Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28 Мар 2024 17:45



Отговори на тема  [ 823 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 55  Следваща
Диема спорт вече не си струва парите! 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2013 10:35
Мнения: 41
Отговори с цитат
След многобройни анонси за пряко излъчване на баскетболната Купа на Краля в Испания, от Диема решиха да излъчат най-интерсения мач от целия турнир(Саски Баскония-Реал Мадрид) на запис от 0,00ч. Най-интересно, че по същото време излъчваха записи на родни футболни мачове от преди 2-3 години.


18 Фев 2017 22:43
Профил

Регистриран на: 31 Юли 2013 11:33
Мнения: 154
Отговори с цитат
Платените телевизии "Диема спорт" и "Диема спорт 2" от групата на Нова телевизия вече не излъчват в събота от 17 ч. мач от най-силното ниво на английския футбол - Висшата лига, или т.нар. Премиерлийг. Вместо това те предлагат двубой от по-слабата Чемпиъншип - местната "Б" група. Тази събота за показване в пет следобед е програмиран "Астън Вила" - "Дарби Каунти" от Втора лига, въпреки че по същото време програмата предлага доста богат избор от мачове от Висшата - "Челси" - "Суонзи", "Евертън" - "Съндърланд", "Кристал Палас" - "Мидълзбро", "Уест Бромич" - "Борнемут" и "Хъл" - "Бърнли". Миналия уикенд кръг от английския шампионат нямаше, а се играха срещи за Купата на страната. По-миналия обаче ситуацията бе идентична - вместо пряко предаване "Манчестър" (Юн) - "Уотфорд" например "Диема спорт 2" се задоволи с "Лийдс" - "Кардиф". Макар че нито "Лийдс", нито уелският тим могат да се похвалят дори с една десета от феновете, които "Юнайтед" имат в България. Затова бе странно, че срещата на "червените дяволи" мина само на запис и едва от 21.50 ч. в събота. За тази седмица излъчване на съботен мач от 17 ч. изобщо не е предвидено - нито директно, нито по-късно на запис. Засега все още няма проблем с преките предавания на мачовете от Премиерлийг в другите часови пояси. В първия почивен ден зрителите ще могат да гледат един мач в 19.30 ч., тъй като преди това по изключение такъв няма да се играе в 14.45 ч. Затова на негово място "Диема спорт" отново включва "Б" група с двубоя "Лийдс" - "Шефилд". В неделя "Диема спорт 2" ще покаже "Тотнъм" - "Стоук С" от 15:30 ч., а от 18.30 ч. започва финалът за Купата на лигата между "Манчестър" (Ю) и "Саутхямптън".

От Нова телевизия не отговориха на въпросите защо "Диема" вече не показва директно мач от Премиерлийг в събота следобед и докога ще е така. Човек от ръководството все пак коментира, че политиката е да се излъчват двубои от различните шампионати. Преди две години собствениците на "Нова броудкастинг груп" извадиха британския футбол от програмите, които са достъпни свободно за абонатите на кабелна телевизия, и го преместиха в платения пакет "Диема екстра". След това операторите започнаха да искат за него допълнително заплащане. При повечето фирми таксата за "Диема екстра" към ден днешен е пет лева. Тя едва ли ще бъде намалена въпреки очевидното редуциране на интересно футболно съдържание в платения пакет.

Вероятната причина за неприятната за феновете ситуация с английския футбол е "международното положение". Спортните зрители знаят добре, че във Великобритания най-много мачове се играят в събота следобед. Това е времето, в което зрителите на Острова трябва да бъдат мотивирани да подкрепят масово своите отбори - или на стадиона, или по някоя британска телевизия, чиито такси за гледане не са никак ниски. Същият футболен продукт обаче се разпространява и следи и в целия останал свят. Така се стига до парадокса английският футбол да идва в родината си чрез чужди доставчици на много по-ниски цени, отколкото го предлагат местните медии. В момента английска фирма продава пълен комплект оборудване на един от родните сателитни доставчици срещу 400 паунда. С допълнителна такса около 20 лева на месец за съдържание гледането на Премиерлийг с коментар на български, гръцки или сръбски коментатор съвсем основателно може се стори на част от британците по-изгодно в сравнение със стоте и повече паунда месечна такса, колкото иска платформата "Скай спортс" на Рупърт Мърдок и останалите местни телевизии, притежаващи права да излъчват футбол. Всичко това е добре известно както на собствениците на пъбове, така и на редовите потребители в кралството. Затова чрез ограничения в излъчването в чужбина футболните власти в Англия се опитват да намалят интереса на местните фенове към алтернативните начини за гледане на собствения им футбол.

Това обаче засяга пазара във Великобритания и интересува тамошните потребители. У нас важни си остават правата и интересите на българския зрител. За него тенденцията да се излъчва по-малко британски футбол и топмачовете да се заменят с второстепенни става все по-неприятна и дразнеща. При положение че цената на услугата не намалява, а напротив - постоянно се покачва. Феномен, който Нова телевизия все не намира за нужно да коментира сериозно и да даде достатъчно разяснения на аудиторията си.


22 Фев 2017 11:08
Профил

Регистриран на: 02 Ное 2011 20:32
Мнения: 489
Отговори с цитат
Че те англичаните нищо не отбират от "български, гръцки или сръбски език" - гола вода са, знаят си само английският и чат-пат френски, това е.


22 Фев 2017 14:05
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Дори да е така, в договорите на българските оператори с клиентите им, е опоменато, че сигналът се предоставя само за домашни цели. Така че и българи, и англичани и всякакви, правят нарушение, като излъчват мачовете в кафета и кръчми. В БГ операторите не си плащат на държавата да им защитава авторските права и държавата съответно и тя не ги ебава.
Аз напр. всеки ден извършвам престъпление, като събирам в кръчмата си много фенове и докато им прожектирам мач от тунера на БСК, те ми изпиват бирата :D
И в Англия, ако полицай влезе в пъб и попита от къде се приема сигналът, и му отговорят че е от БСК-България напр., то това заведение трябва да се глоби и да му се извземе техниката, защото тази техника когато е купувана от българите, е купена с договор, че не може да се използва за комерсиални цели. Това го давам като пример, че с какъвто и да е приемник, престъплението си е налице. Има си достатъчно законови мерки, да се контролират пъбовете.
Да не говорим че и в договорите на НоваТВ с правоимащата фирма, всичко което е платено, би трябвало да се излъчва. За да не се излъчва, значи не е платено за него. Ако Нова не са платили заради ограничения от страна на англичаните, то те биха го съобщили, за да се оправдаят пред зрителите си. Не мислите ли ??? Ако не са го платили обаче поради невъзможността да извадят исканите пари за пълен пакет, то тогава е нормално да си трайкат и да не дават никакво инфо.
Като спрат правата за България и Сърбия, пъбовете ще си купят шведски или унгарски тунери ... И на тях ли ще им спрат сигнала :D така ли става.

Понеже от НоваТВ са виновни и си мълчат, се правят какви ли не интерпретации ...
:evil:


Последна промяна vanderel на 22 Фев 2017 14:49, променена общо 2 пъти



22 Фев 2017 14:26
Профил

Регистриран на: 23 Яну 2016 18:41
Мнения: 22
Отговори с цитат
Това за кръчмите са пълни глупости
Ако си платил за ВЛ няма как да ти спрат сигнала
А ако не са платили - как така до сега излъчваха мачовете и изведнъж спряха за този часови пояс?
Аз имам една теория и дано не се окажа прав - ще разберем когато пуснат Мтел спорт 2


22 Фев 2017 14:45
Профил

Регистриран на: 22 Юли 2010 21:29
Мнения: 100
Отговори с цитат
Остават 3 седмици до старта на F1 дали ще я дават отново по Диема спорт 2

А за висшата лига мисля ,че са платили за такъв пакет след определен брой кръгове да не излъчват мачове от 5 часа щом се случва за 2 -ра година такъв им е договора в началото зарибяват с повече мачове и като мине 20 кръга примерно влиза в сила клауза в договора това е.


04 Мар 2017 15:41
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Ами разбира се. Те ако и миналата година ни бяха спрели заради пъбовете :lol: , тая въобще нямаше да ни пускат :wink: :D
Само от факта че ни пуснаха 1 час преди първия мач, говори че са били големи пазарлъци и компромиси. Е ми, ето това са резултатите ...


04 Мар 2017 19:17
Профил

Регистриран на: 01 Авг 2015 18:28
Мнения: 109
Отговори с цитат
Диема Спорт пак е спряла мачовете в 17 часа. Вместо Съндърланд - Суонси повторение на УБА - Челси. Мачът Съндърланд - Суонси пряко по Матч Футбол 1 !


13 Май 2017 12:27
Профил
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2013 10:35
Мнения: 41
Отговори с цитат
След като излъчваха три месеца на живо всички кръгове на Висшата лига по дартс на PDC, най изненедващо решиха да излъчат финалната четворка на запис. Пробутаха мача между Екзитър и Карлайл, а дартс е може би най-бързо набиращия популярност спорт.


18 Май 2017 23:55
Профил
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2010 13:03
Мнения: 44
Отговори с цитат
Хех...

Цитат:
“Във връзка с промяна на търговските условия от страна на Нова Броудкастинг Груп цената на пакет Диема Екстра се променя на 5.99 лв с ДДС считано от 01.08.2017.”

Нова Броудкастинг Груп

Сряда, 28 юни 2017


28 Юни 2017 17:58
Профил WWW

Регистриран на: 02 Ное 2011 20:32
Мнения: 489
Отговори с цитат
stinkata написа:
Хех...

Цитат:
“Във връзка с промяна на търговските условия от страна на Нова Броудкастинг Груп цената на пакет Диема Екстра се променя на 5.99 лв с ДДС считано от 01.08.2017.”

Нова Броудкастинг Груп

Сряда, 28 юни 2017
Ееее, браво :) . Благодаря на Нова Броудкастинг Груп, че ме отърси от терзанията, които ме измъчваха. Когато Диема Екстра беше 4 лева си ги плащах най-редовно. Когато станаха 5 лева спрях да плащам (заради принципа), но ме гризеше отвътре едно червейче, какво е 1 лев на месец? та това е само половин кафе - смешна сума. Сега, като стана 6 лева, се успокоих и на душата ми стана леко и приятно, отпаднаха всякакви съмнения - тия лакомии не заслужават парите ми.


28 Юни 2017 20:02
Профил
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2007 01:30
Мнения: 1927
Местоположение: EU
Отговори с цитат
Проблемът не е в увеличаването с 1 лев, а в това какво излъчват! За момента програмното им съдържание е такова, че и тези пари не си заслужава да се плащат.
За мазалото(качеството) въобще да не повдигам темата....


28 Юни 2017 21:46
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 01:24
Мнения: 2851
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
vanderel написа:
Заглавието на темата вече не е актуално :wink: Защото от днес ДЕ си струва парите :!:
Въпросът сега е - да не струва повече :?: Аз с моя си прост акъл, още преди месец определих цена за пакета - 6 лв. И сега продължавам да мисля, че това е поносимата цена :wink:
:?


vanderel написа:
Виж, тук съм съгласен с теб. Понеже става въпрос за много и различни спортове, не може договорите да зависят от сезоните в тези спортове. Вероятно сроковете са свързани с календарната година ! Има много време до тогава. Ще видим ...
Иначе аз още през юли съм заложил на цифрата - 6 :D

Както съм го казал още преди година, 6 лв е пределната и допустима цена - от психологическа гледна точка. Т.е. това е цената до която няма да има сериозен отлив на клиенти. Ако в Нова са умни, ще спрат до тук и ще си правят договорите на тази база. Това е !


28 Юни 2017 23:21
Профил

Регистриран на: 02 Яну 2013 14:04
Мнения: 127
Местоположение: Пловдив
Отговори с цитат
6 лв, само за БГ коментатор? Няма нужда. :lol:


28 Юни 2017 23:53
Профил

Регистриран на: 31 Юли 2013 11:33
Мнения: 154
Отговори с цитат
stinkata написа:
Хех...

Цитат:
“Във връзка с промяна на търговските условия от страна на Нова Броудкастинг Груп цената на пакет Диема Екстра се променя на 5.99 лв с ДДС считано от 01.08.2017.”

Нова Броудкастинг Груп

Сряда, 28 юни 2017

Дай източник.


29 Юни 2017 07:33
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 823 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 55  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®