forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

ФЮЖЪНЧЕТО
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=19212
Страница 1 от 94

Автор:  vanderel [ 27 Сеп 2015 09:01 ]
Заглавие:  ФЮЖЪНЧЕТО

Пускам темата в този раздел, защото тук е мястото да коментираме техническите му показатели, а не в раздел Новини.
Предлагам във форума да го наричаме с умалително име - Фюжънче, предвид неговите размери - 11,5-11,5-1,5. Думата "Фюжън" е прекалено груба и не съответства на това което ще видите на живо, за тези които още не са го виждали. На външен вид бързо ще се влюбите в него. Дано и сърцето му - процесорът, да е качествен. До тук с романтиката :D

За елементарно гледане на телевизия,Фюжънчето отваря и при минимална скорост на интернета. За SD каналите при 3-4 Mbps, от време на време картината засича- От 6 нагоре - няма проблеми. При HD каналите обаче при около 6-7 Mbps картината замръзва и изчезва напълно- При 8-9 - върви с насичания. При скорост около 12-15 Mbps и при тях няма да има проблем.
Говоря ви за това как се държи Фюжъна при малки скорости на нета.Когато е на границата на замръзване и пикселизация. А не че такива скорости са нормални и достатъчни за ИПТВ.

:idea: Дистанционните на Ф-чето и на сателитните тунери са 100 % взаимозаменяеми :wink: Спокойно можете да използвате старите дистанционни. Дори Ви ги препоръчвам. С тях можете да набирате номера на канала с бутоните-цифри. Докато с това на Фюжъна е доста по-сложно. Ще ви работи инфото, менюто и всичко останало :!:

Автор:  vanderel [ 28 Сеп 2015 14:24 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

:idea: Сега ще Ви запозная с най-големите екстри на Фюжънчето - гледане на пропуснати от Вас програми, до две денонощия назад и запис на пропусната или бъдеща програма :D
Не е трудно, но менюто е скрито. Затова се надявам, че обяснението ще е полезно.

Влизате с дистанционното в МЕНЮ - ПРОГРАМА - избирате програма с ЖЪЛТА ТОЧКА :!: и давате ОК. В средно сивото каре върви програмата, която е в момента. На дясно от нея са бъдещите програми. На ляво - миналите !!! Ако отидете на ляво /в миналите/ и дадете ОК на избрано от вас предаване, ще ви излязат два надписа - "ГЛЕДАЙ" !!! Ако дадете ОК , ще ви се отвори тази програма. Можете да връщате програмите до 00,00 часа не на предния, а на ПО-ПРЕДНИЯ ДЕН :D Ако отидете на дясно в бъдещите програми и дадете ОК на "запис", ще може да запишете това бъдещо предаване !!!
Ако отидете втори път на същата програма, ще ви излезе надпис "ИЗТРИЙ". С натискане на ОК, ще ви се отворят две възможности - "ДА" и "НЕ" - да отмените или да потвърдите командата за запис !!!
Можете да изтриете командата за запис и ако влезете в "МОИТЕ ЗАПИСИ" и записът още не е направен. Ако вече е направен, ще имате две опции - "гледай", за да го изгледате и "изтрий" за да го изтриете !!!

Приятно гледане :!:


:idea: Ще Ви запозная с още една скрита функция на Фюжънчето. Скрита, защото никъде в упътването не се споменава за нея, а и самото и активиране става по специфичен начин.

ЗАДРЪЖТЕ БУТОН "МЕНЮ" - за няколко секунди на екранът ви ще излезе излитаща ракета.
Ракетата символизира турбо ускорението на вашия приемник. По-точно на неговия процесор.
С това движение Вие активирате приложение, което почиства оперативната памет,както и кеш паметта и така увеличавате производителността на процесора.

С по-прости думи - представете си че работите нещо, за което са ви необходими инструменти. Тези инструменти се намират в склад. За да не тичате постоянно до склада за един инструмент и след това да го връщате и да вземате друг, вие вземате една кофа и поставяте в нея най-използваните от вас неща. Така вашата производителност ще се увеличи чувствително. Но на вас постоянно ви трябват нови и нови инструменти, а в кофата няма повече място. За да намерите място, тези неща които са на дъното на кофата,т.е. които най-рядко сте използвали е добре да ги върнете в склада, а тези които случайно са попаднали там вследствие на вашето производство просто да ги изхвърлите. Нали се сещате, че е добре от време на време да почиствате и целия склад !!!

Оперативната памет на електронните устройства, каквото е вашето Фюжънче не е нещо по-различно от склада и кофата.
Затова е добре периодично да я почиствате.
Няма нужда от много последователни натискания на бутона. Така няма да почистите по-добре, освен ако не ви прави кеф да гледате как излита ракетата :D Едно натискане е достатъчно :!: Следващото - след няколко дни, като се сетите :wink:
Това е !!!

Автор:  vanderel [ 29 Сеп 2015 00:00 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

:idea: За сега критерият по който трябва да се ръководите, са двата канала на "Диема Екстра" :wink: Ако на тях картината на засича, не пикселизира и не изчезва , значи всичко на ред.
Пак казвам - говоря за долните граници на приемане, за скорости от порядъка 3-5-10 Mbps, като не отделям внимание на битрейта.


:idea: USB порта на Фюжънчето е активен. Т.е. от него излизат 4,3 волта, достатъчни за зареждане на телефона ви :!:

ПАРОЛАТА от "Родителски контрол" не може да се махне, а по-лошото е че Фюжънът не помни новата :( По-точно, помни я докато не се е изключил или докато не смениш портовете на телевизора.
Един съвет от мен, към любителите на този жанр - преди да навлезете в дебрите на сладострастието сменете паролата от 1234 на h :wink: Фабрично клавиатурата е закотвена на тази буква. Така че ако излезете от кодираните кавали, дори и без да искате и се наложи да се върнете, с парола h ще го направите най-бързо/с най-малко клика/. Това е !!!


:idea: От букса AV Фюжънчето може да се свърже към всички по-стари телевизори. За целта Ви трябва кабел като на долната снимка. Резолюцията се сменя автоматично. За този AV-изход тя не може да е повече от 576i . Всичко останало си работи нормално.
Ако телевизорът е с букса СКАРТ, тогава ще Ви трябва и прехода от втораата снимка. Ключето трябва да е в позиция INPUT !!!

Прикачени файлове:
4.jpg
4.jpg [ 6.19 KiB | Прегледано 58865 пъти ]
1.jpg
1.jpg [ 6.28 KiB | Прегледано 58865 пъти ]

Автор:  vanderel [ 29 Сеп 2015 23:27 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

:idea: На 30-ти септ. 2015 г. предупреждавам Була да обърнат по-специално внимание на адаптерите на Фюжъна. След като сте ги инкрустирали с логото "FUSION", би трябвало да знаете и как са направени. Ще имате ядове с тях :!: Вземете мерки от сега ...

:idea: Втори евентуален проблем - ЛАН-порта :!: :!: :!:


:idea: Освен на паролата, ако сте направили собствени настройки и на резолюцията, както и на авто изключването и към вашия телевизор има включен и друг източник на ТВ, да знаете че ако сменяте входовете на телевизора, Фюжънчето няма да запомни вашите настр., а ще върне фабричните.

Автор:  vanderel [ 07 Окт 2015 22:01 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

:idea: Оптималният вариант в момента е :arrow:
Основен приемник - Фюжън
Първи допълнителен - ZHD 210
При нужда, втори и трети допълнителни - SD тунери.

На порт HDMI 1, включвате Фюжънчето
На порт HDMI 2 - Захаринката

Така ще имате избор :wink:

Автор:  vanderel [ 07 Окт 2015 22:06 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

:idea: Дори да не вземаме под внимание допълнителните канали от Фюжън-пакета, 5-те лева такса си струват само заради екстрата да се връщат предаванията, при това не за 1, 2, 3 или 6 часа, а за цели 48. Страхотно е :D
Приятно гледане !!!


:idea: AV изхода на Фюжънчето вади моно звук. Малко странно за аудио уред, модел 2015 г. Най-вероятно,виновни за този гаф няма :wink:
Ако използвате тричинчов кабел вкарайте белия чинч в букса А, ако е една. Ако ТВ има две букси Аудио /R и L / - в една от двете. Жълтия - във Видео - V. Червеният го оставете свободен :!:
Ако използвате двучинчов кабел като този долу, Белият чинч в А, червеният във V :!: Или - с кабел като този не може да се вади стерео звук за слушалки или аналогов усилвател :!:

Прикачени файлове:
3.jpg
3.jpg [ 4.98 KiB | Прегледано 58865 пъти ]

Автор:  a.petkov [ 09 Окт 2015 18:38 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

vanderel написа:
:idea: Оптималният вариант в момента е :arrow:
Основен приемник - Фюжън
Първи допълнителен - ZHD 210
При нужда, втори и трети допълнителни - SD тунери.

На порт HDMI 1, включвате Фюжънчето
На порт HDMI 2 - Захаринката

Така ще имате избор :wink:


Малък недостатък - ще се включват и двата приемника и ще изпълняват някакви команди. :P

Автор:  vanderel [ 09 Окт 2015 21:58 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Вярно е ! Благодаря колега !
Това ми дава повод, още веднъж да кажа че дистанционните са абсолютно взаимозаменяеми.
Ако имате две работещи устройства в една стая, ще трябва да прикривате едното, така че дистанционното да ги командва поотделно, докато си правите експерименти или сравнявате картините напр. Ако ползвате само едното устройство, е добре другото да е изключено, за да не го шашкате излишно. Но това са елементарни неща ... :D До там да я докарате :wink:

Автор:  a.petkov [ 09 Окт 2015 22:19 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Чисто технически - картината през Фюжъна ми е някак по-бледа, не толкова контрастна. Забелязва ли се и при друг подобно нещо?

Автор:  vasil kocev [ 10 Окт 2015 11:29 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Фюжънчето е супер,много съм доволен от него! Имам го от седмица и не е забил нито веднъж.Перфектна картина и телевизора е от значение.Доволен съм като цяло от услугите на Булсатком! С фюжън бокса ми оставиха и сателитния приемник като втори за 2.10лв. на месец. При това и без обвързващ договор! Булсатком е номер 1 в България!

Автор:  vasil kocev [ 10 Окт 2015 11:32 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Да уточня че съм от Пазарджик с Лан интернет 50мегабита за Фюжъна а не оптика.

Автор:  rumperbg [ 11 Окт 2015 14:39 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

a.petkov написа:
vanderel написа:
:idea: Оптималният вариант в момента е :arrow:
Основен приемник - Фюжън
Първи допълнителен - ZHD 210
При нужда, втори и трети допълнителни - SD тунери.

На порт HDMI 1, включвате Фюжънчето
На порт HDMI 2 - Захаринката

Така ще имате избор :wink:


Малък недостатък - ще се включват и двата приемника и ще изпълняват някакви команди. :P

Тъпо е,как може и защо два приемника сега?Каква е тая глупост ,новият приемник задължително с пакет интернет?Егати и мазалото.Не съм съгласен.Сори.
Аз си имам перфектен интернет,не искам този на булсата,но искам приемника......

Автор:  a.petkov [ 11 Окт 2015 16:35 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Някъде писаха, че става и с нет от друг доставчик. Въпрос на време е, обаче, според мен, да се филтрира този трафик.

Автор:  Atom Heart [ 11 Окт 2015 20:31 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Всъщност, на какво основание го филтрират? Разбирам, че е конкурентен доставчик и все пак ако договорът е за интернет не знам защо ще си позволяват подобно нещо. Защо не филтрират Гонг с мачовете или други търговци на видеосъдържание? Тези неща трябва да са предвидени в Общите условия на интернет оператора. Поне така ми се струва.

Автор:  a.petkov [ 13 Окт 2015 00:01 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Могат да филтрират според Общи условия, да. :)

Страница 1 от 94 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/