forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Активиране на отдавна не работил приемник !
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=20330
Страница 3 от 4

Автор:  Viktor Pavlov [ 14 Мар 2019 00:05 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

https://www.cable.bg/kabel.php?cPath=11 ... d=21008563

Автор:  Berthelot [ 14 Мар 2019 01:49 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Мерси колега, но не е това, което търся. Първо, този е 12 волта, а СД явно работят на 24. И второ, изходния ток е прав. Всъщност аз до сега само такива съм срещал, но на декодера пише AC input 24V ~AC 800mA. Дали е грешка или наистина трябва да търся адаптор за променлив ток?
В този сайт продават за stb-s202... би трябвало да е същия, но и той е AC/DC https://www.axeny.com/zahranvane/ac-dc/adaptor-24v

Автор:  jivkoj [ 14 Мар 2019 08:54 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Става и за постоянно напрежение, няма проблеми, пробвано е с 24V / 1A. Ако е импулсен преобразувател (като този на линка, който си дал) е най-добре - те са доста по-малки и по-леки, и са със стабилизирано напрежение на изхода.

Автор:  vanderel [ 14 Мар 2019 09:48 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

24 волта право = може да захрани приемник който иска 24 в променливо/ток ще протича само през двата диода на изправителя/. Обратното не може !!!, тъй като в устройството няма да има Грец. А амперите на СД могат да са от 0,75 до 1,2 напр. - стойността може да е в тези граници. За НД тунерите трябва да са около 2 ампера, а волтовете там са 12 !

Прикачени файлове:
Адаптор.jpg
Адаптор.jpg [ 5.42 KiB | Прегледано 1509 пъти ]

Автор:  Viktor Pavlov [ 14 Мар 2019 16:38 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Berthelot написа:
Мерси колега, но не е това, което търся. Първо, този е 12 волта, а СД явно работят на 24. И второ, изходния ток е прав. Всъщност аз до сега само такива съм срещал, но на декодера пише AC input 24V ~AC 800mA. Дали е грешка или наистина трябва да търся адаптор за променлив ток?
В този сайт продават за stb-s202... би трябвало да е същия, но и той е AC/DC https://www.axeny.com/zahranvane/ac-dc/adaptor-24v


Така е, държеше ме еуфорията от мачовете! :) И по инерция съм дал линк от където посредно съм взимал! Извинявай, има и на други места, но си вържи гащите с 2а. https://www.emag.bg/adapter-detech-12v- ... DS4897BBM/
https://www.kassabasystems.com/tr0212dc ... r-dc12v-1a

Автор:  Петър [ 15 Мар 2019 09:15 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Колега, тоя сайт КАССАБА надежден сайт ли е? Имаш ли лични впечатления, поръчвал ли си от него?

Автор:  Viktor Pavlov [ 15 Мар 2019 14:08 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Да ти кажа право, не помня кое от къде съм взимал. :) Така, без да искам, подведох човека. :? Не знам от какво се плашиш, поръчваш, докарват и плащаш, това е. :)

Автор:  Петър [ 15 Мар 2019 15:25 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Viktor Pavlov написа:
Да ти кажа право, не помня кое от къде съм взимал. :) Не знам от какво се плашиш, поръчваш, докарват и плащаш, това е. :)
Благодаря за отговора.

P.S. Плаша се от фалшиви интернет магазини. Купувам само от проверени, макар и малко по-скъпо.

Автор:  zdravkos [ 15 Мар 2019 18:49 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

По-опасни са фалшивите стоки, отколкото фалшивите магазини.

Автор:  vanderel [ 02 Апр 2019 22:06 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

От време на време пускам технически постове, като този, защото темите потъват надолу и потребителите ме питат на лични, за неща описани във форума !
Четете първата страница и ако нещо не е ясно или не става, питате на последната :wink: :D
Поздрави :!:

Автор:  pepy1 [ 09 Апр 2019 15:30 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Днес ходихда платя на баща ми инсталацията на оптиката, която беше в петък. И там чух служителката да обяснява на един дядо:инсталационна такса за спрени услуги на БСК повече от 3 месеца 7,80 лв. До 3 месеца 3 лв. Инсталационната такса за нета която платих за първоначално включване също е 7,80! При предплащане на 5 месеца, имате 6-тия бонус.

Автор:  vanderel [ 09 Апр 2019 17:38 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

pepy1 написа:
Днес ходихда платя на баща ми инсталацията на оптиката, която беше в петък. И там чух служителката да обяснява на един дядо:инсталационна такса за спрени услуги на БСК повече от 3 месеца 7,80 лв. До 3 месеца 3 лв.
Тази служителка да си погледне инструкциите. Преди повече от месец такса 7,80 отпадна. Таксата до 3 м. беше 3,80. Сега таксата за колкото и да са месеци е 3 лв.

Автор:  pepy1 [ 09 Апр 2019 17:55 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Това чух, това пиша! Даже и касов бон му издаде.

Автор:  creon [ 05 Юни 2019 09:57 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Vanderel,
Имам ZHD200 който не е работил около годинаа и половина, при това е изтекло времето до блокировка. Платих абонамента, настроих антената и имам сигнал. Внимателно прочетох инструкциите ти и добавих във FAV листата БНТ2 (тр-р 12482, 30000, Vertical, QPSK, DVBS, 7/8), но не мога да изтрия 12688 и нито един от старите тр-ри на ХеласСат 2, защото са маркирани в червено и жълтия бутон не ги трие. Като оставя на БНТ2 ("каналът е кодиран") след някоя друга минута се появява синия екран с "LNB-няма сигнал". Съпорта на Булсат ми тврдеше, че и така ще получа ъпдейта, ама не - резултата е, че новооткритите канали казват "LNB-няма сигнал" докато не добавя нов тр-р и не сканирам каналите отново. Има ли начин човек да се отърве от блокирвката или как да изтрия 12688?
С уважение, Creon.

Автор:  vanderel [ 05 Юни 2019 17:37 ]
Заглавие:  Re: Активиране на отдавна не работил приемник !

Добре дошъл :!:
Не съм казвал че при НД тунерите се трие тр-р 12688. Правилно си видял, че там фабрично въведените данни не могат да се трият. Трият се само в таблицата за въвеждане на тр-ри, старите данни в полетата. Ок, в случая това вече няма значение.
Искам първо да видиш дали има сигнал на 12524 В 30000 7/8 и 12688 В 30000 7/8 ! Ако тук има сигнал и фекът е 7/8, значи антената ти е добре настроена. /Гледай добре буквата - става въпрос за вертикални транспондери/

За да не губим време няма да чакам отговорът ти, но трябва да отговориш.

Ако отговорът е - има сигнал, това означава че на индикатора ще има сигнал и на 12482 В 30000.
При сканирането на последния, БНТ2 ще влезе във фав. листата. Там го търси и стой на него. Не на БНТ2 от 700 и някоя си позиция.
Като излезе синият екран на индикатора трябва да има сигнал. Иначе ще се ъпдейтне, точно никога :D Ако нещо не ти е ясно, питай спокойно за всичко !

РР: ЗА ВСИЧКИ - От съпорта са имали в предвид че и без да се изтрие стария тр-р ще влезе ъпдейт. И това е вярно. Добре е обаче да се трие старата честота при СД тунерите, за да е сигурно, че като си на БНТ2, си на точното място, т.е. на БНТ2 от 12482 В :wink: :!:

Страница 3 от 4 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/