forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Активиране на отдавна не работил приемник !
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=20330
Страница 1 от 5

Автор:  vanderel [ 07 Юли 2018 11:37 ]
Заглавие:  Активиране на отдавна не работил приемник !

Имате приемник, който не е работил няколко месеца или година. Сега искате да си платите абонамента и да го активирате. Обикновено настройките които са необходими за това, влизат автоматично, след постъпване на плащане. Досега тези настройки влизаха през тр-р 12524 или 12688 Н, затова първия остана последен на спътник ХеласСат 2. На 31 май 2018 г. обаче ХеласСат 2 престана да работи. Всички приемници на БСК, които са били активни преди тази дата получиха автоматични настройки за новия спътник ХеласСат 3 и продължиха да си работят.

:idea: Във въпросните приемници, които не са работили в края на май 2018-та, новата честота през която ще влизат вече новите настройки, няма да я има. Така приемникът няма как да се ъпне автоматично. Начинът за СД и НД тунерите е, да се добавят нужните транспондери ръчно !

:idea: ВАЖНО: ако след като сте спрели да ползвате приемника, той е останал включен в контакта, се е задействала една блокировка. Трябва първо да се провери, дали това е станало !
:!: Влезте в "меню - други - време до блокиране" ! Ако времето е 00 часа, приемникът ви е блокирал. На такъв приемник не му работи дори и дистанционното. Ако има някакви часове/максимумът са 72 часа/ - не е блокирал. За да не изтекат тези часове напразно, докато не работите по проблема с възстановяването на приемника, го изключвайте от контакта.
По-надолу ще ви обясня какво да правите при приемник с изтекло време и при такъв с не изтекло !

:!: :idea: Ако времето до блокиране е изтекло, направете следното :
1. Изключете приемника от контакта и го включете отново. Така ще имате 2 мин. през които дистанционното ще работи. Затова трябва да действате по-бързо. Ако времето не ви стигне, изключете и включете отново приемника. Така ще имате нови 2 мин.
2. За НД тунерите, влезте в "меню - инсталация - антена - транспондери - на дясно - ОК" с жълт бутон изтривате старите цифри и въвеждате новите - 12482 - 30000 - слизате на вертикал -
прескачате четвърта и пета колонка и накрая отивате на 7/8. Натискате зелен бутон ДВА ПЪТИ, след това - Изход !!! Въведеното трябва да изглежда така - 12482, 30000, Vertical, QPSK, DVBS, 7/8 .
След изход от меню "транспондери", проверете с натискане на синия бутон дали новият транспондер е наличен в таблицата на сигнал индикатора и дали на него има сигнал, така както има сигнал на 12524 Вертикал. Ако го има и на него има сигнал, влезте отново в меню - сканиране на канали - премествате на 12482 30000 В 7/8 и давате ОК !
След сканирането , новите канали ще влязат във фав листата. Отваря се с бутон ФАВ на дистанционното. Идете на някой от новооткритите канали - напр. на БНТ 2 и оставете приемника така за един или няколко часа !!!
3. За старите СД тунери направете същото, само че там менюто е малко по-различно - трябва да влезете в инсталация - антена - транспонедери - ДОБАВЯНЕ на транспондери и там да добавите горе - 12482 , долу - 30000, отстрани идете на Вертикал. Изход ! След това отново влезте меню - инст. - антена - транспондери - ИЗТРИВАНЕ на транспондери - идете на 12688 - ОК - на предупреждението местите на дясно и му давате ОК, да изтрие всичко. И последно - отново влизате в меню и отивате на - канали - търсене на канали - местите на 12482 В 30000 - ОК. След намирането на новите канали отивате на БНТ 2 и оставяте приемника така.
След 2 минути приемникът ще блокира, като иде на син екран с лента показваща сигнала. НА ТАЗИ ЛЕНТА ТРЯБВА ДА ИМА СИГНАЛ !
След един час приемникът ще си получи необходимите настройки и ще заработи като нов :D

:idea: Ако приемникът ви е с изтекло време, т.е.- блокирал, но вие или някой е сменил фабричната парола за влизане в менюто - 1234 и сега не знаете новата, то такъв приемник няма как да тръгне. Трябва да се върне в офис на БСК и да се бракува :!:



:!: :idea: Ако броячът на времето за които ви говорих в началото не е изтекъл и времето до блокиране не е на 00 часа, дистанционното ви ще работи нормално. Тогава направете следното:
Трябва отново ръчно да вкарате транспондер, но този път - 12271, 30000, Н, QPSK, DVBS, 7/8.
Вкарването става по начинът обяснен по-горе, за приемниците с изтекло време.
След изход от меню "транспондери", проверете с натискане на синия бутон дали новият транспондер е наличен в таблицата на сигнал индикатора и дали на него има сигнал, така както има сигнал на 12524 Вертикал. Ако го има и на него има сигнал, влезте в меню-инсталация- сканиране на канали и сканирайте нововъведения 12271. Новите канали за HD приемниците ще влязат във Фав. листата, а тези на SD приемниците - някъде назад. Намерете къде е влязъл канал БНТ1 и останете на него за 1-2 часа. За да сте сигурни че сте на правилния БНТ1, когато сте на него натиснете синия бутон на дистанционното + ОК. Трябва индикаторът на сигнала да стои на 12271.
Това е !

:idea: Още един трик за приемници с изтекло време - след като сте направили горното и сте оставили приемника на БНТ2, след час-два синият екран с индикатора ще се смени с надпис "Архивиране, моля не изключвайте мрежовото захранване". Този надпис го изчакайте 2-3 до 5 мин. и не чакайте повече. Т.е. не изпълнявайте повече заповедта от екрана, а направете точно обратното - изключете приемника от контакта и го включете отново. Ако приемникът е платен, каналите които сте сканирали ще тръгнат. Ако сте въвели само 12482, без 12271, сега въведете и 12271. При сканиране за канали и тези канали ще тръгнат. Тогава идете на Канал1 и останете там за няколко часа, докато влезе втори ъпдейт, а с него и всички канали от листата на БСК.

:!: Надявам се че ме разбирате, но все пак ако не разбирате някой технически термин или ви е сложничко, питайте спокойно. Форумът работи 24/7 :!:

Автор:  Петър [ 07 Юли 2018 17:16 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Чудесен алгоритъм, кратко и ясно. Благодарим ти vanderel.

Автор:  stinkata [ 15 Авг 2018 10:29 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

И аз благодаря! Много полезни указания.

Автор:  novdam [ 29 Авг 2018 19:39 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Въпрос към Vanderel.
Мъча се активирам СД тунер, неработил от януари тази година. Транспондерът е добавен. Сканирам каналите и виждам такъв сигнал Изображение

Цъкам върху БНТ2 и получавам изображението от втората снимка.

Изображение
Сигнал няма и вече часове нямам активация

Автор:  vanderel [ 29 Авг 2018 20:58 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Изключи тунера от контакта и като го включиш отново, веднага иди на меню - инсталация - канали - сканиране - отиваш на този 12482 и му даваш ОК. След сканирането ще ти излезе нов канал БНТ2 на около 90-та позиция. Отиваш на него и чакаш ! Тогава на втората снимка вече ще има сигнал и до час ще ти влезе ъпдейт с новите настройки !
Това е !

Автор:  novdam [ 29 Авг 2018 21:21 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Цитат:
Отиваш на него и чакаш !


След това натискам ОК или не? Защото когато натисна ОК ме прехвърля на този екран без сигнал и приемника блокира. Иначе, ако не натисна ОК канала остава само маркиран и никакви последствия няма по-нататък

Автор:  vanderel [ 29 Авг 2018 22:52 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Изключи пак тунера, за да ти заработи дистанционното и иди на меню - инст. - антена - тр-ри - изтриване на тр-ри , иди на 12688 Н 30000 и го изтрий. На предупреждението местиш на дясно и ОК - да изтрива всичко. След което иди на БНТ2 и сега със сигурност ще има сигнал.

Автор:  novdam [ 29 Авг 2018 22:58 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Направих каквото каза! Супер! Имам сигнал вече... Остава да изчакам ъпдейта.

Автор:  vanderel [ 29 Авг 2018 23:20 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Остави приемника на БНТ2 и угаси само телевизора. Лека нощ ! На сутринта ще имаш ТВ !!!

Автор:  novdam [ 30 Авг 2018 05:05 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Добро утро. Цяла нощ приемникът е включен. От 12 часа снощи досега има надпис на екрана:
"Архивиране. Моля, не изключвайте захранването!"
Възможно ли е толкова дълго да се ъпдейтва?

Автор:  vanderel [ 30 Авг 2018 09:10 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Архивирането става за няколко секунди. Щом е останал така, значи се е бъгнал в този момент. Изключи го от тока за половин минута и го включи пак. И пак го остави на БНТ2 !

Автор:  novdam [ 30 Авг 2018 15:02 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Да, беше се бъгнал. Ще се наредят ли фабрично програмите или сам да си ги нареждам?

Благодаря ти,Vanderel!!!
Твоите съвет са безценни, особено за нас, живеещите в чужбина.По твоите упътвания настройваме антени и ти си единствения към когото можем да се обърнем. Отново...огромно благодаря!

P.S. Програмите сами се наредиха. Отново благодаря!

Автор:  vanderel [ 29 Сеп 2018 11:52 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Има още някои особености, напр. ако при изключване и включване на тунера от контакта, той веднага отива на син екран и не ви допуска в менюто. И за това има решение, но ще ви го обясня, ако се наложи !

Автор:  zdravkos [ 26 Окт 2018 16:40 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

@vanderel
Отново проблем с uhd210. Приемникът не е работил никога, чисто нов! След ръчно въвеждане на 12482 V 30000 7/8 и сканиране на транспондера се появиха бнт 2 и останалите канали от него. Оставих приемника на бнт2, черен канал с надпис в червена лента, че каналът е кодиран...след около 30-40 мин се рестартира сам. Ъпдейтът е влязъл!
На сателити ми показва вече хелассат3 с актуалните транспондери. Пресканирах със всички транспондери и каналите излязоха...
Новите честоти са тук. Канал 3 работи. Проблемът идва от това, че на който и канал да превключа, надписът с "каналът е кодиран" в червената лента си стой! На 109 бнт1 стоя поне 30мин. без резултат :?
Картата е активирана! Възможно ли е проблемът да е в картата? Има ли как да проверя какъв и е статуса?
Като я извадя от приемника пише,че няма карта, като я сложа - каналът е кодиран?

Автор:  vanderel [ 26 Окт 2018 20:34 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

До като ти отговоря приемникът най-вероятно вече ще е тръгнал. Така е - трябва да минат два ъпдейта. Единият е приет, остава втория ! Изключи последно приемникът от контакта за няколко секунди, включи го и го остави на 101. Ще тръгне !
До тогава ми напиши номера на приемника, ако искаш на лични, да го проверя !

Страница 1 от 5 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/