forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Проблем със ZHD 210
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=5&t=20208
Страница 1 от 2

Автор:  krasibel [ 14 Ное 2017 17:08 ]
Заглавие:  Проблем със ZHD 210

Здравейте,
има странен проблем с този приемник. Настроил съм го с минидисек за булсатком и астра. /Приемникът е на дъщеря ми в София/. Тия дни ми каза, че HD каналите на Булсатком засичат или напълно изчезват, а на астрата HD каналите работят без проблеми. При първото ми отиване в Сф се отбих,да видя какъв е проблема. Нещата бяха така, както ги каза. 3SAT HD - работи като пушка; bTV HD - звукът се чува от време на време, картина няма. На сигнал индикатора нивото играе през секунда - от 0 до 14-15 dB. Реших, че дисека прави номера, но и при директно свързване на кабела положението е същото. След това набедих конвертора /четворен/, но и от друг изход - същата работа. На антената на комшиите - същото. Следващото, което набедих бе адаптера. Измерих му напрежението - без товар -12,15 V; с включен приемник - 12,07 V. Единствената разлика, която констатирах е, че на 3 SAT FEC - а е 2/3, а а на транспондера на bTV е 7/8. Нямах подръка друг адаптер, за да видя как е с него. След това, на другия ден питах в офиси на булсата /2 в София и един във В. Търново/ за подмяна, но отговорите бяха еднотипни - няма, плюс предложения за подмяна с фюжън. Дайте становище какво може да му е на приемничето - всичко друго изглежда наред. Същото е положението и с другите HD канали на булсата.

Автор:  Петър [ 14 Ное 2017 20:32 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Тези дни става местенето на транспондерите на Булсата от Hellas sat 2 на Hellas sat 3 и всички ние изпитваме временни неудобства със сигнала (ту има - ту няма). Но както е казал народа "Трай бабо за хубост", ще потърпим малко, а след като се установят и стабилизират нещата на новия спътник, Булсата ще грейне като слънце и всички ще сме доволни.

Автор:  vanderel [ 14 Ное 2017 22:20 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Причината приятелю е в адаптера. Послушай ме ! Аварията в него не е постоянна, че да я примериш. Само ще ти кажа нещо, а ти си достатъчно в час за да го разбереш - 3Sat е на вертикален тр-р.

Автор:  krasibel [ 14 Ное 2017 23:24 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Благодаря за отговора. Ще сменя адаптера и ще информирам за резултата.

Автор:  radoslav1990 [ 22 Ное 2017 13:53 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Здравейте от седмица някаде имам проблем със същия приемник няма никакви канали имам още 2 приемника и при тях всичко си работи

Автор:  vanderel [ 22 Ное 2017 19:06 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Изписва ли нещо ? Излиза ли поне менюто ? viewtopic.php?f=2&t=18687

Автор:  pstojkov [ 02 Апр 2018 09:01 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Здравейте! Имам 5 годишен zhd 200, гледам 4 спътника с четворен дисек. От 2-3 дена се опитва да прави някакви номера - отивайки на работа го гася от контакта и като се прибера и го включа, първоначално изписва 'няма сигнал. Натискам синьото копче и независимо на кой от спътниците отида, разцъквам синята лента по транспондерите и на 3-ия - 4-ия тр-р зацепва, като сигнала плавно се увеличава, докато стигне нормалната си стойност. Да се ровя ли по инсталацията или захаринчо е решил да не доживее първи клас?! :-D

Автор:  Viktor Pavlov [ 02 Апр 2018 10:01 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

По вероятно е второто! :wink:

Автор:  d_bozhkov [ 02 Апр 2018 13:33 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Май ще играеш моята игра :)

http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=18687&start=135

Автор:  vanderel [ 02 Апр 2018 19:37 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

pstojkov написа:
Здравейте! Имам 5 годишен zhd 200, ... разцъквам синята лента по транспондерите и на 3-ия - 4-ия тр-р зацепва, като сигнала плавно се увеличава, докато стигне нормалната си стойност. Да се ровя ли по инсталацията или захаринчо е решил да не доживее първи клас?! :-D
Как до първи бре :D Той изкарал до 5-ти. 5 години са много нещо и е благодарение на това, че си го изключвал :wink: Ако си в БГ го смени, защото още малко и ще спре да зацепва. Сега по офисите има 210. Ако си в чужбина, ще ти кажа друго/докато не е угаснал напълно/ !

Автор:  vanderel [ 02 Апр 2018 19:40 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

d_bozhkov написа:
Май ще играеш моята игра :)

http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=18687&start=135
Не всеки може да я играе тази игра, приятелю :D Но да видим какво ще излезе ...

Автор:  pstojkov [ 04 Апр 2018 11:19 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Да, в Бг съм, ще ги питам дали ще ми го сменят сега или ще го чакаме хептен да хвърли пешкира. :-D Благодаря!

Автор:  vanderel [ 04 Апр 2018 17:34 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

Няма да има нужда много да ги убеждаваш в дефекта но този приемник. Те за 3-4 години толкова са се убедили, че им е писнало ...

Автор:  Последен Потребител [ 07 Апр 2018 19:44 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

pstojkov написа:
Здравейте! Имам 5 годишен zhd 200, гледам 4 спътника с четворен дисек. От 2-3 дена се опитва да прави някакви номера - отивайки на работа го гася от контакта и като се прибера и го включа, първоначално изписва 'няма сигнал. Натискам синьото копче и независимо на кой от спътниците отида, разцъквам синята лента по транспондерите и на 3-ия - 4-ия тр-р зацепва, като сигнала плавно се увеличава, докато стигне нормалната си стойност. Да се ровя ли по инсталацията или захаринчо е решил да не доживее първи клас?! :-D

И при мен беше абсолютно същото, в началото нямаше сигнал, но после си работеше нормално, като всеки ден чакането ставаше все по-дълго! Проблемът е в приемника и се свържи по-скоро с тях да ти го сменят!

Автор:  pstojkov [ 14 Апр 2018 13:19 ]
Заглавие:  Re: Проблем със ZHD 210

да, същото нещо - след като вчера го чаках 15-ина мин да зацепи реших най-после да го сменя, дадоха ми 'работещ' (по думите на каката) zhd200, ма нищо - важното е да бачка, наредих си само сърбите, другите спътници ще почакат, ха наздраве :-D

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/