forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

Интернета в Добрич
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=38&t=13444
Страница 4 от 4

Автор:  lavrentii [ 12 Фев 2014 12:38 ]
Заглавие:  Re: Интернета в Добрич

А,защо като вземеш аванса,не предплатиш за следващия месец?

Автор:  AbUser92 [ 04 Мар 2014 04:37 ]
Заглавие:  Re: Интернета в Добрич

Здравейте, живея на Балик 60 и имам няколко върпоса относно скороста на интернета ми. До скоро бях на скорост от 50мгбита, което се равнява на почти 6 мгбайта скорост на теглене (поправете ме ако греша). Ясно ми е, че скороста не винаги ще е на ниво и на максимум, но тъй като имах нужда от малко по-добра скорост от тази, реших да премина на 100 мгбитова скорост. Заплатих си таксата 2 дни преди срока, в който по принцип си плащам и ми казаха , че до час ще съм с новата скорост , но тази нова скорост по нищо не се различава от 50мгбитовата , на която бях преди. Тези 100мегабита в най-добрия случай трябваше да са 12 мегабайта скорост на теглене :) (поправете ме пак и ако зависи и от региона в който съм, все пак е "далече от центъра" :) ). Възможно ли е да е от моят рутер (http://ardes.bg/peripheral/lan-networki ... 120N-33278) , но си пише че подържа 150 мегабита. Може ли някой от екипа на Булсат да ми обясни каква е разликата между 50мегабита и 100, сигурното е че нямат нищо общо с това колко стабилен ще е :) нали ? Ще имам ли по-добра скорост на теглене? Още един въпрос , защо никой не вдига телефоните когато стане авария ами не сложите както си пише , че не си платил такса така и когато се появи проблем :) ? Мерси предварително , моля се някой да помогне , ако е от рутера го сменям ако е от нещо от вас поне да ми се обясни подробно и да знам какво да кажа на екипа ви като се обадя :(..

Автор:  DJPlamen [ 04 Мар 2014 09:52 ]
Заглавие:  Re: Интернета в Добрич

По кабел би трябвало да ги стигнеш.
По wireless - не че не може, но има много евентуални причини да не успееш, най-честите са:
1. кофти настройка на рутера (канал, стандарт - a/b/g/n) - това се проверява през статус-страничката на рутера.
2. претоварен канал (много съседи на същата честота).
3. Невъзможност на компютъра да се "възползва" от тази скорост (стар модел карта и т.н.).

Автор:  AbUser92 [ 04 Мар 2014 12:19 ]
Заглавие:  Re: Интернета в Добрич

DJPlamen написа:
По кабел би трябвало да ги стигнеш.
По wireless - не че не може, но има много евентуални причини да не успееш, най-честите са:
1. кофти настройка на рутера (канал, стандарт - a/b/g/n) - това се проверява през статус-страничката на рутера.
2. претоварен канал (много съседи на същата честота).
3. Невъзможност на компютъра да се "възползва" от тази скорост (стар модел карта и т.н.).


Ще опитам с кабел а ако е от настройките евентуално ще се обадя да го погледнат :). Иначе съм със стабилен лаптоп :). Благодаря за помощта ! Ще тествам и ще пиша пак :)

Edit: Смених си рутера , настроиха го в офиса , сложих го и скороста ми скочи до тавана :) 12 мегабайта теглене , 90 мгбита в спийд теста 80 ъплоад :D

Автор:  EPOS [ 12 Мар 2015 21:00 ]
Заглавие:  Re: Интернета в Добрич

И аз да се "оплача", с рутер TP-Link WR740N и принцимно би трябвал да съм на 50Mbps но имам доста стабилно разминаване с това :


3/12/2015 6:35 PM GMT 17.85 Mb/s 35.16 Mb/s 17 ms Sofia ~ 250 mi
3/10/2015 11:20 AM GMT 32.37 Mb/s 38.61 Mb/s 15 ms Sofia ~ 250 mi
3/9/2015 7:14 PM GMT 17.46 Mb/s 23.11 Mb/s 28 ms Pernik ~ 250 mi
3/9/2015 6:16 PM GMT 20.44 Mb/s 10.99 Mb/s 18 ms Sofia ~ 250 mi
3/3/2015 8:42 PM GMT 38.81 Mb/s 42.60 Mb/s 15 ms Sofia ~ 250 mi
3/3/2015 8:41 PM GMT 30.23 Mb/s 8.22 Mb/s 55 ms Medgidia ~ 50 mi

Както се вижда тестовете са правени по различно време и разминаването не е никак малко в някой от случаите.Това е тест направен през телефон :
http://www.speedtest.net/my-result/a/1197609427

Не мисля че е от рутера тъй като с същите настройки преди време не съм забелязъл такива спадове на скороста.Някакви идей ?

Страница 4 от 4 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/