Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 31 Юли 2021 05:21Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Предложения за подобряване на услугата b.box 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008 23:29
Мнения: 65
Отговори с цитат
 • Добавяне на възможност за създаване на листа с любими канали, където потребителя може да си подреди каналите по негов избор.

 • Добавяне на възможност за показване на часовника при гледане на телевизия. Най-доброто решение е и добавяне на възможност за настройка от потребителя на големината и позицията на часовника.

 • Добавяне на възможност за гледане на два канала едновременно - "картина в картината". Единия основен канал е на цял екран със звук от него, а другия избран канал е позициониран в някой от четирите ъгъла, избран от потребителя.

 • Оптимизиране на работата със списъка с канали:
  • трябва да се оптимизира зареждането на спъска с канали да става веднага. (в момента е много бавно, можеби заради снимките с какво дават в момента)
  • замяна на снимките с какво дават в момента, единствено с по-голямо лого, името и номера на канал. Или добавяне на възможност потребителя да си избира дали да са тези снимки или само голямото лого. Тези снимки са много шарени, не дават ясна представа за канала и са по-скоро объркващи от колкото да помагат при избора на канал.
  • премахване на нуждата от двойно натискане на ОК бутона за избиране на канал.

 • Оптимизиране на навигацията с дистанционното:
  • Бутон "Лупа" - отваря менюто за търсене.
  • Бутон "Назад":
   • при гледане на телевизия на живо, при натискане на бутона превключва на предишния канал.
   • при гледане на запис, при натискане на бутона текущия канал се връща към гледане на живо.
   • при режим "картина в картината", при натискане на бутона се сменя кой да е основния канал.
   • при останалите места бутона работи както досега.
  • Бутон "TV":
   • при гледане на телевизия, при натискане на бутона се отваря списка с канали. (така си работи)
   • при останалите места (Home меню, EPG, архив и т.н.), при натискане на бутона се отваря последно гледания канал и се влиза в режим на гледане на телевизия.
  • Бутон "OK":
   • при гледане на запис, при натискане на бутона се отваря Инфо менюто и от там може да се превърта, да се смени аудио потока и резолюцията, да се види програмата напред и назат за текущия канал и т.н. Менюто Инфо се затваря само след 20 сек. или чрез натискане на бутона "Назад". (така си работи)
   • при гледане на телевизия на живо, при натискане на бутона вместо да се отвори списъка с канали, да работи както при гледане на запис - показва се Инфо меню, програмата на канала и т.н.

 • В списъците с последно гледани предавания да е възможно да продължиш да гледаш от там където си спрял, а не винаги да започва отначалото избраното предаване, защото сега се губи смисъла на този списък.

 • Добавяне на възможност за подреждане на инсталираните приложения в ред по желание на потребителя.


Последна промяна vencoi на 13 Май 2021 12:28, променена общо 3 пъти28 Апр 2021 13:30
Профил
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008 23:29
Мнения: 65
Отговори с цитат
Подготвил съм един първоначален списък с предложения, които смятам че са задължителни за подобряване на услугата и превръщането и в конкурентна на големите доставчици.
Предлагам тук да събираме всички предлужения за подобрения на услугата, както и да маркираме ако някое е изпълнено.
Може да предлагате и ваши предложения, които да добавя в списъка, както и ако смятате, че някое от изброените не е удачно и смятате че трябва да се премахне.


28 Апр 2021 13:31
Профил

Регистриран на: 07 Фев 2020 11:34
Мнения: 90
Отговори с цитат
Много добре,че направи нова тема колега, за да можем да обсъждаме, а и за да може евентуално съпорта да вижда и да си вадят заключения за мненията на "тестертите". Сега ще направя и аз лек коментар, въпреки, че на 95 % съм съгласен с твоите предложения.

Добавяне на възможност за избиране на листа с любими канали.
- нека има, макар че аз не ги ползвам

Добавяне на възможност за показване на часовника при гледане на телевизия.
- според мен си е абсолютно задължително. Много е удобен часовника на фюжъна, а и като свикне човек с него, после е гадно да го няма

трябва да се оптимизира зареждането на спъска с канали да става веднага. (в момента е много бавно, можеби заради снимките с какво дават в момента)
замяна на снимките с какво дават в момента, единствено с по-голямо лого, името и номера на канал. Или добавяне на възможност потребителя да си избира дали да са тези снимки или само голямото лого. Тези снимки са много шарени, не дават ясна представа за канала и са по-скоро объркващи от колкото да помагат при избора на канал.
премахване на нуждата от двойно натискане на ОК бутона за избиране на канал.

- Както вече писахме в другата тема - абсолютно задължително е бързината на действие в режим на гледане на телевизия да е поне съизмерима с бързината на фюжъна в момента. Иначе не бих гледал с B.box.
За целта картинките в главното меню (b box), нека останат (придава интерактивност,новост и не пречат), НО в режим гледане на телевизия да са си само логата на ТВ и номер канал. Тези картинки са цветни, объркващи, заради тях има лагване, и всъщност изобщо не става ясно на кой канал сме ,или искаме да бъдем.
Дори и да ги има като опция по желание на клиента да си ги пуска или спира, е добре подефолт да са спрени. Причината е ,че повечето хора едва ли ще знаят за функцията и няма да знаят, че се спират. А объркването с тях е огромно, писаха вече и по другите форуми.

За бутоните:
Много добри и логични предложения си направил. Съгласен съм и аз.
Единственото ,което ми хрумва е, че има още един съществуващ бутон - долу вдясно от синия кръгъл (три чертички), който съвсем спокойно може да е с функцията INFO.
Също както при фюжън, може с едно натискане да дава инфо за моментното предаване. При второ натискане да показва и аудио потоците,резолюцията и т.н.
Този бутон в момента веднага пуска архив, но не мисля ,че при гледане на ТВ е нужен директен бутон за архив, при положение,че нямаме простото инфо.
Ако този бутон стане инфо, тогава ще може "ОК" да си изкарва списъка канали (както на фюжън).

Все пак понеже 98% от ползващите b box, ще са минали на него от фюжън, е хубаво да не се сменя глобално начина на боравене и ОК да си изкарва списъка с канали.
Иначе плюсовете на b box са доста - Хубаво ЕПГ на всички канали, паузите, бързото превъртане и други. Но нека "простото гледане на ТВ" да си е просто и бързо,както на фюжън. В противен случай, аз не бих заменил фюжъна с b box, a жена ми пък няма как да я убедя никога :)

Това е от мен засега, има си други бъгчета (все пак е тестов период и всички ние знаем за това), които няма смисъл да им казваме, те си се виждат и съм сигурен ,че ще ги поравят. Надявам се повече хора да се включат тук в обсъждане ,за да се получи


28 Апр 2021 15:16
Профил
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008 23:29
Мнения: 65
Отговори с цитат
Да има още доста бъгове за оправяне, както и други неща които може да се подобрят.
Опитах се да опиша нещата които задължително трябва да се подобрят, за да се запази функционалноста на Фюжъна и да се надгради. Защото в момента има неща които работят по зле от преди. Ако искат да привличат нови клиенти и да задържат старите трябва доста да се надгражда.

Лично за мен услугата както е направена в момента (изключвам дребните дефекти които неработят, надяваме се те да се оправят) не е конкурентна на големите оператори. Дано отговорните фактори обърнат внимание на това, а не да си мислят колко велико нещо са пуснали и да не се промени.


28 Апр 2021 16:52
Профил

Регистриран на: 08 Май 2015 15:53
Мнения: 69
Отговори с цитат
То дано се чете тая тема от тях, да не стане само ние да си я четем както тези за апликациите и изоставените аппове....


28 Апр 2021 17:02
Профил
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008 23:29
Мнения: 65
Отговори с цитат
vebaev написа:
То дано се чете тая тема от тях, да не стане само ние да си я четем както тези за апликациите и изоставените аппове....


Всеки който тества услугата трябва да участва в анкети за услугата, за да се подобри. Като ти се обадят отваряш си форума им им казваш всичко което не е наред. От там нататък те си решават искат ли тази услуга да я бъде или не.


28 Апр 2021 17:52
Профил

Регистриран на: 06 Апр 2008 18:52
Мнения: 101
Отговори с цитат
Защо ли ми се струва, че подобрения в софтуера не се предвиждат, а този тест период е само за зарибяване на нови абонати....
Дано не съм прав и да има подобрение в босксчето.


28 Апр 2021 19:29
Профил
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2008 23:07
Мнения: 489
Местоположение: София Младост
Отговори с цитат
То така беше и с бокса за иптв, аз съм скептик. От прочетеното до тук се правя извод, че най-добре си е със стб-то все още. А това за Ос-то на би бокса.... без коментар.


28 Апр 2021 21:18
Профил

Регистриран на: 18 Юли 2009 17:05
Мнения: 74
Местоположение: Varna
Отговори с цитат
Моето предложение е за това когато гледаш нещо и после го пуснеш от последно гледани не го пуска от там където си гледал докато на фюжъна си работи тази опция другото е да се оправи да излиза часовника после да пуснат видеотека след превключване на даден канал резолюцията е СД сменя се след няколко секунди като гледаш на запис за да гледаш на живо трябва да смениш дадения канал EPG-то на програмите Love Nature Love Nature 4K ,и HGTV е на английски език докато на приложението е на български това съм забелязал като неща които трябва да се оправят .


09 Май 2021 17:44
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2550
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Извинявам се, че едва сега намерих време да отворя тази тема.

vencoi, поздравявам те за труда, който си положил. Поздрави и за останалите колеги вземащи участие в темата. Това показва, че форумът работи и то усърдно в полза на фирмата. А дали ръководителите ще си направят труда да прочетат написаното си е за тяхна сметка. По-точно не за тяхна, защото на тези които са на заплата и дивиденти им е все тая, какво се пише тук.
Е хубаво - за тези които истински са загрижени за развитието на БСК, форумът работи напълно безпристрастно. И теми като тази и други подобни го доказват :!:


09 Май 2021 22:58
Профил

Регистриран на: 18 Окт 2011 18:22
Мнения: 37
Отговори с цитат
От днес и аз съм в кюпа с тестерите.

Да споделя и аз моите 2 стотинки. Не съм ползвал фюжън досега, та нямам сравнение спрямо фюжъна как е. Ползвам андроид тв-боксове за гледане на IPTV и една от програмите, които ползвам е OTT-Play by Alex. Програмата е малка сравнение с други програми(около 6mb) но супер интуинтивна и опростена за работа. Та ако някой от програмистите на бибокс приложението и хвърли един поглед, със сигурност ще има какво да взаимства.
Също така не знам защо от булсата са се спряли на това дистанционно. Едно дистанционно със стоп бутон може да върши много добра работа в доста от случаите тук.
Та относно бибокса ще кажа нещата, които не ми допадат и какво бих предпочел да бъде.

Още, когато си на началният екран, за да пуснеш телевиизия, трябва да подминеш рекламите,последно гледани, приложенията и чак тогава стигаш до телевизията. Според мен това е доста бавен процес и леко дразнещ. Например бутона ТВ, можеше директно да те прехвърля към телевизията(примоерно последно гледан канал), вместо това този бутон, когато си в начален екран е неактивен
Друго, което може да се направи е този бутон ТВ, при гледане на предаване на запис, като се натисне да те върне в живото предаване(тук идеална работа бърши бутона стоп ако го имаше) и чак при последващо натискане на тв да изкара листа с каналите. Както споделиха колегите по-горе, тези тъмнейли от живите предавания са доста объркващи и в случая не помагат, вместо това може да се ползва модела на тъмнейлите от категорията 18+. Там идеално се разбира коя програма е.

Друго нещо е, когато си на живо предаване, бутона ОК можеше да изкарва инфото на даденият канал а не да ти дава списък с каналите, нещо, което може да се прави с бутона ТВ. Също както е споменато по-горе, като си в режим списък на каналите това двойно натискане на бутона, за да тръгне програмата, вместо това може да се направи едновременно с логото на канала да се показва и инфото и като се натисне веднъж да тръгне канала.

Виждам в настройките има опция за часа да ти се показва постоянно, но като се активира опцията като се пусне живо предаване, лаунчера се бъгва и се рестартира, при което опцията с часа е в изходна позиция.

Та като за начало толкова от мен. По-нататък повече.


11 Май 2021 19:42
Профил
Аватар

Регистриран на: 02 Дек 2011 16:02
Мнения: 39
Отговори с цитат
vencoi написа:
 • Добавяне на възможност за създаване на листа с любими канали, където потребителя може да си подреди каналите по негов избор.

 • Добавяне на възможност за показване на часовника при гледане на телевизия. Най-доброто решение е и добавяне на възможност за настройка от потребителя на големината и позицията на часовника.

 • Добавяне на възможност за гледане на два канала едновременно - "картина в картината". Единия основен канал е на цял екран със звук от него, а другия избран канал е позициониран в някой от четирите ъгъла, избран от потребителя.

 • Оптимизиране на работата със списъка с канали:
  • трябва да се оптимизира зареждането на спъска с канали да става веднага. (в момента е много бавно, можеби заради снимките с какво дават в момента)
  • замяна на снимките с какво дават в момента, единствено с по-голямо лого, името и номера на канал. Или добавяне на възможност потребителя да си избира дали да са тези снимки или само голямото лого. Тези снимки са много шарени, не дават ясна представа за канала и са по-скоро объркващи от колкото да помагат при избора на канал.
  • премахване на нуждата от двойно натискане на ОК бутона за избиране на канал.

 • Оптимизиране на навигацията с дистанционното:
  • Бутон "Лупа" - отваря менюто за търсене.
  • Бутон "Назад":
   • при гледане на телевизия на живо, при натискане на бутона превключва на предишния канал.
   • при гледане на запис, при натискане на бутона текущия канал се връща към гледане на живо.
   • при режим "картина в картината", при натискане на бутона се сменя кой да е основния канал.
   • при останалите места бутона работи както досега.
  • Бутон "TV":
   • при гледане на телевизия, при натискане на бутона се отваря списка с канали. (така си работи)
   • при останалите места (Home меню, EPG, архив и т.н.), при натискане на бутона се отваря последно гледания канал и се влиза в режим на гледане на телевизия.
  • Бутон "OK":
   • при гледане на запис, при натискане на бутона се отваря Инфо менюто и от там може да се превърта, да се смени аудио потока и резолюцията, да се види програмата напред и назат за текущия канал и т.н. Менюто Инфо се затваря само след 20 сек. или чрез натискане на бутона "Назад". (така си работи)
   • при гледане на телевизия на живо, при натискане на бутона вместо да се отвори списъка с канали, да работи както при гледане на запис - показва се Инфо меню, програмата на канала и т.н.


Напълно подкрепям всички предложения и само ще добавя още едно - да има опция за подреждане на инсталираните приложения, че сега се подреждат по ред на инсталиране и няма възможност човек да си ги подреди, както си иска, примерно тези, които ползва, да ги сложи най-отпред. Всяка Андроид ОС има така възможност и не знам, защо тук са я орязали?! Иначе не е зле боксчето. И Коди и OttNavigator, и STBEmu си работят нормално. На мен ми харесва идеята да събера всичко на едно място и да работя само с едно дистанционно, но нещата, които е изброил колегата по-горе, са задължителни, за да може да бъде приятно ползването на у-вото и да е дурако-устойчиво ;)


12 Май 2021 22:52
Профил

Регистриран на: 18 Окт 2011 18:22
Мнения: 37
Отговори с цитат
Да добавя още нещо. Хубаво е да се добавят настройки за картината, както и цветови профили както е при другите ми андроид боксове. Например при гледане на IP телевизия с една и съща програма за IPTV при закачени едновременно бибокса и андроид бокса, картината при бибокса седи по-бледа и измита спрямо картината на андроид бокса. Същото е и при гледане на един и същи канал по бибокса и с булсаттското приложение на андроид бокса.

Иначе бокса като цяло е добре . Ако се махнат лайв тъмнейлите и се спре стартирането на видео, когато си в раздел програма, определено боксчето ще живне още повече.


12 Май 2021 23:14
Профил
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008 23:29
Мнения: 65
Отговори с цитат
В списъка добавих следните предлжения от колегите. За мен те също са важни + още хора са се оплаквали в други форуми от това.

 • В списъците с последно гледани предавания да е възможно да продължиш да гледаш от там където си спрял, а не винаги да започва отначалото избраното предаване, защото сега се губи смисъла на този списък.

 • Добавяне на възможност за подреждане на инсталираните приложения във ред по желание на потребителя.

Има още неща за дооправяне ама нека тръгнат да оправят тези, в което доста се съмнявам но .... :)


13 Май 2021 12:28
Профил

Регистриран на: 08 Май 2015 15:53
Мнения: 69
Отговори с цитат
Лентата с приложения на главния не само да може да се подрежда но и ненужните да се скриват (защото има таб Приложения и там са си всички така или иначе)


13 Май 2021 15:31
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®