forum.bulsat.com
https://forum.bulsat.com/

"LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е к-н"
https://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=18687
Страница 13 от 20

Автор:  Viktor Pavlov [ 12 Дек 2018 16:27 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

А, по нагоре, даскал Ванди какво ти каза?! :wink: Намери си адаптер 12v 2А и си готов. :idea:

Автор:  hp121 [ 12 Дек 2018 17:52 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Ок, утре ще взема и ще пиша какво е станало

Автор:  vanderel [ 12 Дек 2018 18:03 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

То е ясно какво ще стане :D Щом си в чужбина вземаш адаптера и с него в някой техно магазин. Освен 12 V и 2 А, внимавай буксата да е същата по диаметър. Защото има различни стандарти.
2-та ампера/2000мА/ може и да не са точно 2, а малко повече или по-малко.
Това е !

Автор:  Петър [ 12 Дек 2018 18:41 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

vanderel написа:
Освен 12 V и 2 А, внимавай буксата да е същата по диаметър.
И гледай плюса (+) да е вътре в буксата, а отвън минуса.

Автор:  vanderel [ 12 Дек 2018 19:13 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Петър написа:
И гледай плюса (+) да е вътре в буксата, а отвън минуса.
Анджък :D

Автор:  hp121 [ 13 Дек 2018 12:07 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Купих нов адаптер, но не беше това проблема. Жичката на кабела беше ръждясала и се беше прекъснала.

Изображение

Поднових я, завих я и сигнала тръгна :)

От слънцето, капачката на окото е изгоряла и съвсем е паднала, ще трябва да го сменям и него някой ден..

Изображение

Благодаря Ви за съветите, тоя форум е истинско богатство особенно за нас “чужбинците”.

Автор:  dodimarkov [ 13 Дек 2018 13:43 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Бих казал, че ако планираш да смениш и чинията няма да сбъркаш. Защото от снимките ми се вижда, че металният профил, който държи LNB (окото) се захваща към чинията посредством пластмасова планка, която с времето прогаря и окото почва да се разфокусира - това го научих от форума преди време като ми намаля сигнала на някои канали.

Автор:  vanderel [ 13 Дек 2018 14:17 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Камен те подсети да огледаш кабела, но както и да е - ти за адаптера не съжалявай. Адаптерите на този модел приемници, често правят бела и всъщност това им е слабото място на тях.

Благодарим ти за снимките, защото така и други българи, особено в чужбина, ще видят една често срещана авария.

:idea: За всички: В тази букса влизат 20 волта напрежение. И когато там проникне вода, започва това окисляване. В тази част на веригата няма максимално токова защита. Така част от тока, необходим за нормалната работа на конвертора, понеже не е глупав :D да обикаля из конвертора, започва да минава за по-напряко през пътечката която му е осигурила влагата. Това ще продължи и ще си църка там, докато жилото на кабела не се прекъсне напълно.
В случая кабелът се е отрязал напълно, когато hp121 обърна щепсела. Не заради самото обръщане, но в този момент. Така поради недостиг на ток, първо ще изчезнат HD каналите, след това Канал1 и НоваТВ и накрая всички.
Същото това нещо от снимката по-горе, се получава в снадките, ако има такива по кабела. И резултатът е същия !

Автор:  vanderel [ 13 Дек 2018 14:22 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

dodimarkov написа:
Бих казал, че ако планираш да смениш и чинията няма да сбъркаш. Защото от снимките ми се вижда, че металният профил, който държи LNB (окото) се захваща към чинията посредством пластмасова планка, която с времето прогаря и окото почва да се разфокусира - това го научих от форума преди време като ми намаля сигнала на някои канали.

Абсолютно си прав колега ! Ако hp121 те послуша, няма да сбърка. За момента сигналът е много добър, но антената е към края на живота си. За сега е получила само инфаркт :D

Автор:  Петър [ 13 Дек 2018 14:27 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

hp121 написа:
От слънцето, капачката на окото е изгоряла и съвсем е паднала, ще трябва да го сменям и него някой ден..
И на мен ми беше паднала капачката на конвертора и да видиш майтап - един паяк се заселил да живее вътре в дупката и когато е там и си почива, "нямам сигнал", като излезе на разходка и каналите тръгват :D . Бре, видях зор докато открия причината. Сега съжалявам, че го смазах с пръсти - ами то животинчето не е знаело, че ме вбесява. Купих нов конвертор и го смених. И коаксиалния кабел смених, че беше на 10-11 години, от времето когато станах абонат на Булсата.

Автор:  vanderel [ 13 Дек 2018 14:32 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Виждал съм Пешо как две оси бяха почнали да си правят пита, точно там вътре. Подходящо е за животинки, защо е топличко !

Автор:  Kamen eM Tech [ 13 Дек 2018 16:00 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Ами аз писах първо да се провери окото (ЛНБто) ама няма кой да се качи до антената :wink: Сложи малко изолирбан на мястото на изчезналата капачка поне временно ,ще пази от дъжд и влага . пък и от разни животинки (аз съм вадил бръмбари и оси ) . Ако не е тайна, къде е това ? Някъде около Средиземноморието ли е със тези палми . Щото аз съм в Малта. :D

Автор:  hp121 [ 13 Дек 2018 16:26 ]
Заглавие:  "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е к-н"

В Кипър съм.
Антената е на 10-11 години от самото начало откакто съм клиент, засега върши работа, после ако се наложи ще я сменям.
Важното е че проработи хахах, Благодаря Ви пак на всички.

П.с. Изхода за покрива е малко труден, трябва комшиите да ми отворят.. в работен ден трудна работа, а вечер в тъмницата не ми се занимаваше. За това не проверих първо там

Автор:  maimun_69 [ 17 Дек 2018 22:26 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Здравейте. Писах на предната страница :) .При мен проблема май се оказа захранването, въпреки , че си купих ново "око". Въпроса ми е : реално, каква минимална скорост на интернета поддържа Fusion устройството? В офис на булсат ми казаха поне 50mbps, но при мен на ТВ то вървеше и при 22mbps. Та зат'ва питам, какво показва практиката. Благодаря Ви.

Автор:  Последен Потребител [ 17 Дек 2018 23:20 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Другите доставчици на 1080п пускат стриймове до около 12 мбит, така че при Буля сигурно и 10 ще са достатъчни. Но ако по трасето има нещо нестабилно, което лагва и пропуска пакети това е друга хава.

Страница 13 от 20 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/