Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28 Мар 2024 10:56



Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
94 Mbps? 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: 24 Юни 2012 12:57
Мнения: 2
Отговори с цитат
Здравейте,
миналата седмица прекараха оптика до нашия блок Булсата и искам да попитам някой от админите или модераторите, ако може да провери кога ще са готови да пуснат сигнал. Защото искам да сменя интернета, а 94 Mbps за 17 лв е супер оферта.

град Шумен, кв. Боян Българанов, блок 9


25 Юни 2012 16:33
Профил

Регистриран на: 22 Яну 2011 13:44
Мнения: 330
Отговори с цитат
ако имаш оптика прекарана до жилището не е проблем да си вдигнеш скоростта на 94.
но колегите трябва да са ти пуснали оптиката до жилището.


05 Юли 2012 14:51
Профил
Аватар

Регистриран на: 24 Юни 2012 12:57
Мнения: 2
Отговори с цитат
А долу от оптиката какъв кабел пускат до апартамента? LAN или ?


07 Юли 2012 23:56
Профил

Регистриран на: 22 Яну 2011 13:44
Мнения: 330
Отговори с цитат
Оптика до жилището си е оптика до жилището. Какво са ти прекарали и до къде са го прекарали не ми е ясно.
До колкото ми е известно, прекарват оптичните влакна вътре във жилището на потребителя.


17 Юли 2012 11:10
Профил

Регистриран на: 06 Окт 2012 12:15
Мнения: 2
Отговори с цитат
Здравейте, пише Ви един човек, който най-сетне се отърва от много години на договор за постоянно кръвопреливане към Blizoo (наскоро изтече договора) Вярно ли е, че в гр. Шумен интернетът Ви ще е с максимална скорост 34 Мbps за 15 лева? А останалите скорости ще са като на останалите населени места в България - 24 Mbps -14 лева и най-бавният 14 Мbps за 13 лева? Защото така ми каза касиерката от офиса! Много ми се иска да е както е написано в момента примамливото в уебсайта Ви - 44 Mbps за 15 лева и 94 Mbps за 17 лева. Не се заяждам, просто питам да си изясня и от Вас като трети и последен източник на информация. Благодаря Ви предварително.


09 Окт 2012 23:56
Профил

Регистриран на: 04 Фев 2011 11:42
Мнения: 2
Отговори с цитат
34/34 са скоростите за момента и са 100%


12 Ное 2012 21:42
Профил

Регистриран на: 23 Яну 2013 17:30
Мнения: 5
Отговори с цитат
хм .... странно защо са толкова ниски за областен град :) ...... не мога да си го обясня нещо ....

************************************

това ми е интернет скоростта в община В.Преслав ************************************************************************** :roll: :roll: :roll:

като тарифата ми е 35/35 мегабита но ми предоставят 50/50 в повечето части на денонощието ....
имат и пакети от сорта на 70/70 мегабита .... чудно ми е че в Шумен се радвате на 34/34 :lol:


относно редакцията: Принципно не се допуска директна или прикрита реклама на конкурентни фирми. Ще те помоля следващия път да бъдеш по-внимателен когато се изказваш в секцията.
Между другото хубаво е да провериш не рекламните брошури които ти дава някоя фирма, а реалния трафик който предлага. И Близуу казват, че предлагат 150 мегабита но всички знаем че това е невъзможно, ако клиента има 100 мегабитов интерфейс на устройството си. Същото се отнася и за Виваком, които ползват ADSL технология която има своя максимален капацитет и каквото и да предложат е ясно, че то няма как да нахвърли този максимум.
Rishko



Афтър Едит:

Извинявам се за пуснатите снимки ( ако са били такива ) , текст или каквото е било редактирано. Определено не е било с цел реклама ... ( както виждате съм задал въпрос ) :roll:

Относно "Между другото" :lol: учиш човек със 15 години стаж в бранша ( не съм доставчик на интернет ) какво да гледа и какво не :wink:
Аз съм избрал доставчик на интернет и съм го избрал много добре
- 100% стабилна (ЛАН) мрежа ( не е оптика но съм нямал проблеми вече 2ра година нито 1 път дори при гръмотевици светкавици и т.н.)
- Скороста ми от 35/35 Мегабита ( която реално е 50/50 мегабита ) е гарантирана !!! Нещо което вие и близу млизу , ФИФАком никога не можете да предложите като опция ;)
- Договорните отношения с "МОЯ" дставчик са напълно хуманни и човешки а не както при вас и останалите интернет доставчици обвързващи ( да разясня аз плащам месец за месец и нямам договор и това по никакъв начин не се отразява на цената на интернета ми ! Мога да прекратя отношенията си с въпросната фирма когато Аз пожелая ;) а не когато Те искат , и не им дължа никакви финансови средства след това ! Дори е възможно да прекратиш отношенията още след първия месец ползване ;) ( и това не е някаква си опция безсрочен договор или нещо от типа това е за всичките има абонати за целия срок на взаимоотношенията !! )
- Получавам ИП по избор ако реша то може да стане динамично , ако искам могат да ми дадат и статичен реален ИП адрес и това мога да го правя когато си поискам !
- Донякъде плюс е че не претендират да им ползвам оборудването, нещо повече те не продава такова оборудване ... Каквото прецениш такова си купуваш от магазина по своя преценка и според своите нужди .....!! НО С РАДОСТ ПРИ МОЛБА ИДВАТ И ТИ ГО НАСТРОЙВАТ ( не че ми се е налагало до сега ).

Нямата си никаква представа колко абонати им носят именно по горе описаните неща !! Да не говорим как пред офисите им се скупчват хора с изтекли договори от вивашит :)

Единствената причина поради която сменям доставчика е че сменям и града .... а въпросният реселър ( тъй като те не са въпросната фирма от снимката от спийдтестнета , а са реселъри работещи си локално във въпросния град ) не предлага услуги в други градове ;)




*** И не ме разбирай погрешно .... първия офис на интернет доставчик който ще посетя е именно вашия , тъй като имам добри отзиви от познати за вас .... Но това не означава че сте най-най ;)



Та след всичките бла бла ..... бла ( май съм се олял наистина )

Можеш ли да ми отговориш защо в Шумен се предлагат такива ниски скорости ?
И то при оптичен интернет при който като по "баш вървежна" технология би следвало да са в по голям диапазон :)


24 Яну 2013 16:31
Профил

Регистриран на: 07 Апр 2010 01:00
Мнения: 21
Отговори с цитат
ManovaLL, караш ме да се смея :D
Единственият LAN доставчик, който е във В. Преслав е именно тази фирма. Няма да я споменавам, за да не ме редактират и мен. Интернетът е повече от трагичен, от както почина човекът, който поддържаше мрежата. И тъй като хората нямат голям избор и всичко е формално при вас, (което е нормално за малък град) имате толкова клиенти. С висящи кабели по стълбовете и захранвания по домовете на хората - аз на това не мога да му кажа стабилна LAN мрежа.


04 Мар 2013 14:19
Профил

Регистриран на: 22 Яну 2011 13:44
Мнения: 330
Отговори с цитат
ManovaLL, за мое голямо съжаление фирмата повече от 94 мегабита на оптика не предлага.
ако смяташ, че някъде другаде ще намериш по-големи скорости, няма да те насилвам да ползваш наша услуга.

склонен съм да вярвам на vencityyy, отколкото на твоите думи относно доставката на интернет във В.Преслав.
радвам се, че имаш такъв долгогодишен опит в областа на мрежите, макар да се съмнявам, че във В.Преслав въобще са чували за компютърни мрежи преди 15 години.
но както и да е. всеки знае себе си. щом казваш тези работи може и да е така.


05 Мар 2013 17:45
Профил

Регистриран на: 07 Апр 2010 01:00
Мнения: 21
Отговори с цитат
За съжаление е така.
Абонат съм на услугата Интернет в гр. Варна и съм предоволен.Няма никаква база за сравнение. Първоначално на LAN, а сега и оптичен. Надявам се някой ден и в родния ми град да стигне вашата мрежа.


06 Мар 2013 16:48
Профил

Регистриран на: 23 Яну 2013 17:30
Мнения: 5
Отговори с цитат
Венци , няма да си правя труда ... да те опонирам за мрежата специално във Велики Преслав ;) ако искаш пусни 1 тест от Пингтест.net ще ми е интересно да видя Життера и Class оценката както и Пакет рейта на Булсат ( сигурно ще е добър ) след което ще ти пратя ( НА ЛИЧНО ) снимка от тест на въпросната според теб ...... Некачествена мрежа :))))

До Ришко , преди около месец и нещо бях във ваш офис в Шумен ;) ( в случая темата е за град шумен , не за глобалната ви скорост )
1вото което ми съобщиха е че скороста ви не е 94 а 34 !
2рото което ми съобщиха е че нямате покритие в 90% от града
и 3тото което ми съобщиха е че не знаят кога ще имате изобщо покритие :)

Вземете си коригирайте картата защото в Шумен !!! НЯМАТЕ цялостно покритие ....



( всички грешки са допуснати от кирилицацията , понеже булсат нямат вграден кирилизатор във форума си )

Защо направо не пуснете 1 списък да видим всички къде точно в града имате покритие и да ви се смеем на килограм???? ;)


28 Апр 2013 19:19
Профил

Регистриран на: 23 Дек 2012 12:48
Мнения: 21
Отговори с цитат
Не мога да проумея, какво толкова тайно има, с два-три реда да се обясни на хората как се доставя оптичния интернет от фирмата ви.

Да кажа как е при мен, така вероятно е и навсякъде и който го прочете да има представа. Пред блока има разпределителна кутя, от нея влиза във входа, там пак има някаква кутия от където за всеки абонат тръгва индивидуално влакно до в къщи. Влакното влиза в устройство от където с лан кабел или в рутер или в компютър.
От близо година е прекарана оптика у нас, плащам 44 мегабита, но реално - при теглене ми дисплейва 10-11 мегабайта- 80-88 мегабита. И с недолюбвания от Ричи спиидтест пак толкова независимо по кабел или безжично (преди 2 месеца смених рутера с някаква евтиния за 30 кинта) . Един единствен път е спирал и са идвали техниците им, и то поради изваден забравен куплунгa ми при включване на съсед.

Изображение


29 Апр 2013 09:29
Профил

Регистриран на: 22 Яну 2011 13:44
Мнения: 330
Отговори с цитат
copen, няма нищо тайно. просто е обяснявано толкова много пъти, че са ни излязли мазоли на езиците (разбирай пръстите) да го повтаряме. не само модератори и администратори а и потребители на форума го обясняват, но трябва да има някой който да прочете. и не само да прочете, а като чете да разбере какво чете. ето и ти си го обяснил, но както и да е.

ManovaLL, цялостното ти поведени е някакси заядливо. ако си търсиш с кой да се заяждаш, не си избрал правилното място.
ако съм си създал грешно впечатление спрямо теб, явно трябва да го промениш за да те разбера правилно.

първо, това че предлагаме оптична връзка, неозначава че е за цялата страна. ясно е опоменато, че 94 мегабита се предлагат единствено и само там където има пусната оптика до клиента. там където няма оптика съответно се предлагат по-ниски скорости и клиентите се информират за това. компанията е достатъчно коректна да информира клиентите си, че неможе да достави максимално предлаганата скорост на всички места.
второто, което са ти обяснили е под въпрос, тъй като касиерките не са влизали в шахтите да знаят какво къде и колко е положено по основните трасета. на тях ще им се даде информация когато е готово изграждането на третичните трасета, за да предлагат на клиените услугата. никой няма да ги информира нито как и къде върви изграждането на първичните трасета, нито вторичните трасета. дори и да им е попаднала информация относно този процес, те нямат право да я споделят с клиенти, защото касиерките не са хората които взимат решенията къде, какво и как ще става.
и третото което са ти съобщили е съвсем вярно. на касиерките се дава информация толкова колкото им е нужно да си вършат работата. сроковете за изграждане, не са им нужни за да си вършат работата. и тъй като подобен тип информация влиза в графа фирменна/търговска тайна, няма да ти бъде предоставена от никой.
когато поискаш информация за даден адрес, ще ти бъде отговорено дали може или неможе


това, че няма кирилизатор във форума трябва ли да е проблем? единственно обикновените потребители незнаят как да си включат подходящата клавиатурна подредба на компютъра. а тъй като ти си компютърен специалист който 15 години се занимава с мрежи, следователно и с различни операционни системи, би трябвало да можеш да си сложиш сам подходяща клавиатурна подредба с която да пишеш на кирилица.


29 Апр 2013 12:01
Профил

Регистриран на: 23 Дек 2012 12:48
Мнения: 21
Отговори с цитат
А аз извън темата да попитам, какви са тези кирилизатори на форуми, че сефте чувам за такова нещо, и къде може да се види? Ако е само за ИЕ вероятно това е причината...


29 Апр 2013 13:47
Профил

Регистриран на: 23 Яну 2013 17:30
Мнения: 5
Отговори с цитат
Има ги на доста места ( няма как да ти пусна link за да видиш ..... да речем че ако напишеш в една известна търсачка "кирилициране на phpbb" би трябвало да ти даде достатъчно опции ) до скоро и един от 2та известни торент тракера в БГ ползваха вграден кирилизатор във сайта си ....
В случая на потребителя не му се налага да инсталира омъжващи операционната система програми за кирилицация ....

-------------
Rishko.... Както сам забелязваш никъде не съм казал "Bulsatcom не им струва интернета" , точно обратното ;) По статистиката която съм виждал интернета ви е на топ ниво .... ( макар че все още не се намери никoй които да пусне един pingtest.net .... пускате само speedtest.net резултати )
Може би кофти въпросите ми те карат да си мислиш че съм "агресивен" или там както го нарече .... Проблема идва от това че информацията в сайта ви показващ пълно покритие в Шумен , не е вярна ! Също така скоростите които са обявени НЕ СА верни :)

За справка : http://bulsat.com/optichen-internet.php

За служителките ви във офиса не мисля че трябва да ги хвалите чак толкова много ..... не знам коя служителка в офис би се навила да подпише договор при положение че няма как техниците ви да осигурят дадена услуга ;) нали се сещаш ... това е нещо съвсем нормално! И в случая не говорим за липса на скорост ... говорим за липса на трасе в града :)

Coppen не знам това разяснение за оптичните влакна за мен ли беше специално :Д ако е било за мен благодаря ти , но все пак този вид свързаност ми е достатъчно позната и като инфраструктура и като техническо изпълнение ( почти във всичките и разновидности ). Даже ще те допълня със следното. Оптичните влакна гарантират единственно стабилност на мрежата , не и скорост ( ако някои си мисли че Фибер означава 1000000000000000 пъти по голяма скорост не е точно така!). Дава се възможност за по голяма скорост като цяло! За пример бих дал една друга уж Фибер Мибер компания която предлага асиметрична връзка и я представя като супер дупер мега гига хипер новоста ФИБЕР :Д със скорост 100 доло 5 горе


P.С.

Ришко ( не се заяждам да подчертая ) това което каза за служителките ви как нямали информация къде имате изградена и къде нямате ... е меко казано смешно !

Как си представяш човек който комуникира с клиента , да не знае къде имате и къде нямате изградено трасе :mrgreen: Нали като подпишем договор и като се окаже че нямате инфраструктура да ми прекарате интернета ще ви осъдя като едното чудо :) :mrgreen: :?: :roll: това ако се окаже вярно наистина няма да е никак смешно :|


29 Апр 2013 18:27
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®