Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 17 Юли 2019 07:16



Отговори на тема  [ 231 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
"LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е к-н" 
Автор Съобщение

Регистриран на: 12 Фев 2011 20:14
Мнения: 303
Местоположение: Малта
Отговори с цитат
Напиши колко ДБ. имаш на ХД транспордера -12463 ?! И колко на 12271 ?


17 Ное 2018 13:15
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 00:24
Мнения: 1804
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
maimun_69 написа:
Здравейте.
Изчетох почти всичко по темата, и при мен се появи следния въпрос. Колко волта трябва да е изходното напрежение на адаптера - мойто е 12,3V.Имам 2 приемника 210. И при мен се пявява "LNB няма сигнал" само на HD каналите.Живея в северна Германия - Шверин. Децибелите и процентите са в норми, даже и по-високи. Kабела ми е 75ома. Чинията е 85/78см. Мисля, че е по-голяма от оригиналната. Смених я миналата година поради същия проблем. LNB-двойно. Интересното е, че това се оправя само след около 10 мин гледане на въпросния ХД канал.Направи ми впечатление, че на Discovery SHOWCASE HD не е така.Малко ми е разпиляна информацията, ама
Като имаш два приемника, първото е да видиш дали го прави и на двата. Ако причината е в приемник или адаптер, то няма по едно и също време да изгорят и двата :(
Това Дискавъри е на отделна честота, затова може да има разлика от него до останалите НД канали.
На първо време размени местата само тунерите, БЕЗ адаптерите. С размяната на тунерите ще тестваш конвертора и кабела. А адаптерите като си останат по старите места, така ще ги тестваш и тях. След ден-два ни кажи резултатите от размяната !


17 Ное 2018 18:51
Профил

Регистриран на: 13 Яну 2013 16:07
Мнения: 6
Отговори с цитат
Здравейте. Извинявам се за късния отговор, ама ... работа.
Това нещо се получава и на двата приемника. Размених им местата и същото нещо. Пробвах също да разкача единия от антенния кабел - пак същото. Оставях ги за цял ден изключени от контакта - пак същото. На транспондер 12463000 има 100% сигнал и 18.75db. На 12271000 100% сигнал и 13.33db. Започвам да си мисля, че проблема е от LNB-то. За жалост, нямам визможност да го заменя с друго за проба.А, и "окото" е завъртяно. Иначе няма сигнал :)


25 Ное 2018 13:15
Профил

Регистриран на: 12 Фев 2011 20:14
Мнения: 303
Местоположение: Малта
Отговори с цитат
Опитай с друго ЛНБ !!! Дори да е сингал ( единично) . За пример при мен смених единично с четворно и драстично ми намаля сигнала . ХД едвам закачам . Утре ще сменям . Някой ЛНБта си имат фабричен дефект или се появява покъсно . Имал съм няклоко такива случаи . 8)


25 Ное 2018 20:10
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 00:24
Мнения: 1804
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Ами когато две неща дават един и същ дефект, причината е в нещо общо за двете. Това е при положение, че изключваме възможността да си Марко Тотев и да се изгорели два адаптера едновременно, или и двата кабела да са пълни с вода. Външно слущаване на тази честота също го изключваме, тъй като -
maimun_69 написа:
Интересното е, че това се оправя само след около 10 мин гледане на въпросния ХД канал.


Заключението е, че ако не изпускаш някаква информация за ситуацията, проблемът идва от конвертора !


25 Ное 2018 20:52
Профил

Регистриран на: 13 Яну 2013 16:07
Мнения: 6
Отговори с цитат
Здравейте. Дайте съвет кое LNB да си поръчам, че са с различни параметри:
това: https://www.ebay.de/itm/SCHWAIGER-Twin- ... :rk:2:pf:0 ,
или : https://www.ebay.de/itm/LNB-TWIN-0-1dB- ... :rk:1:pf:0
Благодаря предварително :)


01 Дек 2018 16:35
Профил

Регистриран на: 02 Ное 2011 19:32
Мнения: 630
Отговори с цитат
Не си налагам мнението, само споделям: От 1997 година насам съм перепробвал много марки и най съм доволен от марката Инверто, наистина са нискошумящи и усилването им не пада с течение на годините (като на другите конвертори).
Ето един такъв: Inverto Black Ultra Twin 0.2dB High-Gain Low-Noise LNB


01 Дек 2018 17:14
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 00:24
Мнения: 1804
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Съгласен съм с Пешо. От двата според мен втория - хубава марка, 0,1dB/с прости думи - първа класа/ и е без пари. Иначе и двата стават.


01 Дек 2018 18:34
Профил
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2007 00:30
Мнения: 790
Местоположение: EU
Отговори с цитат
Не казваш за кой сателит ти трява, с какъв ресивер разполагаш! От двете м/у които се колабеш бих взел Schwaiger.
Но това си е остаряла работа, ако ти е за приемник на Булсат или А1 става...
Ако искаш да си в крак с времето си вземи LNB което да поддържа unicable!!!


01 Дек 2018 22:01
Профил WWW

Регистриран на: 06 Фев 2012 18:43
Мнения: 13
Отговори с цитат
Здравейте, изчетох част от темата с надежда сам да си помогна, но явно няма да стане. За това ще попитам тук. От 1 седмица имам странен проблем.
3-4 от транспондерите ми не рабоят и изписва ЛНБ Няма сигнал. Другите пък си работят нормално и мисля че параметрите са добри.

Бтв, Нова ги няма
Диема Спорт 2 работи, единицата не
Макс спорт 1 работи, 2 и 3 не

С ХД приемник 210 съм на около 3 години. Дали не е тръгнал да си заминава.. Прилагам няколко снимки. Мерси предварително

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение


12 Дек 2018 10:15
Профил
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2007 00:24
Мнения: 1804
Местоположение: Pleven/Gabrovo
Отговори с цитат
Трябва да се смени само адаптера ! Да не се излъжеш да смениш и приемника !
Не се знае на какви техници, или в кой офис ще попаднеш и дали за по-бързо и сигурно, или пък от незнание, да искат да сменят и тунера. Послушай ме и не си давай тунера!


12 Дек 2018 12:21
Профил

Регистриран на: 12 Фев 2011 20:14
Мнения: 303
Местоположение: Малта
Отговори с цитат
Малко е странно . но напърво време опитай да смениш конвертора ( ЛНБ) или вземи приемника и го пробвай на друго място . Може и да пробваш и със друго захранване ! И още кабела ти цял ли е от окото до приемника, имам предвид ,дали има някакви снадки?


12 Дек 2018 12:23
Профил

Регистриран на: 06 Фев 2012 18:43
Мнения: 13
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите.
Понеже съм в чужбина, няма как да отида в офис, явно сам ще съм си майстор :)

Адаптера казвате на кабела на захранването, нали?
ЛНБ-то е окото?
Кабела е около 25-30 метра, цял е без наслагвания.


12 Дек 2018 14:06
Профил

Регистриран на: 02 Дек 2009 16:32
Мнения: 142
Местоположение: София
Отговори с цитат
Звучи наистина безсмислено, но пробвай да завъртиш захранващия адаптер в контакта - да размениш фазата и нулата. Колкото и да е невероятно, така съм оправял загуби през обикновен суич.


12 Дек 2018 14:10
Профил

Регистриран на: 06 Фев 2012 18:43
Мнения: 13
Отговори с цитат
Ново 5. Изключих адаптера и пак го включих като го завъртях и 12482 който си работеше нормално, спря..
Върнах го в старата позиция, пак нищо.
Явно верно адаптера е проблемен

Изображение


12 Дек 2018 14:25
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 231 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB®