Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 29 Мар 2024 13:21



Отговори на тема  [ 291 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Следваща
Булсатком скоро с нов собственик? 
Автор Съобщение

Регистриран на: 19 Апр 2011 12:43
Мнения: 104
Отговори с цитат
Ако "новите ни оператори-притежатели" не следят мненията в този форум ... много, много жалко за всички новости който очакват Булсат! Скъпи кредитори, логиката на реалността към този момент, как трябва да се регенерира дейността е споделена безплатно с Вас точно в тази тема. Ако всеки, който има зора на оператора ни последва съветите споделени тук, повярвайте има голям шанс да излезе по-чист от батака в който сме. Успех на правилните решения в името на всички Нас, защото без Нас няма да има и Вас! Питайте и ще Ви помогнем!!

P.S. ... глупаво е точно в нашия форум да даваме за сравнение горе-долу как трябва да изглеждат нещата за да Възкръснем и за HD каналите и изобщо, но ето конкуренцията:
https://www.flysat.com/a1-bg-39e.php


09 Окт 2019 10:06
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
vanderel написа:
pepy1 написа:
Това от което се опасявам обаче е, че може да ни се вземе свободата. Имам предвид подписване на договорите на всеки 2 години ...
Ето това е МНЕНИЕ :!:

Досега и в момента БСК е олицетворение на народния оператор. Либерализмът му е носил само приходи, с едно изключение :wink: Абонатите в чужбина напр. трябва да са под особено внимание. Там свободата е задължителна. Хората отиват, връщат се, местят се ... Изпитват трудности с монтажа на антените, заради законите в европейските страни. Тези хора и без договори плащат за по година напред. С досегашната техника са имали толкова проблеми, че сега наистина заслужават едно по-особено внимание.
В страната - много хора ползват услугите на оператора сезонно - по села и вилни зони. За тези хора свободата също е задължителна. Бизнес клиентите също предпочитат БСК заради свободата...
И понеже абонатите не могат да се делят на чужбинци и др., ще е добре новите собственици ако и да са с европейски манталитет, да не бързат да поевропейчват фирмата с договори, неустойки и пр. Фирмата сега си работи добре и има нужда само от покитайчване :!: :!: :!:
Ако са изчистени задълженията към банки и държава, едно умно покитайчване + на първо време инвестиране в още една S2 честота, ще вдигнат нивото на сигнала, до степен приемлива.
Не трябва да се забравя, че промените трябва да се правят с мярка, за да може сегашните цени да ги препокриват.
Изключението за което споменах по-горе се отнася за една практика досега - напълно излишна. Става въпрос за ромското малцинство и огромното количество техника потънало там, заради прекаленото безхаберие през години. Тези нямат нужда от ласкателства и специално отношение - в смисъл, имат по няколко приемника на един адрес без да ги плащат и сега да им се дават нови ... Да вървят при мобилните. С тях и без тях ... все тая :!: Дори колкото са по-малко, толкова и проблемите ще са по-малко. На тях не трябва да се залага !

Та мисленето му е м***а, защото основата я има ... :!:
Това за което говоря в горния цитат са само една част от нещата, които се виждат и чувстват от абонатите.
А когато се прави бизнес основните компоненти са два - продавач/производител/ и купувач. Така че вторият критерий не е за подценяване. Форумът е едно от местата, където могат да се уловят настроенията на хората. И радващото в този форум е, че позитивизмът винаги е надделявал. Сега хората отново са изпълнени с очакване.

Като казах очакване, се сетих и за служителите на фирмата. Нямате си на идея господа нови шефове, на какви унижения са подлагани вашите офис и кол служителки. Както и техниците/монтажисти и в техническия отдел/. Техните очаквания за един нормален климат на работа са също много големи. И тук пак се връщаме на потребителя, защото комфортът на тези служители ще е гарантиран, когато клиентът е доволен !


09 Окт 2019 10:56
Профил

Регистриран на: 06 Апр 2015 10:28
Мнения: 611
Отговори с цитат
Ванди за мен тази фирма вече е мъртва и който и да дойде като собственик аз няма да се върна като абонат.Още от самото начало когато им станах абонат бях излъган и измамен и до края така си и остана. Лично моите спомени за тях са такива а при другите не знам как е.


09 Окт 2019 16:32
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Здрасти Алки ! Като казваш - измамен, явно визираш качеството на картината.

:idea: Моят коментар по тази болна за форума тема :
Истината е че 90 % от абонатите на БСК не обръщат особено внимание на качеството, затова и отливът в това отношение не е голям. Загубените абонати за фирмата през последните години са предимно от липсата на техника.
Във форумът обаче не е така :wink: Тук влизащите потребители са абсолютно взискателни - хора държащи на цена-качество ; фенове на спорта, където високата резолюция на картината е особено важна ; хора изсипали една торба с пари за телевизори с големи инчове и висока резолюция ; хора живеещи в чужбина и виждащи разликата в картината с тамошните канали.
В този смисъл псувните и ругатните изсипани тук по адрес на БСК, са абсолютно резонни.

:!: Господа нови шефове, не е много това което трябва да се направи и не е невъзможно ...
Не е и далеч от акъла ...
Но пак ви казвам - не тръгвайте по пътя на мобилните от към договори и рестрикции. Останете си оператора на народа, но с многократно подобрени техника и качество !


09 Окт 2019 21:54
Профил

Регистриран на: 02 Дек 2009 17:32
Мнения: 161
Местоположение: София
Отговори с цитат
vanderel написа:
с многократно подобрени техника и качество !


Е затова другите оператори сключват договори - за да инвестират в тези техника и качество, трябват пари, по този начин си осигуряват някакви постоянни приходи, на които да разчитат, за да не попаднат в ситуацията на булсат.


10 Окт 2019 08:50
Профил

Регистриран на: 19 Апр 2011 12:43
Мнения: 104
Отговори с цитат
@vanderel както винаги е тотално прав в преценката си за първите по важност действия, които трябва да бъдат направени!
1.Качеството на картина и звук при сателитното излъчване трябва да бъде възстановено за HD и SD каналите - ПОНЕ ТАКА, КАКТО БЯХА КОГАТО СТАРТИРА БУЛСАТ. Това е най-важното в момента!
Трябва СПЕШЕН РЕСТАРТ НА КАЧЕСТВОТО уважаеми кредитори или каквото и да сте!
2.Мобилни, IPTV и всички други са отделна категория, която е важна, но не я бъркайте със сателитната телевизия!
3.Приложете тази последователност в действията си за да имате реален ефект в РЕСТАРТИРАНЕТО НА БАТАКА!!
....и колко е лесно, когато ЗНАЕШ КАК!

От името на всички Нас,
като вид съсобственици на Булсат в ролята си на реално поддържащи съществуването му и като единствена плащаща в случая страна на потребители,
Ви пожелаваме скорошни и положителни резултати!!! Все пак идва Коледа!
УСПЕХ!!!


10 Окт 2019 10:02
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
redchampions написа:
vanderel написа:
с многократно подобрени техника и качество !


Е затова другите оператори сключват договори - за да инвестират в тези техника и качество, трябват пари, по този начин си осигуряват някакви постоянни приходи, на които да разчитат, за да не попаднат в ситуацията на булсат.
Разбирам те колега! Вярно е че договорите дават онази сигурност за фирмите от която се нуждаят, за да продължават да инвестират и реинвестират.

Но да кажем че това са стандартите в развитите страни. Не винаги обаче методите и законите в тези страни, приложени в страни като България са успешни.
В случая и при БСК има 18 месечни договори, но те не са така изнудващи както при мобилните напр. Ето да кажем че вие или вашите близки живеете лятото на село, а зимата се прибирате в града. Ако при мобилните спрете да плащате от ноември и идете през април да подновите плащането, ще се окаже че въпреки че след като не сте платили са ви спрели сигнала, вие дължите такси за декември януари феф. и март :( БСК никога досега не са искали пари за спрени месеци. Просто тези няколко месеца се явяват като дупка в договора ви. И без каквито и да е санкции от април договорът ви продължава. Затова и за други подобни отстъпки, от които се ползват дори и чужбинците, нарекох БСК - Операторът на народа. Апелът ми към новите началници е да запазят либералната политика на фирмата ! Т.е. да си останат Оператор на народа :!: Ако фирмата тръгне на чисто, както се твърди, приходите от многобройните и клиенти, ще осигурят средствата за развитие и печалба. Но само в случай че приходите от телевизия се използват за телевизия. Другите проекти поне докато са в процес на изграждане трябва да се дистанцират и да са с отделно финансиране !


Последна промяна vanderel на 10 Окт 2019 22:06, променена общо 1 път



10 Окт 2019 21:57
Профил

Регистриран на: 02 Дек 2009 17:32
Мнения: 161
Местоположение: София
Отговори с цитат
Точно това правя - юли месец сключих договор с Виваком за 2 приемника на село в Балкана. Баща ми живее там лятото и със сестра ми ходим често лятото на природа. Зимата няма кой да ги гледа и ще си ги плащам. Предпочитам да плащаш зимата без да гледам, но лятото да гледам качество. Благодарен съм само, че мога да си го позволя, защото не винаги е било така.
Булсата може да искат да си останат оператор на народа, но да не успеят да си го позволят, ако оправят проблемите с качеството и приемниците.


10 Окт 2019 22:03
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
redchampions написа:
Благодарен съм само, че мога да си го позволя, защото не винаги е било така.
Да си жив и здрав :!:


10 Окт 2019 22:10
Профил
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2008 23:07
Мнения: 655
Местоположение: София Младост
Отговори с цитат
За да започнем да прилагаме еропейското мислене тук, трябва да получаваме като тях! Имах честта да работя и живея в Европа няколко години. Всеки , който в този момент живее в западна Европа, може да потвърди, че дори и с минимално заплащане на неквалифициран труд можеш да живееш прилично без да се притесняваш дали ще ти стигнат за наема, ток вода, и т.н. режийни разноски /не случайно нашите мургави братя са царе като се върнат за ваканция в България/. Тук обаче не е така, затова тази свобода на абонатите на БСК е необходима, даже бих казал задължителна!


10 Окт 2019 22:19
Профил
Аватар

Регистриран на: 13 Апр 2015 13:44
Мнения: 271
Местоположение: ТВОЯТ ДИГИТАЛЕН СВЯТ
Отговори с цитат
Най-важното изпускате, месечната такса! Вдигнат ли цените - са пътници! Изравнят ли цените с тези на червените и оранжевите, за нула време ще изгубят половината активни клиенти. А те, подпишат ли договори с онези - няма връщане.


10 Окт 2019 23:24
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
vanderel написа:

Не трябва да се забравя, че промените трябва да се правят с мярка, за да може сегашните цени да ги препокриват.
В горните постове обърнах внимание и на месечната такса. По е добре да се вземат повече пари за включване на нов абонат, но месечната такса да си остане в рамките на сегашната. В краен случай да се раздвижат пакетите, като се обособи "Пакет HD" напр. но при всички случаи да сме доста под мобилните !

Безсмислено е цената за включване на нов абонат да е 0 лв. По-добре е да се вземат пари, но техниката да е качествена. Нека мобилните да си предлагат безплатни включвания. Знам че сега ще кажете, че навсякъде по света е така, но повярвайте ми тази нула не влияе кой знай колко на психиката на българина. Щом като в къщи са ти донесли нещо, всеки е склонен да си го плати. С изключение на братята роми разбира се. Само те се надяват на далавера ...


11 Окт 2019 12:34
Профил

Регистриран на: 02 Дек 2009 17:32
Мнения: 161
Местоположение: София
Отговори с цитат
За това си много прав! Аз, например, бих предпочел да дам пари и да ми сложат хубав HD приемник (разбира се, ако има какво да гледам на него). Някоя баба на село, която не може да различи HD от SD, може да не плаща нищо и да й сложат някой SD приемник. Тя ще вижда еднакво лицата на водещите на новините и героите в сериала, докато ние искаме да различаваме и футболистите на терена :D


11 Окт 2019 12:44
Профил
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2007 01:30
Мнения: 1927
Местоположение: EU
Отговори с цитат
Един въпрос?

Как искате HD пакети и канали, а цената да е 10лв. на месец? Че това е сегашната политика на фирмата и се е доказала като неефективна!

Последните потребители, които плащат пакети са останали при фирмата заради иптв-то....
Какви хубави приемници за 5 HD канала да поръчат?

Едва ли имал останал нормален абонат само заради сат. телевизия, без значение, че е на символична цена.




Gesendet von meinem Nokia с фенерче mit Tapatalk


11 Окт 2019 13:11
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: 09 Мар 2007 13:39
Мнения: 229
Местоположение: Rudozem
Отговори с цитат
zdravkos написа:
Един въпрос?

Как искате HD пакети и канали, а цената да е 10лв. на месец? Че това е сегашната политика на фирмата и се е доказала като неефективна!

Последните потребители, които плащат пакети са останали при фирмата заради иптв-то....
Какви хубави приемници за 5 HD канала да поръчат?

Едва ли имал останал нормален абонат само заради сат. телевизия, без значение, че е на символична цена.




Gesendet von meinem Nokia с фенерче mit Tapatalk


Къде са тия такси от 10 лв ,айде по сериозно

Колко струва пакета Диема Спорт SD ,май колкото и в HD ,кое му е по евтиното ?

Аз имам и А1 с включен Макс Спорт HD ,нe СД и ми струва 7.80 лв ,аз такава цена не виждам при Булсата .


11 Окт 2019 17:14
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 291 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®