forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

"LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е к-н"
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=18687
Страница 1 от 20

Автор:  vanderel [ 03 Фев 2015 18:25 ]
Заглавие:  "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е к-н"

Хайде малко да попрочетем, преди да питаме какво означават тези надписи, като излязат на нашия екран :D

"Каналът е кодиран", "Нямате достъп до мрежата"
Надписите означават, че просто не сте платили абонамента си. Могат обаче да излязат и ако сте платили, но приемникът се бъгне,забие. Тогава рестартирайте приемника, като то изключите последователно от дистанционното и след това от контакта, за около минута. След включването, оставете на проблемния канал и изчакайте, докато тръгне :wink:

РЕДАКЦИЯ- При по продължително НЕ гледане /2-3седмици и повече/ на приемника е необходимо да се остави на Канал1- примерно и ДА НЕ СЕ Превключва докато не се покаже картината, всяко нетърпение и натискане по дистанционното забавя процеса на РЕактивиране ! Максимум до 1 час се чака или 2-3мин в добрия вариант.
При приемници модел ZHD 200 , ако картината започне да замръзва, да насича или Ви излезе черен екран, това в повечето случаи означава,че приемникът е на път да аварира напълно. Проблемът обикновено се проявява първо на HD каналите. Временното решение отново е рестартиране. Приемникът подлежи на безплатна смяна в офис на БСК. В този форум за чужбинците предлагаме и друг вариант ...

"LNB няма сигнал"
Определено, проблемен надпис :(
Отидете на "Канал1" и натиснете синият бутон на дистанционното. Ще Ви излезе таблица с цифри,като маркираната цифра ще е 12271 30000 Хоризонтал 7/8. Запомнете тази цифра ! Това е основната честота на БСК. По нея се настройват и коригират антените /не че и по другите не може/.
В долната част на екрана ще видите два маркера. Пред единият има знак "%", а пред другият - "dB". %-тите почти не са важни. За доброто приемане на сигнал, са важни дБ-лите :!:

:idea: :idea: Ако приемникът Ви е модел STB S-100, 200 или 300 /така наречените SD приемници/,тогава за него важи следното: минималните дБ-ли под които картината ще започне да насича или ще изчезне напълно, са 7 дБ. Максималните със стандартна антена на БСК, за територията на БГ са :
12271 Н - 15,30 дБ
12482 В - 14,40 дБ
12213 В - 13,40 дБ
12194 Н - 14,30 дБ
:idea: И сега внимавайте - в дъждовно,облачно време, сигналът може да падне с 3-4 дБ. Ако вашата антена обаче има горните показатели или поне минимум 12 дБ, то сигналът Ви ще стане 8 дБ и Вие ще продължите да гледате. Ако пък прекъсне,то ще е за 10-20 мин.
:idea: Ако в слънчево време сигналът Ви на 12271 Н е 9-10 дБ :!: , като извадим 3-4 ,ще паднем под критичния минимум - 7 дБ и тогава може да нямате сигнал с часове. Нали разбирате, че разликата от 9 до 7 е минимална. Т.е. при най-малкото облаче,Вие ще оставате без сигнал.
Какво да направим - ако сте в БГ, вариантите са два.
1. Да подадете сигнал в офиса,в който плащате или на тел 080013800; /редакция. *4800; 070031919; 0996 123456; 0996 123/ за донастройка на антената Ви.
2. Като прочетете това viewtopic.php?f=17&t=5937 и особено третия пост там, да се опитате да се справите сами :wink:

:idea: За живеещите в чужбина, разбира се само второто. Онази тема е за Вас !!! Извън БГ силата на сигнала зависи от мястото на което се намирате. Но където и да е то,за нормално приемане на ТВ, ще са Ви необходими поне 10-11 дБ на 12271 Н .Затова в крайните западни и северните райони на Европа,антените трябва да са 80-100 см. За сравнение - стандартната на Була се води 60 см.

:idea: :idea: Ако приемникът Ви е HD100,200 или 210,всичко казано до тук важи и за него, само че цифрите там са малко по различни. Ето Ви ги и тях :arrow:
:idea: Минималният сигнал,под който картината ще изчезне е 5,71 дБ на тр-р 12524 Н
На HD тр-ра 12463 Н, минимумът е 7,62 дБ. На 6,67 дБ, картината ще угасне !!!
:idea: Максималният сигнал за територията на БГ, при тези приемници е следния:
12271 Н - 14,29 дБ
12482 В - 14,29 дБ
12213 В - 13,33 дБ
12194 В - 14,29 дБ

12463 Н - 18 дБ - HD

Донастройката на антената става по същия начин,описан по-горе, с малката подробност, че трябва да сте по-внимателни. При тези приемници,ако загубите дБ-лите,ще загубите и %-тите и тогава просто няма да има по какво да се ориентирате. Затова никога не разхлабвайте напълно болтовете на антената :!: Вникнете в обясненията,преди да правите каквото и да било.

:idea: :idea: Надписът "LNBНяма сигнал", може да излезе и в сравнително хубаво време при Вас. Това означава, че в София,там от където сигналът се качва на спътника, времето е изключително лошо. Тогава разбира се всички абоната ще останат без сигнал. Вкл. и тези в чужбина.
При добре настроена антена и при достатъчно голяма такава за абонатите в чужбина, е нормално сигналът на БСК да прекъсне няколко пъти в годината за по десетина минути :!:


:idea: :idea: :idea: Ако антената Ви не е насочена към спътник Хелас 39 гр. или пък кабелът от антената въобще не е включен в тунера , НИКОГА не оставяйте HD приемника включен в контакта, освен в момента в който настройвате антената. Приемникът ще блокира и става неизползваем. Т.е. с него повече няма да можете да настройвате. Такъв приемник ще се разблокира, едва когато го сложите на готова настроена антена и то след няколко часа.
Това с изключването от контакта се отнася и за SD приемника, но там не е толкова решаващо. Него можем да го излъжем и да настроим антената с блокиран приемник.


:idea: :idea: :idea: :idea: И нещо важно, отнасящо се само за HD приемниците, и то за модели 100 и най-вече 200 - ако сигналът ви е близък до горните показатели, но HD-каналите от време на време насичат, замръзват, то това е сигурен белег, че до няколко месеца този приемник трябва да бъде сменен. След време признакът ще започне да се проявява и на останалите канали. Причината са тези прословути кондензатори, за които сме говорили много в този форум. Напр. тук - viewtopic.php?f=5&t=19569&start=15

Пожелавам Ви безпроблемно гледане на телевизия, с качеството на БСК :!:

Автор:  vanderel [ 03 Фев 2015 19:40 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

:idea: :idea: Ако Вашата антена е на повече от 5 години, то тя може да е с този модел окачване :arrow: http://alfa.kachi-snimka.info/images-20 ... 52803b.JPG .
Тогава със сигурност вече имате проблем !!! И той е продиктуван от остаряването на пластмасата,която се вижда на снимката. Този елемент при новите антени, вече е метален.
При деформирането на пластмасата, конверторът заедно с металният профил, на който е закрепен, увисват надолу и по този начин антената се разфокусира. Т.е. ще се намали качеството на приемания сигнал.
:idea: Какво да направим :D
Ако сте в БГ, и имате постоянни проблеми, можете да поискате антената да бъде сменена !!!

Ако обаче сте пак в тая чужбина,тогава кой ще Ви я смени :D Докато си купите нова антена и за предпочитане по-голяма /виж предния пост/,направете следното :arrow: Натиснете синия бутон на д-ното и изкарайте сигнал-индикатора. Преместете на 12524 Н ! Оставете някой да наблюдава нивото на дБ-лите,а Вие отидете до антената. С един пръст повдигнете леко до упор металния профил на който е монтиран конверторът. Разберете от помощника ви, каква е промяната на индикатора. Вероятно ще установите,че когато профилът е в по-горно положение ,сигналът е по силен. Тогава трябва да импровизирате :wink: подпъхнете нещо твърдо/ не дърво и хартия/, под профила, така че той да остане в положението с най-силен сигнал. Внимавайте да не спукате и без това опечената пластмаса.

Приятно гледане на БГ ТВ :!: :D


:idea: :idea: :idea:
Когато нямате сигнал и предполагате, че вятърът ви е разместил антената, преди да започнете каквото и да било по новата настройка, вземете един флумастер и маркирайте положението на антената - така както я е завъртял вятъра. Имайте в предвид, че скобата на самата антена нормално стегната, държи доста здраво. Обикновено се завърта цялата тръбата, на която сте я закрепили. Ако пък и знаете от къде е духал вятъра него ден, лесно бихте си направили извода, на къде трябва да се върне антената. Имайте в предвид, че разместването в повечето случаи е не повече от 1 см.
През времето докато нямате сигнал, не дръжте приемника включен в контакта, защото след 72 часа той ще блокира и така проблемите се увеличават с още един !!!
Съветвам ви да маркирате антената, защото причината може да не е в нея и да се окаже, че излишно сте я разместили. Ако е маркирана, ще я върнете в нормалното и положение. Пък и да е разместена, когото е маркирана, сигналът винаги ще е малко в ляво, или малко в дясно от маркера.

Автор:  iankolatinov [ 03 Фев 2015 20:35 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

vanderel много полезна тема че покрай тия бури и дъждове се скъсахме от аварии от типа нямах сигнал ама дойде и като видиш на приемника 13 и го питаш -кога нямаше и клиента -ам снощи като валеше силно
а и да вметна нещо от мен към темата паролата за каналите 18+ по подразбиране е 1234 че и тия канали много често липсват и не се отварят

Автор:  DevNull [ 03 Фев 2015 20:44 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

iankolatinov написа:
vanderel много полезна тема че покрай тия бури и дъждове се скъсахме от аварии от типа нямах сигнал ама дойде и като видиш на приемника 13 и го питаш -кога нямаше и клиента -ам снощи като валеше силно
а и да вметна нещо от мен към темата паролата за каналите 18+ по подразбиране е 1234 че и тия канали много често липсват и не се отварят

Напиши го в отделна тема и с гууууууеми букви та сите да го видят.

Редакция - 1234 го пише в книжката която си върви с приемника и не е тайна, само да има кой да чете!

Автор:  Atom Heart [ 03 Фев 2015 21:10 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Така или иначе от съпорта ще им кажат без проблем паролата. Тази "тайна" трябва да падне от форума. Който родител желае защита на тези канали да си смени паролата. Просто няма смисъл.

Автор:  pepy1 [ 03 Фев 2015 21:42 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Тайната е обществена, както на всяка мобилна сим карта - при закупуването и кода е 0000, Атома е прав - който иска сменя кода за 18+ възможност е предоставена.

Автор:  vanderel [ 03 Фев 2015 22:21 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Че тази парола не е никаква тайна, то е ясно. В този форум обаче се споразумяхме,малолетните да я научават от къде си искат, но не и от нас. Не трябва да сме ние хората, отменили родителската воля.
Ако един родител обаче е достатъчно несъобразителен, че да прозре, че вече и 6 годишните знаят покрай телефоните да вкарват 1234 и 0000, то си е за негова сметка и най-вече за сметка на детето,за съжаление.

Тогава обръщаме палачинката :wink:

Уважаеми,четящи форума, ако имате деца над 6 години,незабавно сменете фабричната парола :!: :?

Ето как става това : За по-старите/SD/ приемници :arrow: меню - Родителски контрол - ОК - 1234 - ОК - Настройка заключване - ОК - с ляв бутон се махат и поставят тикчетат в квадратчетата - активирайте само третото "Заключени канали". Останалите три ги оставете празни :!:
Слизаме на ПАРОЛА и нанасяме четирите нови цифри, които разбира се трябва да запомним.
Повтаряме същата нова парола и на долния ред. Това се прави, за да се избегне грешка. - Изход !

При HD тунерите е почти същото - там опциите за активиране са три. Активирайте с ляв бутон само най-долното кръгче. Въведете два пъти новата парола последвано от ОК и натиснете ЗЕЛЕНИЯ бутон - Изход от менюто.

Автор:  Atom Heart [ 03 Фев 2015 22:23 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

vanderel написа:
При HD тунерите


Тук получаваш червена точка от мен за старанието :)

Автор:  DJPlamen [ 03 Фев 2015 23:40 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Поклон за темата. Моля, копирай си постовете в един Notepad, да си ги имаш...

Автор:  iankolatinov [ 04 Фев 2015 21:31 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

DevNull написа:
iankolatinov написа:
vanderel много полезна тема че покрай тия бури и дъждове се скъсахме от аварии от типа нямах сигнал ама дойде и като видиш на приемника 13 и го питаш -кога нямаше и клиента -ам снощи като валеше силно
а и да вметна нещо от мен към темата паролата за каналите 18+ по подразбиране е 1234 че и тия канали много често липсват и не се отварят

Напиши го в отделна тема и с гууууууеми букви та сите да го видят.


идеята ми беше друга не че е тайна паролата а че биеш 30 км до някое село за настройка на приемник и като идеш сигнала е перфектен всичко си върви и единствения въпрос е КАЖИ БАТЕ КАК Е ТА ПАРОЛА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАМЕ ? а предварително абоната е ходил до офис или е звънял в кал център ти си го прозвънил преди да идеш и не ти казва нищо по телефона за какво става дума да не биеш всичкия път до там щото не ти е само той на главата а има и други абонати които все пак нямат телевизия а ти си загубил час за паролата бате

Автор:  DevNull [ 05 Фев 2015 08:09 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Това нещо се обяснява при монтажа, но някои недобросъвестни твои колеги просто претупват работата. Такива има много, защото много пъти съм им оправял бакиите.
Същото нещо се получава при замяна на приемник, когато на пациента се даде рециклиран такъв със сменена парола без дори пак твоя колега да провери и нулира.
Така че не обвинявай пациентите. Те просто са пациенти.

Автор:  FullHD [ 05 Фев 2015 11:02 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Тези децибели с какъв размер антена 60-80-90 см.????

Ако приемникът Ви е HD100,200 или 210,всичко казано до тук важи и за него, само че цифрите там са малко по различни. Ето Ви ги и тях :
Минималният сигнал,под който картината ще изчезне е 5,71 дБ на тр-р 12524 Н
На HD тр-ра 12647 Н, минимумът е 7,62 дБ. На 6,67 дБ, картината ще угасне !!!
Максималният сигнал за територията на БГ, при тези приемници е следния:
12524 Н - 14,29 дБ
12565 Н - 14,29 дБ
12606 Н - 14,29 дБ
12688 Н - 13,33 дБ
12729 В - 13,33 дБ
11135 В - 17,50 дБ

12647 Н - 15,56 дБ - HD

Автор:  Maniqka [ 05 Фев 2015 11:06 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

FullHD написа:
Тези децибели с какъв размер антена 60-80-90 см.????


Максималните със стандартна антена на БСК и HD приемник

Автор:  BONKOVSAT [ 05 Фев 2015 16:45 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

vanderel изпълни своето обещание,но не се знае до кога ще просъществува темата.А за 10 годишни чинии колко трябва да са децибелите? :lol: :lol:

Автор:  iankolatinov [ 05 Фев 2015 19:02 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

BONKOVSAT написа:
vanderel изпълни своето обещание,но не се знае до кога ще просъществува темата.А за 10 годишни чинии колко трябва да са децибелите? :lol: :lol:

даже и тия първите мисля че бяха италиански с кръглото окачване на конвертора чинията ръждясала боя няма по нея ама си държат поне 13 дб

Страница 1 от 20 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/