forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=5&t=19296
Страница 1 от 1

Автор:  Nightwish [ 14 Ное 2015 09:47 ]
Заглавие:  Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Здравейте на всички,

имам HD приемник модел zhd 100 и за момента искам да го подкарам на малък телевизор DAEWOOD, който има входове за букса с коаксиален кабел, СКАРТ букса и отпред един вход за видео и един вход за звук (чинчове).

1. Имам кабел с две СКАРТ букси. Не тръгна. Пробвах да търся някакви настройки в ТВ, не можах да намеря.
2. Намерих чинч кабел с 3 букси. Пробвах и с него и пак греда.

Приемникът и кабела работят 100%. Тв с входа си за коаксиален кабел също работи. Никога до сега не е бил включван СКАРТ кабел или чинч към него, т.е. предполага се, че и те трябва да работят. Ако да речем с този кабел не става (СКАРТ-СКАРТ), с какъв друг мога да пробвам?

Или с едно изречение, какво трябва да направя за да заработи този приемник на този телевизор?


Благодаря ви предварително!

Автор:  pepy1 [ 14 Ное 2015 14:06 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Предполагам знаеш, че трябва телевизора да е на AV или незначителна как е при теб, на някои добита е със стрелка. После виж на скарт буксата дали има копченце, което да превключва in/out и го сложи на out . Тази част да е на приемника.

Автор:  Viktor Pavlov [ 14 Ное 2015 14:20 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Скарта, автоматично превключва, а AV е от настройките които той не може да намери...! :wink:

Автор:  Nightwish [ 14 Ное 2015 15:14 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Телевизора си е на AV, като минават черни летни на екрана му. Това за копчето мисля, че няма, но ще проверя! А тези настройки, от къде се променят, за да се оправи? От приемника?

Автор:  Viktor Pavlov [ 14 Ное 2015 19:01 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Твърдиш че, е на AV - тогава слагаш жълтия куплунг от RCA кабела и пееш! :)

Автор:  pepy1 [ 14 Ное 2015 19:38 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

ето как е при мен: пускам приемника, после ТВ и натискам TV/VIDEO на телевизора. Изхода на тази скарт букса е на приемника!

Прикачени файлове:
rsz_img_0099.jpg
rsz_img_0099.jpg [ 15.26 KiB | Прегледано 23038 пъти ]
rsz_img_0098.jpg
rsz_img_0098.jpg [ 20.62 KiB | Прегледано 23038 пъти ]
rsz_img_0097.jpg
rsz_img_0097.jpg [ 13.79 KiB | Прегледано 23038 пъти ]

Автор:  Nightwish [ 14 Ное 2015 20:05 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Благодаря за фотосите!
Днес си купих нов кабел скарт с 4 чинча, но отново няма никаква картина и звук. Сложих го на един по-нов тв, да го настроя там където е резолюцията дали 16:9 или 4:3 уж да не е там проблема...
Лошото е че моят скарт - скарт няма такъв бутон и не знам дали това е разковничето, а не ми се купуват други кабели вече. Утре ще пробвам по тази последователност да ги включвам и дано нещо се получи. Много се ядосвам..

Автор:  Atom Heart [ 14 Ное 2015 21:15 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Когато слагаш скарта от декодера, стоят ли и чинчовете закачени отпред на телевизора? Понякога чинчовете "запушват" сигнала от скарта. Иначе с чинчовете отпред няма да стане, ZHD 100 няма CVBS изход.

Автор:  Nightwish [ 14 Ное 2015 21:26 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Не се сещам в каква последователност ги поставях, но утре и това ще пробвам: 1.скарт в приемник, 2. чинч в тв. Благодаря за инфото!

Автор:  Atom Heart [ 14 Ное 2015 21:53 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Вариантът ми е чинчовете да не са включени в телевизора, докато използваш скарта. Малко вероятно е това да е причината, но трябва да сме сигурни :)

За водеорежим на Daewoo се превключва с копче TV/Video или пък както е на снимката, копчето под 7-цата, зависи от модела:

Изображение

Автор:  Nightwish [ 14 Ное 2015 22:04 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Ами да, без включени чинчове бях пробвал. Само със скарт буксите, ноо уви.. Допускам да не са прашни нещо гнездата на скарт буксата в тв и нещо да не дава контакт, колкото и налудничево да е. Иначе за дистанционното е 1 към 1. От там се сменят.
Благодаря ти много все пак, да си жив и здрав!

Автор:  Nightwish [ 15 Ное 2015 17:46 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Най-вероятно проблема е в скарт буксата и чинчовете на ТВ. Единственото, което се вижда са черни преминаващи вертикално черти и в тях надписи от приемника. Това се вижда и при двата входа на ТВ. Явно този телевизор, може да работи само с коаксиален кабел и нищо др. Ако знаете как се прави от скарт/чинч за вход към букса с коаксиален кабел ще е ок :D :D :D
Още веднъж ви благодаря на всички за идеите! Бъдете живи и здрави!

Автор:  d_bozhkov [ 15 Ное 2015 19:46 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Аз съм отварял телевизор , на който скартбуксата и чинчовете са само за красота.
Има ги но няма нищо вързано към тях.
Нали знаеш че едно време телевизорите ги сглобяваха по корабите :)

Автор:  pepy1 [ 15 Ное 2015 21:31 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Днес видях един кабел, който е скарт от единия край, а от другия с 4 чинча. Видео ин, видео аут, аудио ин и аудио аут. Обърни внимание кое къде слагаш!

Автор:  vanderel [ 16 Ное 2015 23:43 ]
Заглавие:  Re: Свързване на HD приемник ZHD 100 със стар телевизор

Nightwish написа:
Най-вероятно проблема е в скарт буксата и чинчовете на ТВ. Единственото, което се вижда са черни преминаващи вертикално черти и в тях надписи от приемника. Това се вижда и при двата входа на ТВ. Явно този телевизор, може да работи само с коаксиален кабел и нищо др. Ако знаете как се прави от скарт/чинч за вход към букса с коаксиален кабел ще е ок :D :D :D
Още веднъж ви благодаря на всички за идеите! Бъдете живи и здрави!
На стария скарт-скарт има потънали крачета. Огледай го. На новия - скарт-4 чинча - ползвай само двата чинча с надпис out . "V out" вкарай в жълтата букса на ТВ, а "A out" - в коя да е от бялата и червената букси.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/