forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Странен проблем
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=32&t=19069
Страница 1 от 1

Автор:  ivanmitev [ 04 Авг 2015 13:34 ]
Заглавие:  Странен проблем

Вчера си купих нов компютър и на този компютър интернета е много бавен, а на предишния е бърз колкото си е платен. На рутер съм трябва ли да оправя нещо? Мак адрес ли да дам, ако да къде се намира?

Автор:  a.petkov [ 04 Авг 2015 13:53 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

Лаптоп или настолен? Жично или безжично си свързан?

Отвори cmd (Run -> cmd) и напиши:

ping: 192.168.0.1 или 192.168.1.1

ipconfig /all

ping abv.bg

ping facebook.com

И дай резултатите.

Автор:  ivanmitev [ 04 Авг 2015 14:09 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

Настолен, Жично.

ping: 192.168.0.1 --- Минимум 39ms Максимум 184ms
Абв.бг -- минимум 442MS Максимум 713ms
Facebook -- Min 315ms max- 518ms

Автор:  a.petkov [ 04 Авг 2015 14:42 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

Имаш висок пинг, загуби има ли? До рутера би трябвало да ти е 1 мс или по-малко. :) Звънни на техническата поддръжка да проверят защо се случва. така.

П.П. Преди да звъннеш - влез в рутера и дай пинг към неговия гейтуей. Ако и там е висок -> звънни на Булсат поддръжката.

Автор:  ivanmitev [ 04 Авг 2015 14:50 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

Даже не ми дава да вляза в панела на рутера...

Автор:  a.petkov [ 04 Авг 2015 14:56 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

Опитай директно с кабел в компютъра да пробваш как е скоростта. Ако е ок, ще мъчим рутера.

Автор:  ivanmitev [ 04 Авг 2015 15:01 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

На 7-цата съм вкарвам го и пише, че няма връзка ...

Автор:  a.petkov [ 04 Авг 2015 15:25 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

Ох, те булсат имаха защита по МАК адрес. :) Хайде обратно в рутера и звъните на поддръжката и им казвате проблема.

Автор:  warior [ 04 Авг 2015 20:10 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

a.petkov написа:
Ох, те булсат имаха защита по МАК адрес. :) Хайде обратно в рутера и звъните на поддръжката и им казвате проблема.


ако е това можеш просто да клонираш MAC адреса на рутера с този на стария ти компютър - повечето рутери го позволяват.

Автор:  a.petkov [ 04 Авг 2015 21:13 ]
Заглавие:  Re: Странен проблем

Той в момента има през рутера. По-скоро трябва да клонира този от рутера на компютъра му, за да може да тества как е връзката. :)

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/