forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

Проблем с приложението на Android tv box
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=20729
Страница 2 от 3

Автор:  zdravkos [ 23 Фев 2020 18:29 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Еми значи търпи!
Гена, благодаря, че се включи!
В домашна(локална) мрежа медийното съдъражане може да се достъпва и без наличието на нет.
И да, Булсат си имат много проблеми, респективно пациентите им :wink:

Автор:  vkrastev [ 23 Фев 2020 18:34 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Прикачени файлове:
IMG_23022020_163317_(450_x_450_pixel).jpg
IMG_23022020_163317_(450_x_450_pixel).jpg [ 32.38 KiB | Прегледано 2416 пъти ]

Автор:  vkrastev [ 23 Фев 2020 18:35 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Благодаря и аз момци! Черпя ви една жива бира :)

Автор:  DevNull [ 23 Фев 2020 19:08 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

zdravkos написа:
В домашна(локална) мрежа медийното съдъражане може да се достъпва и без наличието на нет.

Ти таковаш ли се смен?
Благодаря за урока - не го знаех.

Автор:  zdravkos [ 23 Фев 2020 19:41 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Гена, не се таковам с теб! Извинявам се ако така е прозвучало!

Явно нещо много съм объркал нещата, защото така и не разбрах точно значението на: битрейт до 10
DevNull написа:
.. спокойно си гледам в домашната мрежа филми 1080p с битрейт до 10 така че изключвам напълно проблеми с нета и домашна мрежа...
и какво общо има HDR10 - High Dynamic Range Video с домашната мрежа и нета. Ако това си имал предвид разбира се.

Извинявай още веднъж, не съм имал никакви намерения да изнасям уроци - Даскалът е тук затова :D


Автор:  DevNull [ 23 Фев 2020 19:49 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Не е HDR 10.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 1%81%D1%82

Автор:  vanderel [ 23 Фев 2020 20:59 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

vkrastev написа:
Ето в момента е на диема спорт live висша лига и насича само тази програма.
Най-вероятно проблемът е свързан с двойно по-високата компресия на този и другите спортни канали.

Автор:  DevNull [ 23 Фев 2020 21:14 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

vanderel написа:
Най-вероятно проблемът е свързан с двойно по-високата компресия на този и другите спортни канали.

А това как да го разбираме?
- Устройствата ни не могат да го разкомресират ли? - изобщо не ми се вярва, защото и когато има предаване с малка гледаемост няма прекисвания.

Автор:  vkrastev [ 23 Фев 2020 21:48 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Не четете колеги. Проблем с прекъсване има, когато дадена програма има висока гледаемост. Например диема спорт излъчва мач и прекъсва след свършване на мача всичко е ок. Пример 2 нова тв в неделя излъчва филм с висока гледаемост на програмата и прекъсва съответно. Въпроса ми беше дали има и някой друг с подобен проблем и как се решава. С мненията по- горе разбирам, че и други има и проблема си е от була и претоварените им сървари. Както казах преди 15г. когато имаше точно 2 платформи за IP tv проблема беше същия висока гледаемост на дадена програма и претоварен сървър = прекъсване и забавяне на картината. Изключвам проблем с нет доставчика защото проблема се показва в пиков час или при дадено събитие на дадена програма. Ако беше доставчика ми на нет то щеше да е нон стоп, от чата на була разбира се не признават вина и директно набедиха доставчика без дори да знаят какъв е интернета. А за филтриране дума да не става след, като имам достъп до услугата им.

Автор:  vanderel [ 23 Фев 2020 22:24 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Мислех че става въпрос само за спортните. А разликата м/у тях и останалите е в комресията на сигнала. Щом обаче сече на всички, логиката ти е абсолютно вярна. Решението е да си вземеш Фюжън бокс и да използваш директната платформа на Була.

Автор:  DevNull [ 23 Фев 2020 22:32 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Даскале, не съм имал и виждал такъв бокс, но чета че и там има проблеми и то големи.

Автор:  astra [ 23 Фев 2020 23:01 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

vkrastev написа:
На същите устройства върви youtube на 4к качество без секунда прекъсване.

и при мен е така

Автор:  vkrastev [ 23 Фев 2020 23:05 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Ахаааа виж ти. Значи, като се "напълни" дреме му, че си платил за спортните канали с една дума. Проблема не е в моя телевизор.

Автор:  dakel [ 23 Фев 2020 23:14 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Здравейте! За да не се получи, че човека си измисля, мога да разкажа за моите мъки с фюжън бокса.
Купих си го и го ползвам в Германия. Интернет от Дойче Телеком 55 МБ. На същия интернет върви тяхната магента тв с техен бокс, по който вървят хд реди програми, защото не са ми нужни техните фул такива. Всичко което разказа човека е точно така и при мен и поради тази причина след няколко месеца проба през лятото и есента на 2018 се отказах и бокс чето си седи в шкаф, а аз гледам я през коди, я през Смарт айпитиви каквото намеря из интернет като плейлисти и съм доволен. За жената, съм платил едногодишно една платформа бг тайм, която позволява да гледаш архив и компресира до хд реди също, но през приложение за Смарт тв. Това е положението и понеже нямам нерви да се разправям просто реших, че едни 90€ стигат на година, а аз като ми се гледа ШЛ във цвлия ѝ блясък или шоуто на мърсисайдци във Англия си намирам начини да го правя. Колкото ѝ да ми харесваха Булсат, нещата при тях не отиват на добре. За чиния не писах нищо, защото проблема с монтирането ѝ е ясен в тази спазваща правилата държава.

Автор:  vkrastev [ 23 Фев 2020 23:33 ]
Заглавие:  Re: Проблем с приложението на Android tv box

Ясно е всичко. Благодаря. Имах чиния, но силните пориви на вятъра я правят на кайма. Местните са порести и с по- малък диаметър и държат на силни пориви. Отделно, че мазилка а под нея е изолацията се кърти супер лесно, като удари вятър около 100км/ч. Не мислех, че сърварите им са калпави ама явно да не издържат на многото маймунки на един клон и забива...

Страница 2 от 3 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/