forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

LNB Няма Сигнал! ZHD 210
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=20493
Страница 1 от 2

Автор:  alex8904 [ 13 Апр 2019 16:31 ]
Заглавие:  LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Здравейте, имам много странен проблем. Намирам се в Англия. В едната стая имам от тия старите SD применици, успях да хвана около 11дб и си има доста канали. Така в другата стая взех тоя ZHD 210. Чисто нов е. Но не може да тръгне никой канал и тва е... Освен радиотата нищо друго не върви. Показва, че има сигнал. Свързан е към Hella Sat 3. Не знам дали е важно, но на тоя Транспордер 12524000 показва 0 сигнал. Какво ли не мъчих и не правих, да не тия 11дб да са доста слаби.. Оставях и на 101 да стои по 5-6 часа и пак нищо. Бутах и настройките, няма и нямаа.... Вече не знам от какво може да е. Само един канал се вижда и тва Nasul Tv. Според мен не е антената, щом другия приемник работи и се вижда.... Има и още нещо. Нямам новото дистанционо, което има опцията за FAV канали. На много канали вместо LNB няма сигнал, пък изписва каналът е кодиран.. https://www.youtube.com/watch?v=RJBFTlO ... e=youtu.be

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Ето и снимки
20190413_151521.jpg
20190413_151521.jpg [ 27.64 KiB | Прегледано 6995 пъти ]

Автор:  venkov1 [ 15 Апр 2019 18:45 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Здравей и при мене е така от вече 3 седмици. Имам основен и допълнителен приемник и двата са ZHD 210. На единия прекъсва BTV HD и още няколко HD канали, а на другия всички HD канали + Diema, Nova, KinoNova …… и още много да не говоря и за Max Sport 1 2 3, Sport+HD,и Diema Sport 1 2. Купих ново LNB- същата работа. Намирам се в Англия в района на Бристол.

Автор:  Rambo [ 16 Апр 2019 09:05 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

alex8904, 12524 беше основен транспондер и вече е в историята. Добави си ръчно 12271 H DVB-S QPSK 30000 7/8, сканирай и после остави приемника включен на БНТ 1, докато се ъпдейтне.

venkov1, проблемът при теб вероятно е от заминали адаптери на приемниците, които трябва да се подменят.

Автор:  venkov1 [ 16 Апр 2019 16:34 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Проблема вече е оправен :D смених адаптера на основния приемник и всичко заспа както си беше преди. Много благодаря за съвета !

Автор:  vanderel [ 16 Апр 2019 17:22 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Алекс, ти 12271 го имаш. Колегата не го е видял най-отдолу. Вземи старото дистанционно и отдолу с бутон пауза ще влезеш във фав. листата. Ако там има сканирани канали и го има Канал1 , иди на него. Този Канал1 е от новия транспондер и като стоиш на него ще получиш ъпдейт. А те дори вече може и да са тръгнали каналите. Но ако не са, стоиш там 1-2 часа.
Разбираш ли, досега си стоял на стария Канал1, а то на него няма сигнал. Как да влезе тогава ъпдейта. Ако фав. листата е празна, сканирай 12271 Н 30000 и тогава иди на новопоявилият се Канал1. За да си сигурен на кой канал си, като идеш на него му дай сигнал индикатор. тогава без да пипаш нищо друго, ще видиш дали си на канал от стария 12524 или си на канал от новия 12271. Трябва да си на 12271 !!!

Автор:  vanderel [ 16 Апр 2019 17:52 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

venkov1 написа:
Здравей и при мене е така от вече 3 седмици. Имам основен и допълнителен приемник и двата са ZHD 210. На единия прекъсва BTV HD и още няколко HD канали, а на другия всички HD канали + Diema, Nova, KinoNova …… и още много да не говоря и за Max Sport 1 2 3, Sport+HD,и Diema Sport 1 2. Купих ново LNB- същата работа. Намирам се в Англия в района на Бристол.
Както каза Рамбо, вероятността да са адаптерите е много голяма. Но пък два адаптера едновременно ... :? Затова дай да направим малко проби.
1.Макс1 и Диема спорт2 сигурно вървят нормално.
2.Колко е сигналът на 12271 Н 30000 и на 12482 В 30000 ?
3. :!: Запомни, ако трябва запиши на кой тунер какво не върви. Забележи някаква разлика - напр. Нова ТВ на единия върви, а на другия - не. След това размени адаптерите им и виж дали проблемите им си остават или с размяната на адаптерите са се разменили и проблемите.
4. Конверторът е нов и с два изхода, така ли ?

Моля за номерирани отговори и нещата ще се оправят !

Автор:  баш майстора [ 16 Апр 2019 20:38 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

И при мен излезе подобен проблем. Част от каналите ги има, но на повечето изписва, че няма сигнал. На 12271 Н 30000 сигнал индикатора ми показва ту 0 ту 13 дб. Все едно сигнала прекъсва.
Изображение
Изображение
Изображение

Автор:  vanderel [ 16 Апр 2019 21:01 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Ако си в България и приемникът ти е ZHD 100 или 200 ,то той е за смяна. Ако е ZHD 210, трябва да му се смени само адаптера ! Ако си в чужбина, първите два модела могат да се ремонтират/с наша помощ/, а за третия де се купи адаптер !

Автор:  баш майстора [ 16 Апр 2019 21:36 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

В София съм. До вчера всичко беше ток, а днес - йок! Това е приемника, не знам кой точно модел е...
Изображение

Автор:  vanderel [ 16 Апр 2019 22:12 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Баш майсторе, добрият вариант е - мод. 210 ! Не го връщай целия приемник, защото по-добър няма да ти дадат. Искай само да му се смени адаптера ! Това е !

Автор:  vanderel [ 16 Апр 2019 22:24 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

През последната година тези адаптери започнаха да гърмят като пушки. Всъщност те не изгарят, а и при тях както при вграденото захранване на моделите 100 и особено 200 изсъхват кондензаторите в тях. Така входящото напрежение пада под необходимото и достига само за отваряне на менюто на приемника. В ранен етап може да вървят каналите от вертикалните поляризации, тъй като те работят при по-ниско напрежение.
HD каналите първо че са на хоризонтал и второ са на такава честота, която не търпи големи амплитуди, така че те спират първи ! И именно те са и показателя, че приемникът ни си отива !

Автор:  venkov1 [ 16 Апр 2019 23:26 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Цитат:
Както каза Рамбо, вероятността да са адаптерите е много голяма. Но пък два адаптера едновременно ... Затова дай да направим малко проби.
1.Макс1 и Диема спорт2 сигурно вървят нормално.


Само на основния тунер адаптера правеше проблем и може би е заминал по моя вина - разклонителът е английски, а адаптера си е оригинален т.е. на Булсат възможно е да се включи, но връзката не е добра (loose connection) и това може би е допринесло да си отиде. Да точно така Макс1 и Диема спорт2 си вървяха добре.

Цитат:
Запомни, ако трябва запиши на кой тунер какво не върви. Забележи някаква разлика - напр. Нова ТВ на единия върви, а на другия - не. След това размени адаптерите им и виж дали проблемите им си остават или с размяната на адаптерите са се разменили и проблемите.
4. Конверторът е нов и с два изхода, така ли ?



Отне ми време докато открия истината, защото разменях само тунерите - не и адаптерите но най накрая разбрах къде е проблема.


Така че, още веднъж много благодаря за съветите.

Автор:  баш майстора [ 17 Апр 2019 05:24 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Да, и на мен това ми направи впечатление, при транспондерите с вертикална поляризация сигнала е стабилен, но при тези с хоризонталната ту го има, ту изчезва... Под "адаптер" да разбирам захранването/"зарядното" на приемника ли? И има ли ги по офисите тези адаптери за смяна или и те са дефицитни като самите приемници?

Автор:  Rambo [ 17 Апр 2019 08:51 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Да, точно това е. Би трябвало да се намират по-лесно. Смяната е безплатна.

Автор:  баш майстора [ 17 Апр 2019 14:43 ]
Заглавие:  Re: LNB Няма Сигнал! ZHD 210

Rambo написа:
Смяната е безплатна.

Ходих и ми дадоха "нов", но като го гледам колко е прашасъл по-скоро е "нов внос". :lol: :lol: :lol: Бас хващам, че каката в офиса го скубна от първия изпречил се пред очите й върнат от друг клиент приемник. От 15 години съм им клиент и не мога да се начудя как оцелява тази фирма... :roll:

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/