forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

Прекратяване на договор
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=4&t=20651
Страница 1 от 1

Автор:  dinko33 [ 15 Окт 2019 20:03 ]
Заглавие:  Прекратяване на договор

Здравейте, преди 5 месеца ми сложиха интерактивна тв и нет с договор за 18 месеца.Така се случи, че заминаваме извън страната за постоянно.Въпросът ми е ако върна обурудването ,договора ще се счете ли за прекратен. И изобщо как да го прекратя.

Автор:  zdravkos [ 15 Окт 2019 20:28 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

От кметството или районно полицейско управление - където се правят адресите регистрации се отрегистрираш от адреса, на който е регистрирана и услугата-абонамента. За настоящ адрес задаваш адреса ти в чуждата държав, т.е. този документ удостоверява напускането ти на държавата и с тази бележка отиваш в офис на Булсат. Искаш разговор с шефа на офиса, регионален мениджър или подобна позиция.

С такъв вид документ във всяка една нормална - бяла държава можеш да прекратиш всякакви обвързващи договори.

Това са условията на Булсат, виж дали има нещо конкретно за теб :
http://www.bulsat.com/include/doc/Obsht ... satcom.pdf

Автор:  vanderel [ 15 Окт 2019 22:17 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

Ако варианта на Здравко не проработи, в тази тема в по-дългите постове съм обяснявал за всички, как се случват нещата на практика - viewtopic.php?f=4&t=20643
В твоя случай, ако не искат да ти прекратят договора, просто трябва да прибереш рутера и боксчето някъде и живот и здраве като се върнеш някой ден, ще продължиш договора. Хубавото е че за периода в който няма да си в БГ и не си ползвал услугата, тази услуга ще ти бъде спряна и след като се върнеш за тези месеци или години, няма да дължиш такси.
Добре е че попита тук, за да си наясно и като идеш утре в офиса да си подготвен :!: :D
За това което те съветва колегата, е добре пак първо да се увериш дали е възможно такова прекратяване на договора, за да не тичаш излишно по институциите.

Автор:  dinko33 [ 15 Окт 2019 23:31 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

Благодаря за отговорите.

Автор:  MacIlian [ 16 Окт 2019 09:23 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

@dinko33, обмислете и вариант да си вземете бокса с вас, сигурно 80% от българите живеещи чужбина ползват сателитните и IP(fusion) боксове на Булсатком, за да гледат бг телевизия там където живеят, бокса не е чак толкова голям, а пък там на място вече интернета за Фюжън бокса ще го решавате според обстоятелствата, интернета който остава във БГ може да си се ползва без проблем на същия адрес и от други хора, родители, съседи, наематели (така или иначе цената му е около 11лв на месец), и т.н., т.е. има варианти дори ако ви се стори неразумно или сложно разтрогването на договора.

Автор:  vanderel [ 16 Окт 2019 10:22 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

Динко, не е лошо да се вслушаш в съвета на колегата MacIlian :!:

Автор:  dinko33 [ 19 Окт 2019 15:19 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

Поискаха 98 лева за прекратяване на договора.Попитах къде в договора или общите условия е спомената сумата.Естествено не можаха да отговорят, защото няма.В самия договор липсват даже какви пакети са предоставили. Пуснах молба за прекратяване по взаимно съгласие.Очаквам отговор

Автор:  vanderel [ 19 Окт 2019 20:13 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

В договора не пише цифри, освен тези на срока. В случая при който те препратих да четеш, до края на договора са оставали 2 м. затова там са поискали да се предплатят тези два месеца - около 30 лв. При теб ако поискат да предплатиш до края на договора, смятал ли си ги колко пари са - 13 м. по едиколко си лв. ... Затова понеже си в началото на договора, са ти поискали да ти сменят договора - при договор с първоначално включване от 98 лв., няма договор. Т.е. са ти предложили по-евтиния за теб вариант.
Както съм го обяснявал и в онази тема, системата няма да приеме оборудване в договор с не изтекъл срок.
Естествено ти нито ще предплатиш 13 вноски без да ги гледаш, нито пък ще дадеш ей така 98 лв.
Остават вариантите които ти предложихме по-горе !

Автор:  juliusceaser [ 21 Окт 2019 05:53 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

Просто спираш да плащаш и това е!Никой за нищо няма да те търси!Никакви молби и тн.

Автор:  margoto1960 [ 21 Окт 2019 11:46 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

Да използвам темата и да попитам - Защо трябва да върна оборудване, за което съм заплатила - при първоначална инсталация на БСК преди 100 ..... години оборудването се заплащаше. Аз съм платила всичко, платения приемник не им се води в системата, което според служителка в офиса не можело да е така. Таксуваха ми допълнително 2,80 като за допълнителен прриемник. Само да уточня, че имам 1 допълнителен приемник, даден от тях, за който чинно си плащам. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем да даде информация, моля. Хубав ден

Автор:  vanderel [ 22 Окт 2019 18:29 ]
Заглавие:  Re: Прекратяване на договор

Тук viewtopic.php?f=4&t=20643&p=235572#p235572 съм обяснил някои неща.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/