИМА НАПРЕДЪК бре ! Червеното е изпълнено  Остават първа и пета точка.
|
05 Фев 2021 15:09 |
|
 |
venelinp
|
При стария приемник Zhd210 имаше възможност когато включвам и изключвам приемника автоматично да се включва и изключва телевизора, при новия, предполагам че е китайския това не става и трябва телевизора да го включвам и изключвам отделно. Има ли вероятност за това да се направи някаква допълнителна настройка или тези приемници изобщо не поддържат такава функция?
|
01 Мар 2021 14:30 |
|
 |
pison
|
Здравейте! От няколко дни на китайския приемник ми се появява съобщение: Инициализация(206) на черен фон и каналите не се отварят. Седи пуснат с часове приемника и нищо, пробвах и с фабрични настройки пак без резултат. Някой да се сеща от къде може да идва проблема?
|
24 Мар 2021 19:42 |
|
 |
vanderel
|
Рестарт от контакта, ако не го стартира, трябва да го смениш. И не вземай повече такъв.
|
25 Мар 2021 00:05 |
|
 |
Viktor Pavlov
Регистриран на: 27 Яну 2009 13:14 Мнения: 306 Местоположение: София
|
|
25 Мар 2021 00:49 |
|
|