forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Fusion
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=4&t=20429
Страница 1 от 2

Автор:  Dimicha [ 29 Дек 2018 11:43 ]
Заглавие:  Fusion

Здравейте, имам няколко въпроса за Fusion. Оборудвахме се с 40" Full HD TV и със стария SD приемник нещата не са никак красиви. Дадох заявка за HD приемник, обаче доколкото подразбирам се чака много, та може да се наложи да дам заявка за Fusion, защото ставало по-бързо. Не са ми ясни обаче следните неща:

1)HD каналите през fusion с какво качество са - някъде четох, че не са Full HD, a 720p, за разлика от тези през сателита с HD приемник.
2)Имам оптичен нет 50mbps (от Булсат) до дома, след това доста стар рутер. Fusion директно на оптиката ли се връзва или след рутера. Ако е след рутера, Булсатком ли ще ми осигурят ли подходящ рутер, ако не то какъв нов рутер да си взема?

Благодаря! :)

Автор:  vanderel [ 29 Дек 2018 12:32 ]
Заглавие:  Re: Fusion

1. Дали ще е 720р или 1080i все си е HD и за човешкото око няма разлика! През сателита има ограничение на каналите. Була използват една честота и не могат да я товарят повече от 10 -12 канала. Понякога и тяхното качество е съмнително. През оптиката могат да влязат 1200 HD канала и още толкова 4К. Там качеството зависи от производителя на канала. "Нова ТВ" напр. в каква резолюция да бъде ?
2. От рутера до бокса връзката е с Лан кабел. Техниците правят на място този кабел, в зависимост от разстоянието. За рутера ще се прецени в момента на монтажа или в последствие.

Малко инфо : viewtopic.php?f=2&t=19212

Автор:  Dimicha [ 29 Дек 2018 12:50 ]
Заглавие:  Re: Fusion

vanderel написа:
1. Дали ще е 720р или 1080i все си е HD и за човешкото око няма разлика! През сателита има ограничение на каналите. Була използват една честота и не могат да я товарят повече от 10 -12 канала. Понякога и тяхното качество е съмнително. През оптиката могат да влязат 1200 HD канала и още толкова 4К. Там качеството зависи от производителя на канала. "Нова ТВ" напр. в каква резолюция да бъде ?
2. От рутера до бокса връзката е с Лан кабел. Техниците правят на място този кабел, в зависимост от разстоянието. За рутера ще се прецени в момента на монтажа или в последствие.

Малко инфо : viewtopic.php?f=2&t=19212


Благодаря! Т.е. няма fusion box, който да се връзва директно на оптиката или там след PON устройство ли какво беше, а да не е след рутера? И все пак - може ли една препоръка за хубав рутер - евентуално да си го купя и да го имам, когато дойдат, за да не става двойна работа.

Автор:  vanderel [ 29 Дек 2018 13:51 ]
Заглавие:  Re: Fusion

Има рутери, които се вързват директно на оптиката, но боксчето не е такова устройство - през Лан или ВиФи. Новите Фюжъни нямат безжичен модул, така че остава Лан.
Спецовете по рутерите ще ти препоръчат - модел, цена и качество ! Но първо някой колега да ти каже какво монтират в момента Була и дали са доволни !

Автор:  Последен Потребител [ 29 Дек 2018 14:08 ]
Заглавие:  Re: Fusion

Аз съм с тъплинк 1042, никакви проблеми с него. Около 50 кинта е. Главно предимство пред много други от този клас - изведено бутонче за изключване на Wifi радиото.

Автор:  Dimicha [ 29 Дек 2018 14:29 ]
Заглавие:  Re: Fusion

Ясно, благодаря ви. Май ще давам заявка за Fusion, а HD приемника може да го заявя за замяна на допълнителния, както беше писано в другата тема. А има ли някой представа колко се чака за Fusion?

Автор:  juliusceaser [ 29 Дек 2018 14:59 ]
Заглавие:  Re: Fusion

vanderel написа:
1. Дали ще е 720р или 1080i все си е HD и за човешкото око няма разлика!
–Това не е баш така.Те казват че и между 1080р и 4К нямало видима за човешкото око разлика,ама има.Нали знаете за гроздето,дето било кисело.Вярно е обаче ,че все още ужасно много телевизии,включително национални като Нова,лъчат с отвратително за 21-ви век качество.По тоя въпрос нищо не може да се направи от доставчика.Поне още десет години ще си излъчват така.
Друг е въпроса обаче с качеството на „вносното" съдържание.Като каналите на Дискавъри (и други).Те си излъчват в 1080р,но нашия доставчик ги мачка подобаващо.Даже ми е чудно защо и на Фюжън платформата са компресирани каналите.Онзи ден гледах някакъв научнопопулярен канал.Ми то само надписа му беше ХД,останалото мацаница.Тука вече може да се подобрят нещата,но доставчика така е решил.

Автор:  vanderel [ 29 Дек 2018 18:13 ]
Заглавие:  Re: Fusion

:D Приемам поправката, особено след като е подробно изложена, но тук във форума понякога се налага да сме по-общи :wink: :D
Весела Нова Година :!:

Автор:  vanderel [ 29 Дек 2018 18:15 ]
Заглавие:  Re: Fusion

Dimicha написа:
А има ли някой представа колко се чака за Fusion?
Според населеното място и офиса. Може и веднага да го вземеш !

Автор:  Dimicha [ 29 Дек 2018 18:57 ]
Заглавие:  Re: Fusion

Благодаря за изчерпателните отговори! :)

Автор:  Dimicha [ 08 Яну 2019 18:51 ]
Заглавие:  Re: Fusion

Здравейте, имам пак въпрос. Днес инсталираха Fusion бокса, но възникна следният проблем - TV-то вижда, че е свързано устройство през съответен HDMI порт. Устройството е включено и работи, обаче TV-то изкарва съобщение "Няма сигнал". След 2-3 минути чакане по някое време телевизията тръгва. Техниците казаха, че за пръв път виждат телевизор толкова бавно да си разпознава устройството през HDMI порта. Т.е. според тях проблемът е от ТВ-то. Аз съм свръзвал TV-то с HDMI кабел към лаптоп - забавяне няма абсолютно никакво и си мисля, че може да е от бокса или от кабела. Телевизорът е Sony KDL WE660, съвсем нов и изправен.

Къде може да е проблемът? Благодаря ви предварително! :)

Автор:  vanderel [ 08 Яну 2019 20:35 ]
Заглавие:  Re: Fusion

Проблемът е в НДМИ порта на бокса. Натисни кабела докрай. Ако трябва завърти кабела - накрайника вкл. в ТВ да иди в бокса !!!
Не съм имал възможността да изследвам точно кое пречи за лошата връзка там, но със сигурност причината е в този порт.

Автор:  Dimicha [ 08 Яну 2019 20:52 ]
Заглавие:  Re: Fusion

vanderel написа:
Проблемът е в НДМИ порта на бокса. Натисни кабела докрай. Ако трябва завърти кабела - накрайника вкл. в ТВ да иди в бокса !!!
Не съм имал възможността да изследвам точно кое пречи за лошата връзка там, но със сигурност причината е в този порт.


ОК, благодаря! Ясна е работата. Ще го пробвам пак - междувременно пробвах с друг кабел, тръгна моментално, но наистина сякаш по-лесно влезе. Но пък сякаш се влоши картината. Ще пробвам да натикам оригиналния кабел. :)\

П.П. Всичко точно, тръгна си с техния кабел.

Благодаря още веднъж за помощта!

Автор:  XaMaB [ 23 Яну 2019 00:13 ]
Заглавие:  Re: Fusion

juliusceaser написа:
vanderel написа:
1. Дали ще е 720р или 1080i все си е HD и за човешкото око няма разлика!
–Това не е баш така.Те казват че и между 1080р и 4К нямало видима за човешкото око разлика,ама има.Нали знаете за гроздето,дето било кисело.Вярно е обаче ,че все още ужасно много телевизии,включително национални като Нова,лъчат с отвратително за 21-ви век качество.По тоя въпрос нищо не може да се направи от доставчика.Поне още десет години ще си излъчват така.
Друг е въпроса обаче с качеството на „вносното" съдържание.Като каналите на Дискавъри (и други).Те си излъчват в 1080р,но нашия доставчик ги мачка подобаващо.Даже ми е чудно защо и на Фюжън платформата са компресирани каналите.Онзи ден гледах някакъв научнопопулярен канал.Ми то само надписа му беше ХД,останалото мацаница.Тука вече може да се подобрят нещата,но доставчика така е решил.

Това не е вярно, няма телевизия в България, която да се излъчва 1080p. Всяка телевизия, независимо NG или DiscoverySC etc. HDто им е 1080i. Просто 1080p не е прието за броудкаст стандард .

Автор:  Dimicha [ 10 Фев 2019 14:01 ]
Заглавие:  Re: Fusion

Привет! Пак имам проблем с булсата. Нямаше ме 3 седмици, пускам HD приемника, няма сигнал. викам си, ОК, "заспал" е, като поработи, ще пусне ТВ. Да ама не - не ще и ме прехвърля на радио, при което спират да му работят всякакви контроли от дистанционното, с изключение на звука. От копчетата на приемника също не става - трябва да се изключи от тока. Звъня на поддръжка, казват - такъв приемник изобщо не се води на ваше име. При подмяната на SD с HD не са отразили явно техниците, че тоя номер карта вече се води на мен. Викам ок - отразете го сега. Не можели, трябвало да ида до офис с номера на картата и от там. Е тука вече избеснях. Сега, някой може ли да ми обясни каква е разликата между служителката на телефона и тая в офиса. Не работят ли и двете с една и съща система? Защо сега ще ме оставят без ТВ втори ден, при положение, че всичко е платено и т.н. Ама нещо да кажат "извинявайте за неудобството"... няма, братче...

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/