forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

ФЮЖЪНЧЕТО
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=19212
Страница 74 от 96

Автор:  MacIlian [ 28 Ное 2018 13:31 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

или ти си карък, я изброй 43 числа от 1 до 49..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Автор:  dimitar59 [ 28 Ное 2018 17:27 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

vanderel написа:
Митко и icqlite , веднага ли тръгна това чудо. Чели сте какво съм казал по-горе - че Тв-то не разпознава въобще включения към него бокс/ и то два бокса/. За дистанционното - наистина трябва да се целиш с него :(
За сега вие сте двамата уцелили шестиците :D

Като се замисля се сещам, че при първото включване към телевизора приемника не тръгна и аз го отдадох на това, че може би не съм включил кабелите както трябва. Изключих го, проверих отново кабелите, и при второто включване всичко беше наред. Зареждането му след като го изключа от мрежата е същото като предишните модели. Ако обаче го спра и не го изключа от мрежата, зареждането му е по-бързо. По-бърза е и работата с менюто и смяната на каналите. Колкото до дистанционното - проблеми съм нямал. Ползвам дистанционното с цифрите на сателитния приемник, но специално за да проверя, използвах и неговото дистанционно и то също работи. Не съм пробвал само изместването на екрана за да изпише изцяло каналите, макар и да съм записал работата на сляпо за възстановяване на образа, защото мисля, че софтуера е еднакъв и проблема ще си е същия.
Съжалявам, че нямаш късмет с приемниците ти, но преди 2 години при замяната на един от моите, пристигнаха техници в дома ми и едва третата 37-ца тръгна. От тях знам, че ако има проблем с разпознаването трябва още като се появи тънката линия(зареждане), приемникът трябва да се изключи от дистанционното, преди тя да спре по естествен път. И това трябва да се повтори няколко пъти. След това се оставя сама да достигна до позиция, която да покаже каналите. Ако това не проработи с първия път се повтаря отново 3-4 пъти. Ако и тогава не тръгне - замяна. Желая ти успех. Надявам се, че донякъде съм ти бил полезен с информацията и проблемите, които съм имал. Дано все пак моят приемник работи, защото е едва на 24 часа. Ако забележа нещо при работата му ще драсна няколко реда във форума.

Автор:  vanderel [ 28 Ное 2018 18:27 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Мерси за изчерпателния отговор. Като излезе линията и зареди 1 см и спре, тогава само - рестарт.

Общото за двете боксчета беше Бравията. Съмнява ме несъответствие в резолюцията, въпреки че 37-ца работи на този ТВ. Утре ще обърна внимание на телевизора.
Може излишно да съм ги оплюл, но ме е яд че няма тунери и си го изкарвам на боксовете.

Автор:  dimitar59 [ 28 Ное 2018 18:41 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

vanderel написа:
Мерси за изчерпателния отговор. Като излезе линията и зареди 1 см и спре, тогава само - рестарт.

Общото за двете боксчета беше Бравията. Съмнява ме несъответствие в резолюцията, въпреки че 37-ца работи на този ТВ. Утре ще обърна внимание на телевизора.
Може излишно да съм ги оплюл, но ме е яд че няма тунери и си го изкарвам на боксовете.

Рестарт, без изключване от ел.захранването, ПРЕДИ ДА СПРЕ линията няколко пъти. Пробвай. Успех

Автор:  vanderel [ 28 Ное 2018 20:23 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

С първото изречение от цитата се съгласявам с теб, че ако се появи линията и не може да зареди докрай, трябва рестар. Но в моя случай Сонито отваря надпис от неговото си меню, че няма включен източник на сигнал. Утре ще видя на каква резолюция е оставено, че да не разпознава сигнала.
Трябва да го изчистим този въпрос, че може и на друг да се случи :D
Мерси Митко !

Автор:  icqlite [ 28 Ное 2018 20:48 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Моят тръгна от 3-4 път, може би е малко по бърз, не се управлява по HDMI, телевизора не го разпознава като приемник. Ползвам дистанционното от сателитния приемник, (ново не ми дадоха) не лови добре, само като е насочено към него. Менюто е същото, това е на първо четене.

Автор:  dimitar59 [ 28 Ное 2018 21:06 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

vanderel написа:
С първото изречение от цитата се съгласявам с теб, че ако се появи линията и не може да зареди докрай, трябва рестар. Но в моя случай Сонито отваря надпис от неговото си меню, че няма включен източник на сигнал. Утре ще видя на каква резолюция е оставено, че да не разпознава сигнала.
Трябва да го изчистим този въпрос, че може и на друг да се случи :D
Мерси Митко !

Ванди, не трябва да се изчаква линията да покаже, че не може да зареди. Трябва да се спре и рестартира преди това, още като започне зареждането и по време на движението на линията да се извърши рестарта. И за мен това беше изненада, но техниците действаха точно така - още с първите милиметри на движение на линията рестартираха 3-4 пъти. Пробвай и по този начин. Успех!

Автор:  progressive [ 28 Ное 2018 21:22 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Минаха няколко години, но явно тази платформа няма да се подобри. Някакси не ми се струва нормално да дебна някакъв скапан китаец, дали ще зареди. Следя форума и се убеждавам всеки ден, че съм взел правилното решение да им върна боксчетата.

Автор:  zdravkos [ 05 Дек 2018 11:53 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

progressive написа:
Минаха няколко години, но явно тази платформа няма да се подобри. Някакси не ми се струва нормално да дебна някакъв скапан китаец, дали ще зареди. Следя форума и се убеждавам всеки ден, че съм взел правилното решение да им върна боксчетата.
Ясно е, че проблемът не в китаеца, а в този който му прави поръчката.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk VIP

Автор:  FullHD [ 05 Дек 2018 13:54 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Бре! Голяма дарба е когато излиташ (BulgariaSat1) да кацаш - каквото и да означава това!!
Трудното направил, а лесното не може да опази - не я разбирам тая работа в случая?

Автор:  icqlite [ 11 Дек 2018 22:49 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Здравейте,
имам следния проблем с фюжънчето.
Първо бях с един бокс 37, с него всичко е наред, след това сложих втори бокс 38 и се появи проблем.
Шом започнат да се сменят каналите на бокс 38, бокс 37 започва да забива (спира картината),след 1 минута се оправя, и обратното се получава, но много рядко. Ако не се сменят каналите телевизията си върви и няма никакъв проблем. Нещо да кажете по този въпрос?

Автор:  ahristo8 [ 12 Дек 2018 11:05 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Здравейте , искам да споделя за проблем с който се сблъсках снощи . Бокса е 35 - започна на всеки точно 3 минути да изчезват картината и звука , остава черен екран с часовника . При преместване нагоре или надолу на канал всичко си идва до изтичането на 3-те минути и пак черен екран . Изключване от дистанционното не даде ефект . След второто рестартиране от захранването проблема за сега изчезна !!! Интересно до кога :D !

Автор:  vanderel [ 12 Дек 2018 11:57 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

След прекъсване на нета за повече от няколко секунди, се задейства една блокировка/говоря на езика на електротехниката, но принципът е същия/. Може и довечера да го направи пак, но може и след два месеца. А може и да не го прави повече.

icqlite, взаимодействието явно става в рутера, тъй като и двете устройства са свързани с кабел към него. Поразръчкай го него - изключи го от контакта, включи боксчетата на други портове ...

Автор:  icqlite [ 12 Дек 2018 16:11 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Това вече съм го правил със размяна на портовете, дали може да е от рутера това?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Автор:  ahristo8 [ 12 Дек 2018 16:13 ]
Заглавие:  Re: ФЮЖЪНЧЕТО

Благодаря за препоръките ! Ако пак се появи проблема ще пробвам описаните процедури .

Страница 74 от 96 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/