Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 27 Фев 2021 14:25Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Как и какво можем да гледаме с Фюжън бокса в чужбина 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 00:24
Мнения: 2494
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Целта на тази тема е, да могат и тези абонати на БСК, чийто умения не са хакерски и чийто професии не са свързани с прякото приемане на телевизия, да добият някаква представа за това какво ги очаква, след като изнесат боксчето в чужбина. По правило както сателитната, така и интернет - телевизията на БСК, са предназначени за разпространение на територията на България. Фирмата не носи отговорност за тези от вас, които на своя глава са изнесли техниката зад граница. Така или иначе Вие обаче трябва да гледате БГ-телевизия. И след като си плащате абонамента - никой не може да ви упрекне в каквото и да било. В този форум ще получите информация за всичко, което ви касае относно гледането на телевизия. За сателитна телевизия, моля ви, пишете в съответния раздел - viewtopic.php?f=17&t=5937
В тази тема ще обсъдим така наречената АйПиТелевизия и нейното приемане в чужбина.
Ясно е че новият метод на приемане на ТВ, без сателитна антена, чийто монтаж е свързан в повечето случай с много неприятности с домоуправителите и законите в западните държави, е далеч по-приемлив. Боксчето се захранва с едно кабелче от интернет рутера или дори безжично и с друго кабелче се свързва с телевизора - и това е всичко ! Вероятността обаче да имате проблеми е много голяма и основно е свързана с разстоянието. Никой не може да ви каже със сигурност, ще гледате ли ТВ или не, поради простата причина, че интернета е нещо глобално и много различно.
Със сигурност обаче в някои страни няма да можете да гледате каналите на бТВ и Нова ТВ. Както и техните производни - бТВ Екшън, Лейди, Синема, Диема, Диема-спортт и т.н. За това не са виновни от БСК. Самите телевизии - бТВ и Нова, спазвайки европейските закони, ограничават излъчването на каналите си само за територията на България. Това ще е първата спирачка при избора на ИПТВ.

Списъкът на държавите със и без бТВ и НоваТВ
mizzo написа:
:idea: Не се приемат в Обединеното кралство и Германия;
:idea: Във Франция се приемат каналите на бТВ, но не и тези на НоваТВ;
:idea: В изброените западни и силно развити страни, в които има най-много наши сънародници каналите се приемат свободно - Австрия, Италия, Испания, Швейцария, Холандия, Дания, Белгия, Ирландия, Швеция, Финландия, Норвегия, САЩ.


Добрата новина е, че има начин, да се излъже системата и тези канали да се приемат по целия свят. По-долу съм копирал още няколко общи приказки, а след това призовавам потребителите на този форум, които са запознати с тази материя и които са се сблъсквали с този проблем да споделят опита си :!:

:arrow: Далеч не всички хора разбират от рутери, скорости, тунели ... Те просто искат, като занесат кутийката на другия край на Европа, само да я включат и да седнат на дивана. Някъде сигурно става, но някъде, където драстично е нарушен принципът на ИПТВ , има проблеми.
Доста по-сложен е този начин на гледане. Под сложен, имам в предвид че интернета достига до всеки потребител по различен начин. В този смисъл не може да се обобщи както при сателитната телевизия. При сателитната телевизия, каквото е у дома, такова трябва да е у вас и навсякъде ! Там може с голяма степен на точност да се каже дали ще имате достатъчен сигнал в Гьотеборг и какъв е проблемът за да излиза надписът - "Няма сигнал"
При телевизията с Фюжън бокс, специално за вас трябва да има една тръбичка, която да тръгва от Ст.Загора и да стига до вашия дом. По тази тръбичка да тече само вашият сигнал. Само така този който ви подава сигнала, ще има постоянен контрол над него. На практика обаче не става така. Нали се сещате че покрай вашето село или градче не минават такива тръбички. Сигналът до вас достига по въздуха, преминавайки преди това през различен на брой компютърни центрове и множество сплитери. Така че няма да е ненормално, ако с бясна скорост отваряте ЮТуб, но имате проблем с телевизията. За потребителите в чужбина според колеги в този форум, решение е ползването на услугата VPN/виртуална частна мрежа/. За да е качествена тази услуга, тя трябва да е осигурена от VPN доставчик. Този доставчик ще ви осигури по-пряк път от Гьотеборг до София и на практика би трябвало зрителите в Гьотеборг да гледат това което гледат тези в София. Вкл и каналите на бТВ и Нова, там където не се приемат !!!

:idea: :idea: Още теми свързани с устройството Фюжън бокс - viewtopic.php?f=2&t=19212
и ИПТВ /параметри и изисквания/ - viewtopic.php?f=1&t=19028


Последна промяна vanderel на 07 Фев 2017 18:00, променена общо 1 път27 Яну 2017 21:19
Профил

Регистриран на: 08 Юни 2012 18:01
Мнения: 154
Отговори с цитат
@ Vanderel :

Нали преди време те помолих да направиш такава тема :D :D :D Браво!

Здравейте приятели. Този пост е в помощ на сънародниците ни в чужбина, които искат да гледат Фюжън бокс. Няма претенции за изчерпателност и е създаден на база опит. Нека за по можещите и знаещите да не е досадно, че е обяснено подробно - целта е да се помогне и на по-незнаещите :–)
Ако скоростта на интернета ви е по ниска от 50МБ/с, въобще не си правете труда и не правете нищо. Най - напред преди всичко трябва да имате хубав интернет от вашия интернет доставчик.
За да гледате Фюжън бокса в Чужбина:

1. Купете си рутер, който поддържа услугата ВПН/ VPN/. Тук ще дам за пример рутер ASUS RT AC3200, но може да бъде всякаква марка, която поддържа ВПН. Независимо какъв модел АСУС ползвате всичко като графичен дизайн е еднакво за всички модели - така, че снимките по долу важат за всички модели на АСУС. След като си закупите рутер го свържете с кабела RJ-45 -който се намира в опаковката - към вашия рутер вкъщи. Използвайте указанията на производителя за да го конфигурирате. След като го свържете към основния рутер и го включите в тока изчакайте малко да се зареди и след това седнете на компютъра. От иконката на безжичните мрежи изберете мрежа asus -open. След това само следвайте инструкциите на екрана на компютъра, а ако нещо се затруднявате поглеждайте и в книжката на производителя. Настройката на рутер АСУС е много лесна и отнема 3-5 минути. Важно е да се отбележи, че вторият рутер - в случая АСУС трябва да бъде в стаята където е вашия тлевизор и Фюжън бокс. Ако основния ви рутер се намира в друга стая трябва да си купите по дълъг кабел за да ги свържете двата рутера. След като направите конфигурацията и двата рутера ще предоставят интернет в дома ви.

2. Купете си ВПН от някой доставчик. Става по интернет. Трябва да имате банкова карта или регистрация в PayPal. Важно при избора на доставчик е да има сървър в България и този сървър да поддържа ''L2TP'' протокол. Не си купувайте ВПН от доставчик, който поддържа само ''Open VPN''протокол, защото второто е по сигурна и криптирана връзка, но скоротта на услугата е много по-ниска. Много е важна скоростта, която този доставчик ще ви достави. Тя за съжаление зависи от товара - колко хора са се вързали на съответния сървър, както и от гео -локацията. Трябва ви поне 20МБ/с скорост. Избора става на принципа проба - грешка, докато не откриете правилния за вас доставчик. Аз ще дам за пример, няколко доставчика, но това, което работи добре при мен / в Англия / може да не работи добре в Америка и обратно. Хубавото е, че всички доставчици връщат парите ако не сте доволни от услугата . Т.е плащате, ползвате и ако не сте доволни им пишете и-мейл, че не е това, което сте очаквали и ви връщат парите до 2-3 дни от вашето оплакване. Всичко, което сте използвали до тогава е било гратис. Срока в, който можете да се откажете варира и при всеки доставчик е различен - от 7 дни до 30 дни.

Доставчиците, които аз съм пробвал и които отговарят на горепосочените условия са:

fvpn.com
levpn.com
nordvpn.com

Нека вземем за пример първия доставчик. Купете си абонамент от тях. Те са и най- евтиния доставчик от посочените. Струва 3евро на месец. Като си купите абонамент ще получите потребителско име и парола - също както си правите и-мейл.

3. След като сте конфигурирали рутера и сте си закупили ВПН абонамент обезателно изберете от иконката с безжичните мрежи - мрежата на Аsus и отворете браузър на компютъра си. Аз използвам Мозила:-) Напишете в поленцето за интернет адреси: 192.168.1.1
Въведете потребителското име и паролата, които си създадохте при конфигурацията на рутера. След това ще ви се отвори менюто на вашия рутер.
Отидете по надолу в ляво и кликнете с мишката върху надписа VPN.
В отворения прозорец изберете VPN Client
https://postimg.org/image/tl52omkoj/

След това ще ви се отвори нов прозорец.
На отворения прозорец кликнете върху ''Add Profile''
https://postimg.org/image/id5lemfqh/

Ще ви се отвори малко прозорче. В него обезателно изберете L2TP, а в полетата по надолу:

в Description въведете име/ може да въде всякакво по ваш избор,
VPN server въведете bg.fvpn.com,
Username -което ви е при ВПН доставчика,
Password - паролата ви за ВПН доставчика и натиснете ОК.
https://postimg.org/image/4oplczju1/

Ще ви зареди следния прозорец. На него натиснете върху полето ''Activate''
https://postimg.org/image/qqav7ggef/

Когато се появи синьото тикче в ляво вече сте свързан към ВПН и имате български IP адрес.
https://postimg.org/image/vbvd6pss3/

Нека да тестваме скоростта:
https://postimg.org/image/jiw83ntxv/
Прилична е и отговаря на това, което искаме.

4. Пускаме телевизора и Фюжънчето. От дистанционното на Фюжънчето отиваме в Меню - Настройки - Системни настройки - Мрежа - WiFi - и като се появят мрежите избираме тази на ASUS. Като светне в жълто вече сме записани. Натискаме 5 пъти exit от менюто на дистанционното и сме готови.
Ако рутера ви е близо до телевизора може да свържете фюжънчето директно с кабел към рутера АСУС. Твърди се, че така е по добре, при мен смециално работи по добре през WiFi.

Сега вече имате 2 рутера - първия си работи с интернета от доставчика и IP адреса си му е същия, а втория рутер работи с българко IP. Освен за телевизия може да се записвате когато си поискате в безжичната мрежа на АСУС и да влизате безпроблемно в Замунда, Вбокс7 и др.

Ако понякога се разпадне ВПН Връзката - случва се понякога, макар и рядко - рестартирайте рутер АСУС, той всичко е вече запомнил и само пак натиснете бутончето ''Activate'' във ВПН прозореца.

Приятно гледане! :D


27 Яну 2017 23:30
Профил

Регистриран на: 08 Юни 2012 18:01
Мнения: 154
Отговори с цитат
cinic написа:
Само да добавя към обесненията на Mizzo, че асусите имат опция да си роутнеш трафика за което и да е устройство в мрежата през redirect traffic функция без да се налага всичките ти устройства да са на VPN http://image.prntscr.com/image/eebb4ede ... 34b206.png
Въобще настройките са малко по различни от тези дадени по горе (аз съм със Asus Merlin фърмуер) и е доста хитро да се настрои така за да може само фюжъна да е на бг vpn, а останалите устройства да си действат локално. Така се избягва претоварване на vpn-a с излишен трафик. Трябва да е горе долу така
http://image.prntscr.com/image/37e90d93 ... c76712.png нужен ви е само сертификата или open vpn conf. файловете които предоставя страницата от която сте си купили акаунт.В общи линии ако го конфигурирате успешно трябва да ви излезе така http://image.prntscr.com/image/f9f5b4e3 ... a24ea3.png и фюжъна ви вече ще е в бг. Въпреки това диемите си накъсват де.


Благодаря за допълнението @ cinic

По принцип съм се опитал да обясня за начинаещ потребител какво да прави, това, което допълвате е за по напреднали. Безспорно АСУС е рутера, който е необходим според мен, но ако има други с опит с други рутери нека да го споделят :D
Когато си купиш рутера идва с този фърмуер, който аз съм показал. За гледане на ТВ става. Разбира се можеш да си го смениш съвсем легално и безплатно, както е направил колегата cinic - това са по хубави и усъвършенствани версии, с повече възможности- изтегля се безплатно в интернет. Аз също ползвам неговата версия, но за целите на форума заредих старата, за да покажа на някой, който сега си е купил рутера какво да прави.
Както отбелязах след конфигурацията има 2 рутера в къщи и не е необходимо да се натоварва ВПН връзката през АСУС като се свързваш към него с други устройства. Все пак да отбележа, че рутера е ''агресивен'', и прави така, че устройствата да избират него вместо другия рутер, защото просто е по добре направен. В този ред на мисли колегата е прав.
Не случайно съм наблегнал, че трябва да се използва L2TP протокола на услугата. Там скоростта е доста по - висока. Някои доставчици въобще не предлагат L2TP протокол, защото е по стар и не е толова високо криптиран. ВПН е създаден за сигурност, а не за гледане на ИПТВ. Новият open VPN протокол дава много по голяма сигурност, но много по ниска скорост. На нас обаче ни трябва скорост.
Другото, което да отбележа - и съм го казвал неколкократно - при мен диемите работят без проблем само ако Фюжъна е през wi-fi. Е, случва се наистина по време на мач на замръзне за 1-2 секунди няколко пъти, но това го пренебрегваме :-) Свързан с кабел насича често. Нямам обяснение за това, но е факт. Освен това на стария ми рутер , също ASUS- RT-N66U- насича и с кабел и по wi-fi. Никакво обяснение нямам - но е факт.
@ Cinic -ако имате възможност пробвайте през L2TP ако въобще доставчика ви го дава и ако не ви пречи на работата.
Поздрави :-)


27 Яну 2017 23:51
Профил

Регистриран на: 08 Юни 2012 18:01
Мнения: 154
Отговори с цитат
Само едно допълнение към @Vanderel

В повечето страни каналите на Бтв и Нова вървят свободно. Другото е изключение, но там има много наши сънародници. Предишните постове са именно за тях.


28 Яну 2017 00:11
Профил

Регистриран на: 15 Яну 2017 20:05
Мнения: 4
Отговори с цитат
В Испания всички канали си вървят и без VPN и през настройките на фюжъна си се вижда че съм със испанско IP . Поне през моя оператор. И въпреки че съм с 200/200мб оптичен нет пинга е околко 90-100мс. През VPN го смъква до 60мс, но диемите си насичат. Но пък моя ВПН провайдър не предлага свързване като на mizzo и връзката е със криптирани сертификати и т.н. Странното е че наскоро си обнових фирмъера на рутера и вече в с openvpn 2.4 който поддържа нови опции. От там си добавих към командите на свързващия сертификат командата block-outside-dns за да избегна днс лийка който си е малко мизерен при моя провайдър и се се получи доста добре, дори и диемите се виждаха без накъсване. Само не мога да си обесня какво общо има dns с iptv. Може би просто съм хванал по ненатоварен момент. Въпреки това ще продължа с експериментите. И въпреки че няма голяма логика ще пробвам и при активиран vpn от домашния nas дали ще се държи по добре.


28 Яну 2017 21:22
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 00:24
Мнения: 2494
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
До момента от Испания имахме само тази информация :arrow:
chulo написа:
айде бтв и нова спряха в испания :evil:


29 Яну 2017 23:28
Профил

Регистриран на: 08 Юни 2012 18:01
Мнения: 154
Отговори с цитат
Мисля, че само в Обединеното кралство са заключени двата канала и производните им.
Във Франция има Бтв, но няма Нова.
Не съм сигурен за Германия, но мисля, че вървят и там.
Вървят и в Испания. Вървят и в Италия.
До скоро вървяха в Холандия, но май и там единия е вече забранен.Не ми е известно за други ограничения.
Вървят и в САЩ.
Англичаните както винаги са най-големите кучета :D


30 Яну 2017 19:51
Профил
Аватар

Регистриран на: 23 Авг 2010 18:41
Мнения: 100
Отговори с цитат
vanderel написа:
До момента от Испания имахме само тази информация :arrow:
chulo написа:
айде бтв и нова спряха в испания :evil:

Това съм го писал аз,но беше отдавна и само за един ден имаше проблем .Аз съм с два апарата платени за една година и само прах събират.Ползвам друга бг иптв телевизия с която нямам проблеми


31 Яну 2017 20:08
Профил

Регистриран на: 02 Ное 2011 19:32
Мнения: 489
Отговори с цитат
chulo написа:
Ползвам друга бг иптв телевизия с която нямам проблеми

И коя е тя, колега? Ако може да ми подскажеш на ЛС, защото рекламата на конкуренти тук е забранена.


31 Яну 2017 20:21
Профил

Регистриран на: 02 Ное 2011 19:32
Мнения: 489
Отговори с цитат
mizzo написа:
Пък ако искат да трият. Съотношението цена- услуга - качество е основния алгоритъм :-)

Благодаря ти приятелю mizzo! Поздрави.


31 Яну 2017 20:53
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 00:24
Мнения: 2494
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
ОК ! Първият пост тогава подлежи на поправка. Като се събере още информация, ще го поправя !


01 Фев 2017 13:54
Профил

Регистриран на: 08 Юни 2012 18:01
Мнения: 154
Отговори с цитат
vanderel написа:
ОК ! Първият пост тогава подлежи на поправка. Като се събере още информация, ще го поправя !


Ето информация лично проверена от мен - актуална от днес. Каналите на Бтв и Нова през Фюжън бокс :

1. Не се приемат в Обединеното кралство и Германия;
2. Във Франция се премат каналите на Бтв, но не и тези на Нова;
3. В изброените западни и силно равити страни, в които има най-много наши сънародници каналите се приемат свободно - Австрия, Италия, Испания, Швейцария, Холандия, Дания, Белгия, Ирландия, Швеция, Финландия, Норвегия, САЩ. В тези държави каналите не са заключени заради вашето ИП.
Който използва ВПН препоръчвам сървърите от България, Холандия и Швейцария.
Имайте в предвид, че трудно се гледа Фюжън бокс в чужбина! Дори и да не са ви заключени каналите, отдалечеността от България създава пречки за нормално приемане и гледане на телевизия.


02 Фев 2017 21:15
Профил

Регистриран на: 15 Яну 2017 20:05
Мнения: 4
Отговори с цитат
Цитат:
Сега вече имате 2 рутера - първия си работи с интернета от доставчика и IP адреса си му е същия, а втория рутер работи с българко IP.


Бих искал да попитам mizzo какви допълнителни настройки използва за да може да емулира 2-ри рутер само със vpn и бг ip. При моя рутер ac87r като активирам vpn l2tp и цялата ми мрежа се се прехвърля на бг ип, никак не ме устройва. Знам че със разни скриптове може и да го настроя, но питам дали има по лесен вариант през gui-то на асус.
Между другото си платих месечен акаунт при първия предложен доставчик само за да мога да пробвам дали с l2tp е по добре, но засега резултатите не са много обнадеждаващи. Накъсва ми даже повече отколкото без никакви vpn и ползвайки оригиналния ми ISP.


08 Мар 2017 12:58
Профил

Регистриран на: 08 Юни 2012 18:01
Мнения: 154
Отговори с цитат
cinic написа:
Цитат:
Сега вече имате 2 рутера - първия си работи с интернета от доставчика и IP адреса си му е същия, а втория рутер работи с българко IP.


Бих искал да попитам mizzo какви допълнителни настройки използва за да може да емулира 2-ри рутер само със vpn и бг ip. При моя рутер ac87r като активирам vpn l2tp и цялата ми мрежа се се прехвърля на бг ип, никак не ме устройва. Знам че със разни скриптове може и да го настроя, но питам дали има по лесен вариант през gui-то на асус.
Между другото си платих месечен акаунт при първия предложен доставчик само за да мога да пробвам дали с l2tp е по добре, но засега резултатите не са много обнадеждаващи. Накъсва ми даже повече отколкото без никакви vpn и ползвайки оригиналния ми ISP.


Здравей Колега,
Нищо не емулирам. Асуса е свързан с кабел към рутера на Интернет провайдера. Ползвам рутера на Интернет провайдъра за компютрите и телефоните, а Асуса за Булсатком. През L2TP не могат да се ограничават потребителите както при Open Vpn свързаността.
Относно абонамента на посочениея от мен провайдер - проверете днес 08.03.2017. Ще откриете разлика още тази вечер:-) След като написах поста явно доста хора са се качили на един и същ клон - и проблеммммм...
Писах на въпросния провайдър и от днес скоростите са увеличени. Получих лично съобщение. А и верно - работи безупречно тази вечер :-)


08 Мар 2017 21:32
Профил

Регистриран на: 08 Юни 2012 18:01
Мнения: 154
Отговори с цитат
cinic написа:
Цитат:
Сега вече имате 2 рутера - първия си работи с интернета от доставчика и IP адреса си му е същия, а втория рутер работи с българко IP.


Бих искал да попитам mizzo какви допълнителни настройки използва за да може да емулира 2-ри рутер само със vpn и бг ip. При моя рутер ac87r като активирам vpn l2tp и цялата ми мрежа се се прехвърля на бг ип, никак не ме устройва. Знам че със разни скриптове може и да го настроя, но питам дали има по лесен вариант през gui-то на асус.
Между другото си платих месечен акаунт при първия предложен доставчик само за да мога да пробвам дали с l2tp е по добре, но засега резултатите не са много обнадеждаващи. Накъсва ми даже повече отколкото без никакви vpn и ползвайки оригиналния ми ISP.


Опитай през WI-FI, а не чрез кабел да свързваш Фюжъна!


08 Мар 2017 21:35
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®