Дата и час: 07 Сеп 2010 15:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Риболов на р.Янтра във Велико Търново / Риболов през зимата! 

Ходители на риболов през зимата ?
Анкетата свършва на 30 Яну 2010 00:29
да 11%  11%  [ 1 ]
не 67%  67%  [ 6 ]
рядко 22%  22%  [ 2 ]
Общо гласове : 9

Риболов на р.Янтра във Велико Търново / Риболов през зимата! 
Автор Съобщение

Мнение Риболов на р.Янтра във Велико Търново / Риболов през зимата!
Здравейте! Много ми се иска да добавя тази тема> В много форуми има теми за р.Янтра, но точно в града никой нищо не пише. Аз ходя много често за риба тук в града и ако има други колеги които ходят нека да пишат кога? каде? какво? ловят. Нека развием тази тема заедно! Аз ходя предимно под квартал чолаковци инадоло по течението към чак до пътния възел. Пишете колеги ще се радвам да се запознаем и да обменим информация. Също може да пишете за р.Янтра и за риболов през зимата! Наслука на всички!

23 Яну 2010 00:29
Профил
Аватар

Мнение Re: Риболов на р.Янтра във Велико Търново / Риболов през зимата!
Здравей, аз ходя за риба по янтра и росицата. По янтра ходя от шемшево до пушево но тази година мисля да пробвам към ветренци. Миналата година след леденик преди пилишарниците зарибиха с бял амур.

24 Яну 2010 21:31
Профил

Здравей! Благодаря ти че се включи! Кажи нещо повече обикновенно за какъв вид риба ходш на каква стръв ги ловиш. Аз ходя под чолаковци за каракуда, шаран. Ловя на бял червей захрамвам обилно с царевица. Имам си места които както казах храня с царевица, жито, захранка обикновенно вземам захранка за река. Ловя на перо 1 грам на задържане и имам доста успехи. Две шаранчето по килограм, една каракуда килограм и 400 и много други. От време на време влиза и по някоя едра мрена и по някой скобар. Хода и за мрени на сив червей, и за скобар на бял но там храня с хляб и бял! На шемшево и на леденик съм ходил много пъти. Разкажи за каква риба ходи6 и как я ловиш. Благодаря !

25 Яну 2010 05:15
Профил

Днес бяхме за кефал на леда на дупка. Слязохме към 12 часа на обяд. Беше страхотен студ, но за маняци като нас думата студ не съществува. Реката се носеше като боза. Брега беше замръзнал из цяло. Кормораните летяха един след друк сейно на близо имаше ферма за корморани. Толкова много и толкова нагли корморани не бях виждал. Направихме на бързо 5 6 дупки и започнахем тарпеливо да чакаме. Нямахме бутване 3 часа сабиране само на студ. Как ли не я тарсихме и мъчихме просто не беше се групирала на тези места. По нагоре по течението 7 8 корморана бяха във водата и дебнеха около едни лески. Сигурно рибата се бе гропирала там. Все пак направихме една разходка. Ловихме на бял и на манисто (жълто). Бяхме малко под ламелния близо до квартал чолаковци.

25 Яну 2010 05:23
Профил
Аватар

Здравей, като ми остане време минамам през рибарския магазин над Емилиан Станев и си вземам бял, торен червей, качамак, жито, царевица, захранка и др. У дома си приготвям хляб и захранка и тръгвам за риба. Пробвам за кефал, мрена, скобар, каракуда......... каквото тръгне. Миналата година таман си захраних мястото и тръгнаха едни кефали и скобари от по 500 - 1 кл. и хванах 3-4 и дойдоха ловното да зарибяват и ни изгониха, а на новото място на което се приместих - дърво. Те хората си бяха прави не им се сърдя просто късмет. А е имало и случаи на пълна нула. Но остава разтоварването и спокойствието. Попринцип като имам време ходя да си почина. Кофтито е че тази година никой от моите хора не ми войдиса да ходим на палатка :( :( :(

25 Яну 2010 12:48
Профил

Ми много хубаво си набарал място, но шанс, какво да правиш. Еми дам ако не друго поне остава отдиха сред природата! Аз ходя доста по често може би в седмицата минимум един път. Както казах имаме си 3 места едно за мрени едно за сокбари и едно за каракуди, но това е божа работа каквото се обади все пак хва6та се всичко. На реката съм хващал скобар, мрена, каракуда, кротуши, бялки, шаран, муронаж и веднъж беше голям кориоз хванахме една мида. Беше се затворила в кукичката. Ловя пшпредимно на бял червей. Добър магазин си избрал за пазаруване. Качествена стока. Имам оплаквания от светещите ампули от там. А ти ходиш ли на нощем риболов? Разкажи за някоя тофейна риба която си хванал на реката. Благаодаря за сега. Наслука!

25 Яну 2010 15:34
Профил

Здравейте отново приятели! На жапроса ходители на риболов през зимата отговора би н аповечето от вас категорично не! Явно колегите като мен с болни глави и доста зарибени по риболова или не влизат тук или са за риба а не пред компюттъра :P Зимния риболов според мен е много екстравагантен много красив и много екстремен! Той е само за наистина зарибени рибари каквито по реката аз лично срещам в големи количества. Изключително много хора ходят и зимата за риба и този спорт в България има страшно много почитатели! Нека пазим колната среда да си сабираме боклуците след всеки риболов и да вземаме само рибата която наистина ще ни стигне за едно хране а тези които не обичат риба просто да я връщат! Благодаря Ви искам да кажа че ако ние не си помогнем няма кой да ни помогне! Ако казваме виж колко е мръсно и в същото време си хварляме и ние боклуците няма да стане! НАСЛУКА И РИБОЛОВА ВИНАГИ ПРОДЪЛЖАВА !

30 Яну 2010 00:26
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]