Автор |
Съобщение |
Rambo
|

Здравейте! Обмислям да подменя 2 от общо 4-те си сателитни приемници (всички HD) с Fusion. Това, което ме интересува на първо място, е дали услугата е качествена, разбирайте стабилна/постоянна. Отделно, рутерите с които разполагам са един на A1 (черен Huawei) и един стар TP-Link на около десет години, та ще ми вършат ли работа за целта? На едното място Интернетът е на A1, предполагам на около 50 мегабита, а на другото - Булсатком, 50 мегабита. Достатъчна ли ще е тази скорост при положение, че рядко download-вам, като винаги мога да наложа съответните ограничения в uTorrent, за да може Fusion да функционира нормално? Планирам 2-та Fusion-а да са на различни места, т.е. ще се ползва по 1 приемник на Интернет. И друго - каналите от сайта за Премиум пакет отговарят ли на това, което действително получаваш? Интересуват ме конкретно HD-тата. Отделно, плаща ли се нещо при подмяната и каква ще е месечната такса, ако тези приемници ми се водят като допълнителни? Това е. Предварително благодаря за отговорите! 
|
12 Авг 2018 12:01 |
|
 |
MacIlian
|

Аз го мъкна моя фюжън почти навсякъде с мен, в момента го ползвам с нет на А1, до скоро беше 50, сега май е 75 мб, няма проблем нито с wi-fi нито на кабел, е на wi-fi като е през две стаи накъсва от време на време ама рутерът е tp-link-740 на 7-8 години ако не и повече. В София с нет на булсат (100мб оптика) с рутер tp-link-941 пак на 6-7 години, няма проблем нито на кабел нито на wi-fi. Ако си платиш фюжън пакета (аз моя го предплащам 24 лв/година), голяма част от каналите от премиум пакета на сателита даже са в хд формат, има ги на сайта на булсат, също така месечните такси за допълнителните фюжъни са по-ниски от тези за сателитните приемници, всички цени и пакети ги има на сайта им, хвърли им един поглед. Даже мой съвет е да си направиш устата за предплащане на фюжън пакета за една година на стойност 24лв, дори и да не е в промоция в момента, често в офиса могат да го продадат на тази цена, така пък на сателитните приемници ще ти се появят канали които ги има само във фюжън пакета (поне спорт+ си спомням че се появи при мен).
|
12 Авг 2018 13:07 |
|
 |
Rambo
|
А подмяната плаща ли се или не знаеш?
|
12 Авг 2018 13:30 |
|
 |
MacIlian
|
за основния приемник не съм доплащал, само си доплатих още едно дистанционно, за допълнителните нямам спомен, скоро сменях единия от допълнителните, сателитен хд, май момчето в офиса на булстат ми предложи замяна за фюжън без доплащане, ама да си призная не обърнах внимание, защото си исках само замяна за работещ сателитен приемник.
|
12 Авг 2018 13:41 |
|
 |
vanderel
Регистриран на: 14 Мар 2007 00:24 Мнения: 1748 Местоположение: Pleven/Gabrovo
|
Не се доплаща, освен 6-те лева за монтаж. Но по правило техниците трябва да си приберат четворния конвертор и да ти сложат двоен !
|
12 Авг 2018 17:03 |
|
 |
Rambo
|
Ами аз като съм ги разделил приемниците 2 на 2 и на двете места съм с двойни конвертори? 
|
12 Авг 2018 18:24 |
|
 |
vanderel
|
Аз знам че си направил така и затова ти го казвам, да имаш някаква готовност за тази ситуация. И по-скоро за да те стресна малко  Така би трябвало да е, ако повикаш техниците у вас  От тук нататък зависи от региона/какви правила изповядват/ и от самите техници/на кой господ се молят/  Ако обаче сграбиш тунерите и ги занесеш в офис, там ще ти ги сменят безплатно и без да ги интересува конвертора. Тук трябва да внимаваш  кои тунери ще върнеш - да не върнеш 210-ките, а да си оставиш 100 и 200 за теб Продължавам да обяснявам  при двата начина на замяна има една тънкост - ако дойдат техниците, те ще ти направят лан кабелите от рутера до боксовете и може би ще се яви проблемът с конвертора. Ако направиш смяната в офис, ти сам трябва да си окабеляваш Фюжъните. Затова най-добре е да сътвориш междинен вариант. Поинтересувай се ако дойдат техниците дали ще си искат четворката и действай според това! Това е 
Последна промяна vanderel на 12 Авг 2018 20:32, променена общо 1 път
|
12 Авг 2018 20:11 |
|
 |
Rambo
|
Естествено, че ще си занеса сам приемниците и това няма да са 210-ките  Иначе 1-метрови кабели с клеми на двата края имам няколко, които ми вършат идеална работа, тъй като и двата рутера са близо до предвидените за смяна приемници  А, btw с Wi-Fi няма ли, че говориш за окабеляване?  Иначе мерси за инфото и на двама ви!
|
12 Авг 2018 20:28 |
|
 |
MacIlian
|
Преди да вземеш боксовете гледай серийните им номера да започват с 35 те с wi-fi и кабел, тези дето започват с 37 са само с кабел.
|
12 Авг 2018 20:37 |
|
 |
vanderel
|
Rambo написа: А, btw с Wi-Fi няма ли, че говориш за окабеляване?  Сигурно е че няма да намериш нов Фюжън с ВиФи. Остава някой да е върнал такъв и ти да си този на който ще го дадат - втора употреба ! Колегата ти каза какво да гледаш  Сега като отидеш в офиса, вече ще си теоретически подготвен  за всичко !
|
12 Авг 2018 20:38 |
|
 |
Rambo
|
Както винаги 
|
12 Авг 2018 21:13 |
|
 |
Viktor Pavlov
Регистриран на: 27 Яну 2009 12:14 Мнения: 225 Местоположение: София
|
Е, какъв Рамбо си ако не се оправиш? 
|
13 Авг 2018 10:39 |
|
 |
Rambo
|
Няма Fusion-и, момчета, или поне в родния ми град, където повечето пъти успявам да си свърша работа. В София предполагам е безсмислено да търся? Преди известно време в 3 от софийските офиси нямаше нито HD приемници, нито двойни конвертори, та затова съм с такива очаквания. 
|
14 Авг 2018 18:34 |
|
 |
zdravkos
|
Rambo написа: Няма Fusion-и, момчета, или поне в родния ми град, където повечето пъти успявам да си свърша работа. В София предполагам е безсмислено да търся? Преди известно време в 3 от софийските офиси нямаше нито HD приемници, нито двойни конвертори, та затова съм с такива очаквания.  Хващаш телефона и почваш да звънниш на всеки офис, който можеш да посетиш. Така ще стане най-лесно! Евентуално питай и дали можеш да резервираш приемник ако наличието е минимално!
|
14 Авг 2018 20:31 |
|
 |
jivkoj
|
Ееех, това ме връща в годините на социализма. Тогава беше така - като ти трябва нещо и тръгваш от магазин на магазин из цяла Бълария. А най-добре ставаше с връзки, или с натурална размяна - една дефицитна стока за друга 
|
14 Авг 2018 21:41 |
|
|