forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Re: Няма HD канали (ZHD200- кондензатори)
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=20121
Страница 3 от 3

Автор:  Kibik [ 16 Дек 2017 01:42 ]
Заглавие:  Re: Няма HD канали (ZHD200- кондензатори)

Петър написа:
Същото беше и при мен, коаксиалният ми кабел се беше напълнил с вода (направо прогизнал). Температурата като паднеше под нулата и водата в кабела замръзнеше, картината се оправяше и обратно, при топло време картината насичаше.

Очевидно и твоят кабел е с 5 кухини по дължина, за да се пълни с вода, но това не обяснява напълно нещата.
Първо при, мен няма как да се пълни с вода, вторият кабел е същият, излизат от конвертора, 1м по стената и влизат в къщата.
Второ, когато даде идеята с водата, стори ми се логично, разкачих кабела и го надух с въздух отвътре навън продължително. Вода не излезе, но мислех евентуално влага, но не се оправи. При тези проби температурата беше 2-4 гр, оправи се след 2-3 дена при снеговалежа. На другият ден пак зле...

Автор:  Петър [ 16 Дек 2017 12:17 ]
Заглавие:  Re: Няма HD канали (ZHD200- кондензатори)

Kibik написа:
Очевидно и твоят кабел е с 5 кухини по дължина, за да се пълни с вода, но това не обяснява напълно нещата.
Да, кабела ми беше с 5 кухини и като го стиснех с пръсти и вадех вода. Дълг беше 30 метра (идва от покрива) и водата беше влязла през спукана външна изолация на кабела.

Автор:  Kibik [ 16 Дек 2017 16:53 ]
Заглавие:  Re: Няма HD канали (ZHD200- кондензатори)

Петър написа:
Да, кабела ми беше с 5 кухини и като го стиснех с пръсти и вадех вода. Дълг беше 30 метра (идва от покрива) и водата беше влязла през спукана външна изолация на кабела.

При мен е 15м и само 1.5 навън, така, че не беше това.

Страница 3 от 3 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/