forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

Новото ограничение от един MAC адрес.
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=33&t=19981
Страница 1 от 2

Автор:  Gastly [ 16 Дек 2016 11:09 ]
Заглавие:  Новото ограничение от един MAC адрес.

Днес се събуждам и виждам, че лаптопа ми вече не е регистриран в системата на Булсатком. Обаждам се аз на оператори и ме сюрпиризрат, че вече могло да има само по един MAC адрес в системата за клиент. Не знам кой го е измислил това "гениално" ограничение, но със сигурност ще изгубят доста клиенти. Няма как да се достигне скоростта по кабел с такава от рутера ... защото реално в момента може само рутера да ти е регистриран ( ако ползваш такъв ).

Автор:  Последен Потребител [ 16 Дек 2016 12:44 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

При мен още работят и двата :) дано е някакво недоразумение, щото това им е единственото предимство над другите доставчици.

Автор:  Gastly [ 16 Дек 2016 13:21 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

На Вивакомския имаш ли идея, дали има такова ограничение? Защото сериозно мисля да се отказвам и от телевизията, и интернета им. Вече много компромиси почнаха да стават.

Автор:  SleepWalker [ 17 Дек 2016 15:08 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

Здравейте пичове, и аз от днес съм само с 1 мак адрес. Бях с 2. Единият ми беше на компютъра, а другия на рутера ( рутера го използвах само за иптв и уай-фай). Обадих се на служителката и тя ми каза, че вече може само по 1 мак адрес и за да имам втори трябва да подпиша 2ри договор за интернет услуги, при което аз и обясних, че са станали същите лапачи на пари като останалите оператори и гледат само да вземат парите на хората. От този момент нататък аз започнах да водя монолог - служителката непрекъснато мълчеше и като и казах "Ало чувате ли ме" и отговора ѝ беше "Да, чувам ви" и отново и казах, че само гледат да прецакат хората за пари, а тя вместо да ми отговори нещо пак млъкна :D Мислех да пробвам и този интернет 200 мегабита дето е, но с тази си постъпка ме отказаха, защото тия 200 мегабита няма как да ги достигна през рутер, който достига до 150мбит/с и то при Wi-Fi.

Автор:  Последен Потребител [ 17 Дек 2016 15:19 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

Просто компанията е толкова закъсала за пари че са разпоредили на всички отдели да мислят всевъзможни икономии. Искрено им пожелавам на старозагорските бабереци да изгубят всичко, а некадърните парашутисти из техническите отдели да станат таксиджии щото никой друг няма да ги вземе.

Автор:  jjjoo [ 18 Дек 2016 09:54 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

Хитро за 2ри МАК друг договор , и като се продаваме да декларират повече на брой клиенти. Иначе за закъсването го знаем , явно и третия заем е свършил . Е макар че не ги харесвам като фирма им пожелавам поне да се продадат на добра цена и евентуално новия собственик да пооправи услугите ,иначе при тях май важи девиза : За толкоз пари ,толкова...

Автор:  Петър [ 18 Дек 2016 19:15 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

SleepWalker написа:
...Обадих се на служителката и тя ми каза, че вече може само по 1 мак адрес и за да имам втори трябва да подпиша 2ри договор за интернет услуги, при което аз и обясних, че са станали същите лапачи на пари като останалите оператори и гледат само да вземат парите на хората. От този момент нататък аз започнах да водя монолог - служителката непрекъснато мълчеше и като и казах "Ало чувате ли ме" и отговора ѝ беше "Да, чувам ви" и отново и казах, че само гледат да прецакат хората за пари, а тя вместо да ми отговори нещо пак млъкна :D

Ами какво да ти отговори момичето, тя тия работи с МАК адреса не си ги измисля сама и не е виновна в случая, напразно я ругаеш. Сложена е там (зад телефона) да изслушва безмълвно недоволните граждани. Шефовете й са я превърнали в "боксова круша", да поема ударите от истинските виновници върху себе си.

Автор:  SleepWalker [ 19 Дек 2016 01:15 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

Петър написа:
SleepWalker написа:
...Обадих се на служителката и тя ми каза, че вече може само по 1 мак адрес и за да имам втори трябва да подпиша 2ри договор за интернет услуги, при което аз и обясних, че са станали същите лапачи на пари като останалите оператори и гледат само да вземат парите на хората. От този момент нататък аз започнах да водя монолог - служителката непрекъснато мълчеше и като и казах "Ало чувате ли ме" и отговора ѝ беше "Да, чувам ви" и отново и казах, че само гледат да прецакат хората за пари, а тя вместо да ми отговори нещо пак млъкна :D

Ами какво да ти отговори момичето, тя тия работи с МАК адреса не си ги измисля сама и не е виновна в случая, напразно я ругаеш. Сложена е там (зад телефона) да изслушва безмълвно недоволните граждани. Шефовете й са я превърнали в "боксова круша", да поема ударите от истинските виновници върху себе си.

Не съм я ругал :) Казах ѝ в какво се е превърнала фирмата в която работи. Аз това нейно мълчание го разбирам като съгласие, а тя е длъжна да защити фирмата, в която работи и да ми докаже обратното.

Автор:  Петър [ 19 Дек 2016 10:57 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

SleepWalker написа:
Казах ѝ в какво се е превърнала фирмата в която работи. Аз това нейно мълчание го разбирам като съгласие ...
Така е, правилно си разбрал, колега. Служителките във фирмата дори по-добре от нас (абонатите) знаят що за стока са им шефовете Заяков и Генчев.

Автор:  dtrdimi [ 21 Дек 2016 19:30 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

Не мога да разбера що ревете като заклани свини преди Коледа.
Ми ползвайте си рутери бе - рутера си има един мак адрес регистриран, а зад него сте си с комповете и лаптопите.
Някой замислял ли се е, че билинг системата може да е изчерпала възможностите си да съхранява повече от един мак адрес на клиент... и от това да е въведена тази рестрикция.

Автор:  jjjoo [ 21 Дек 2016 20:15 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

Мноо просто пич едно е по рекламите да пишат X2 и да се показваме колко сме "велики' и дашни ,а в същият момент не се усещате колко сте в ущърб. Запомнете едно: ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО

Автор:  buty [ 21 Дек 2016 20:30 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

dtrdimi написа:
Не мога да разбера що ревете като заклани свини преди Коледа.
Ми ползвайте си рутери бе - рутера си има един мак адрес регистриран, а зад него сте си с комповете и лаптопите.
Някой замислял ли се е, че билинг системата може да е изчерпала възможностите си да съхранява повече от един мак адрес на клиент... и от това да е въведена тази рестрикция.


Как реве заклана свиня ?

Автор:  user6396 [ 21 Дек 2016 20:44 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

Като клиент на Буля за MAC адрес...

Автор:  hahobrum [ 23 Дек 2016 16:12 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

Gastly написа:
Днес се събуждам и виждам, че лаптопа ми вече не е регистриран в системата на Булсатком. Обаждам се аз на оператори и ме сюрпиризрат, че вече могло да има само по един MAC адрес в системата за клиент. Не знам кой го е измислил това "гениално" ограничение, но със сигурност ще изгубят доста клиенти. Няма как да се достигне скоростта по кабел с такава от рутера ... защото реално в момента може само рутера да ти е регистриран ( ако ползваш такъв ).


'Ма много ли си сигурен в това твърдение: "Няма как да се достигне скоростта по кабел с такава от рутера" Щото това са зловещи глупости "колега".

Автор:  sonyj7 [ 23 Дек 2016 18:26 ]
Заглавие:  Re: Новото ограничение от един MAC адрес.

http://www.howtogeek.com/192173/how-and ... x-and-mac/

по Коледа става чудеса :)

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/