Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 18 Апр 2024 19:08



Отговори на тема  [ 537 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 36  Следваща
ПОЛИТИКА 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2853
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Много си прав Юрка, пък и другите, но ние не сме като тях. Крещящия пример е липсата на смъртно наказание. Много хора напр. изопачиха призива на Ангела Меркел, отправен към сирийските бежанци. Уповавайки се именно на християнските ценности, тя покани бягащите от войната в Европа. Ако госпожа Меркел е предполагала какво ще стане, може би би си спестила тази хуманност. Топлият климат и неграмотността обуславят голяма раждаемост. Интернетът пък премахва границите. И ето ти идеалните условия предимно около 20-30 годишни копелдаци да тръгнат на запад, вместо да се бият на страната на който там смятат, че е прав в тази война. Само от факта, че тези пълнолетни млади мъже напускат страната си, говори че те са абсолютно деградирали. Предпочитат блясъка на Европа, пред това да умрат за родината си. Естествено мародерите и в съседните държави побързаха да се възползват, подлъгвайки хората там да си продадат имуществото, да им дадат спечелените от това пари на тях и те да ги натирят към рая.
Тази неконтролируема миграция, обаче предизвика ответната реакция - възроди национализма в много европейски народи. Рано или късно, дано не е по наше и на децата ни време, ще стане война, в която ще се изтреби една част от човечеството ...


14 Юни 2019 23:49
Профил
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2014 14:56
Мнения: 944
Местоположение: САМОКОВ
Отговори с цитат
Не знам! Преди 150 години хората са дигали революции в техните си държави/мн. рядко в други/а сега явно не искат да мрат за родината а предпочитат хиляди километри преход и мизерия! Манталитет! И все пак от мигрантите предпочитам сириици а не афганци. Те са или бяха доста културни и интелигентни хора а Алепо беше изключително красив. Сега вече не е/то го няма/Това е и от малкото дето харесвам в Бойко че поозапти миграцията че съчетана с циганизацията щеше да ни дойде много :D И Венди-като бивш военен се надявам да не доживея война у нас или около нас :D


15 Юни 2019 12:19
Профил
Аватар

Регистриран на: 11 Май 2012 07:14
Мнения: 252
Местоположение: Норвегия
Отговори с цитат
Понеже стана дума за сирийските бежанци, да се обадя и аз. Познавам много сирийци. Повече от 10 семейства. Тези хора изобщо не са проблема на Европа. В смисъл, не са нискокултурните диваци, които идват от Африка. Нито са бандити като афганците, чеченците, кюрдите и албанците. В по голямата си част са образовани(за сирийците става дума), интелигентни и работливи хора. Страната им е била прекрасна и спокойна. Това, че САЩ, Англия и донякъде Русия се изживяват като полицаите на света и с лека ръка затриват цели нации(англичаните имат огромен опит в това) е основният проблем. Цяла Африка тъне в мизерия заради интересите на шепа богоизбрани, начело с нейно мазно величество Елизабет незнамсикоя. Ако се върнем в недалечното минало, можем да изброим десетки държави в целия свят, включително и България, смазани заради икономическите интереси на т.нар. велики сили.

Просто определен кръг от хора имат интерес от случващото се по света и в частност Европа. И няма да спрат скоро.


Последна промяна Wanderer на 20 Юни 2019 14:13, променена общо 1 път



19 Юни 2019 15:46
Профил

Регистриран на: 02 Ное 2011 20:32
Мнения: 489
Отговори с цитат
Цитат:
Немци, френци, англичани наши са враждебници,
дружни с нашите тирани, наши са изедници.
П.Р.Славейков
Така е, прав си Wanderer. Ако не бяха англичаните и французите да помагат на Турция да ни държи в робство, щяхме да сме свободни още през 1856 (тоест с цяло поколение по-рано).


19 Юни 2019 21:58
Профил
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2014 14:56
Мнения: 944
Местоположение: САМОКОВ
Отговори с цитат
Не си прав Пепи! За онези години това са си две поколения! Иначе всичко е вярно.Без тях тука щеше да има една голяма и силна държава! Те са ни бомбардирали независимо от ситуацията! Че и горивото дето го зареждаме заради Тръмпанара е по-скъпо! А че ние сме си загубени и не държим на достойнството си като държава се потвърждава всеки ден :( За съжаление :lol:


20 Юни 2019 12:40
Профил
Аватар

Регистриран на: 11 Май 2012 07:14
Мнения: 252
Местоположение: Норвегия
Отговори с цитат
Не знам дали сте запознати, но САЩ официално признаха, че са започнали войната в Залива заради погрешно подадена информация от Ми 6 за сделка между Ирак и Китай за няколко хиляди безшевни тръби за напояване. Умниците от острова са ги определили като част от система за обогатяване на уран. Знаете какви бяха последствията от тази война. Естествено виновни няма. Единственият осъден и вкаран в затвора, някакъв високопоставен американски политик, излиза предсрочно едва няколко месеца по-късно.


20 Юни 2019 14:12
Профил
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2014 14:56
Мнения: 944
Местоположение: САМОКОВ
Отговори с цитат
И похарчиха 1 трилион долара нахалост за да изнасят пустата му демокрация дето цял свят я не иска и бутнаха няколко"диктатора" та объркаха всички арабски и североафрикански страни.Но най ме е яд за Сирия -прекрасна държава и работлив народ! Сега знаете последствията.Това прави световния жандарм :(


20 Юни 2019 20:51
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2853
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Но пък ако не беше САЩ, сега нямаше да я има държавата Кувейт :?
Моята теория е следната - във всяко общество, като се започне от най-простия социален колектив - семейството и се мине право пропорционално през жилищен блок, работнически колектив,квартал, град, държава, континент, земно кълбо, трябва да има един, който да ръководи, а другите да го слушат. Затова има патриархат, шеф, домоуправител, кмет, президент ... ! Този модел се е наложил във вековете. Не може всеки да дърпа в различна посока и да прави каквото си иска. В този смисъл аз съм съгласен домоуправителя на света да са САЩ . Демократична страна, много важно - християнска, сравнително сродна култура, по всички точки на света говорят езика и ... Русия не отговаря на първото изискване - демокрацията. За да ударят американците в Залива, се е гласувало в Конгреса. Путин кого ще пита ? Китай не отговарят на нито едно изискване. Латиното - също ! В Ервопа пък са няколко равностойни, които като орела, рака и щуката в един момент могат да дърпат в различни посоки. Видя се, че дори след като бяха обединени в икономически и военен съюз, единият взе да дърпа настрани. Кой да е световния жандарм тогава ... :?:
Мъжът обаче бие жена си, шефът уволнява, кметът краде ... и така по градацията, ако голямото колело направи един грешен оборот, малките колелца се изпребиват да грешат !


20 Юни 2019 21:55
Профил
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2014 14:56
Мнения: 944
Местоположение: САМОКОВ
Отговори с цитат
Да де ама първо удрят а после търсят и нагласят причините поради които удрят щото вече са решили че ще удрят! И айде ако купувате неамериканско сте гадове и ще ви налагаме санкции обаче ако купите нашето ще ви потупаме братски! Не е готин жандарма Венди не е и Тръмпара обърква света нищо че за тях си е идеален! Но поради липса/засега/на друг полицай ще търпим прав си че те поне са по поносими от някои други. Но света не върви на добре-дано не съм прав :(


20 Юни 2019 22:14
Профил

Регистриран на: 02 Ное 2011 20:32
Мнения: 489
Отговори с цитат
iuri2 написа:
Но най ме е яд за Сирия -прекрасна държава и работлив народ!
Така е iuri2 - и се отнасяха с много топли и сърдечни чувства към българите. Познавам сирийци, учили навремето в България и останали тук - укоряват ни, че тъпо ближем г@за на Вашингтон и плюем по Русия. Не съм ходил в Сирия, но тия сирийци казват, че преди войната е била прекрасна държава с добра медицина и образование, а исляма им е бил такава light-версия, че са яли свински пържоли, а жените им са ходили с къси полички.


20 Юни 2019 22:15
Профил
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2014 14:56
Мнения: 944
Местоположение: САМОКОВ
Отговори с цитат
И още нещо.Нямаше да я има Кувейт да ама дано не изчезнат заради тях някои арабски държави а някои европейски да сменят религията/щото китките отдавна омекнаха/ :lol: :( :lol:


20 Юни 2019 22:18
Профил

Регистриран на: 02 Ное 2011 20:32
Мнения: 489
Отговори с цитат
vanderel написа:
В този смисъл аз съм съгласен домоуправителя на света да са САЩ .
Е, тука си в голяма грешка Ванди. Англосаксонците са най-мръсното и подло племе. Думата им не струва дори цената на хартията на която е написан договора. Този твой "домоуправител" може да ти спратне най-мръсния, курвенски номер в света. Всички помните Колин Пауъл с неговата епруветка в ООН (с прах за пране) поради която загинаха над милион иракчани + от това се роди ИДИЛ. Неотдавна журналисти питат Тони Блеър - "Вие знаехте ли, че Колин Пауъл лъже с епруветката с "химическото оръжие" на Саддам Хюсеин?" Отговаря с "Да". "А не трябва ли да бъдете съдени, за тази гнусна лъжа, заради която загинаха толкова невинни хора?" "Не, защото целта оправдава средствата!" - му е отговора. Друг сюжет: Преди години на избори в Иран победиха млади прогресивни реформатори, (големи русофоби между другото) влюбени в Американския начин на живот - клекнаха пред Вашингтон и ЕС, подписаха договор с Обама, спряха атомните си разработки, спряха си центрофугите за обогатяване на уран, пуснаха американските "ядрени специалисти" да ходят из Иран и да си пъхат гагата навсякъде. Дойде Тръмп и каза: "Аз този договор не съм го подписвал, не го признавам". От ЕС-а казват на Тръмп, "Ама чакай, спазват си договора иранците, недей така". В резултат Иран и Русия са първи приятели.
Още един случай: Буш-старши и Горбачов подписват в Малта такова споразумение: СССР извежда войските си от Източна Европа, а НАТО от своя страна не се придвижва "нито на един инч" на изток към границите на Русия. И когато копелето Елцин (Елцин пя «Господи, благослови Америку» в Конгреса на САЩ), плахо, стеснително пита: "Защо разширявате НАТО на изток? Нали има договор?" Му отговарят примерно следното: "Не се обаждай от коневръза бе, алкохолик, договора е подписан с Горбачов, а не с теб!".

P.S. Такъв нечестен бандит Ванди не може да бъде нито домоуправител, нито шериф!


20 Юни 2019 23:05
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2853
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Ами големите държави сътворяват съответно големи гафове. Една Малта напр. каквото и да направи, не може да повлияе ни най-малко на съседните си държави, камо ли на света. Шефове като тези на Була опропастяват печеливши фирми. Кметове съсипват градовете си ... Президенти - държавите си ...! Но като казвате, че американците не стават за жандарм, кажете кой става :D
Най-е лесно да се каже, че държавите трябва да се развиват самостоятелно, но за съжаление това е утопия. Лагерите винаги са най-малко два и ако не си в единия, ще си в другия !

В топлите страни, климата и неграмотността обуславят раждаемостта. Тази паплач се управлява добре само с терор. Религията и забраната на алкохола са в плюс. Да де ама демокрацията заклеймява терора. И тук е въпросът - е ли клеймото продиктувано от чисти християнски ценности, или има задна мисъл - разбиваш и владееш ! И тук съм съгласен с вас, защото знам че ще кажете, че не са само ценностите ... :? Но хората така са устроени - парите и властта видоизменят индивида в т.ч. шефа, кмета и т.н. , ... а без кмет не може :!:

РР: За каквото и да си говорим, мненията винаги ще са най-малко две ! Така че НАЗДРАВЕ :!: :!: :!: :D


20 Юни 2019 23:37
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2853
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
И последно по тази тема - преди точно 100 год. в едно парижко предградие Англия, Франция и Италия в компанията на отворилите широко уста да ни глътнат, държавни мъже на Гърция, Сърбия и Румъния, се опитват да заличат България от картата на Европа. Апетитът на съседните ни три държави е бил толкова голям, че те буквално са искали да разделят България на три и да ни ликвидират от лицето на земята. Тогава именно се намесва г-н Удроу Уисън - 28-я президент на САЩ. И благодарение на него, не само че България остава като независима държава, но остава и със значително по-малки териториални щети. Напр. Родопите днес са наши благодарение на американеца на снимката :arrow:


Прикачени файлове:
Удроу Уилсън.jpg
Удроу Уилсън.jpg [ 13.98 KiB | Прегледано 6691 пъти ]
21 Юни 2019 10:55
Профил
Аватар

Регистриран на: 11 Май 2012 07:14
Мнения: 252
Местоположение: Норвегия
Отговори с цитат
Вчера гледах новините по БНТ. Всеки ден ги гледам. Щото съм мазохист, вероятно. Както и да е. Отделиха една минута за трагичната кончина на малката Мария. Починала от левкемия. От безсърдечност, простащина, егоизъм, алчност, злоба, безхаберие.... Разбира се виновни няма. Само някаква си административна пречка. Пречка, която изпраща в гроба шестгодишното момиченце, което два месеца чака подпис, за да получи животоспасяващо лекарство. Два месеца! Една минута в обществената телевизия.
Следващите десетина минути канала се фокусира на субсидиите за партиите. Може би повече от десет минути дори. За милионите, разпределени между убийците на Мария. За пари. За много пари. За чужди пари. За пари, откраднати от хората. За вили, за яхти, за апартаменти, за манекенки, за кокаин, за красив живот.
Аз се имам за обикновен, средноинтелигентен човек. От горния пример и най-големия глупaк би трябвало да разбере в каква страна живеем! Извинявам се, живеете.

Общата сума, която би спасила всичи тежко болни деца в България е около 100 милиона лева. 100 милиона и простотии като "Българската Коледа" ще станат безпочвени. 100 милиона и ще изчезнат десетките призиви за помощ в медите и социалните групи. 100 милиона ще спасят хиляди болни деца, за които още има надежда. 100 милиона.
Официално партиите получават 38 милиона годишна субсидия. За последните 30 години това са над 1 милиард лева. Десет пъти по 100 милиона. Десет пъти реален шанс за живот!
Какво се промени за тези 30 години? За какво отидоха тези над един милиард лева ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ?
Какъв е смисъла, след като децата на България продължават да умират заради "административни пречки"?
А сега нека за момент си представим, че тази държавна субсидия, вместо при тунеядците, наречени политици, отива директно във фонд за българските деца. Просто си го представете. И после се събудете. Приятен ден на всички.
А Мария? Тя умря..


21 Юни 2019 12:52
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 537 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 36  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®