forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

"LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е к-н"
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=18687
Страница 11 от 17

Автор:  yoyo1 [ 11 Юни 2018 15:13 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Здравейте, преди около час ми излезе, lnb няма сигнал. Смених приемника и пак същото. Къде прябва да търся виновника, кабел, lnb или... ( lnb е на 6м)
Благодаря

Автор:  vanderel [ 11 Юни 2018 19:33 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Прочети първата страница ! Така ще ни попиташ по-подробно, а ние ще ти отговорим точно !

Автор:  kuger [ 11 Юни 2018 22:08 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Такааа! Да си изходя проблема!
Накратко, два приемника /ZHD 200 и 210/, двоен конвертор. 210 си работи добре, 200 спича /забива/ непрекъснато. След смяна на местата 210 започна и той да спича. Ще пробвам със смяна на кабела до антената, но въпросът ми е дали е проблема в конвертора?

Автор:  vanderel [ 11 Юни 2018 22:22 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Размени кабелите при конвертора и ще чатнеш дали е кабел или конвертор ! Ако има снадки по проблемния кабел, причината е там !

Автор:  vanderel [ 12 Юли 2018 21:16 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Поредната издънка на Була :(

Прикачени файлове:
н.д..jpg
н.д..jpg [ 9.65 KiB | Прегледано 9939 пъти ]

Автор:  galin4o7 [ 18 Авг 2018 22:28 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Искам да попитам след като преминаха на хелас сат 3 спътника честотите същите ли са понеже на мен са ми други числата и от 2 седмици нямам сигнал в началото ми вървяха половината програми след това всички спряха

Автор:  Viktor Pavlov [ 19 Авг 2018 18:35 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

https://satinfobox.com/joomla30_satinfo ... /bulsatcom

Автор:  vanderel [ 29 Сеп 2018 11:45 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Бутона долу в ляво е бутона на експеримента. Виждате ли на снимката какво пише :arrow: на бутона - ЕPG, а под него - LNB. При дистанционни с тези надписи, този бутон ви отваря сигнал индикатора. ЕПГ няма ! Има само Инфо - посредата в дясно ! Големият гаф на тези дистанционни беше, че не можеха да сменят на Фав листа. От скоро гафът е поправен - въпросния бутон вече играе ролята на бутон Фав. ЕПГ отново няма ! На тези дистанционни под бутона вместо - LNB, вече пише FAV !

Автор:  DJPlamen [ 02 Окт 2018 08:04 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Благодаря, Ванди, както и предполагах... Имаш ли инфо дали старите дистанционни са тотално изчерпани или все пак си струва да се поразходя из офисите и да си купя?

Автор:  vanderel [ 02 Окт 2018 13:35 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

По-скоро новите ги няма ! Ще намериш от старите ! Около 4 лв. са !
И влизай спокойно и по-често във форума. Оня мръсник го няма. Сегашният админ е точен човек !
Станало е нещо за да ти се изтрие въпроса предния път. Влизай спокойно ... :D

Автор:  baju [ 10 Ное 2018 18:00 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

На кой канал трябва последно да се оставя приемника, ако не е работил от няколко месеца последно - БНТ или БНТ 2?

Автор:  zdravkos [ 10 Ное 2018 18:16 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

baju написа:
На кой канал трябва последно да се оставя приемника, ако не е работил от няколко месеца последно - БНТ или БНТ 2?

Ако е работил последно на Хелас Сат 3 можеш да го оставиш на 101 - бнт 1
Ако не е получил ъпдейтите за Хелас 3 и работил на Хелас Сат 2 за последно трябва първо ръчно да го актуализираш! Тук @vanderel е написал прекрасно упътване!!!
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=20330
vanderel написа:
Имате приемник, който не е работил няколко месеца или година. Сега искате да си платите абонамента и да го активирате. Обикновено настройките които са необходими за това, влизат автоматично, след постъпване на плащане. Досега тези настройки влизаха през тр-р 12524 или 12688 Н, затова първия остана последен на спътник ХеласСат 2. На 31 май 2018 г. обаче ХеласСат 2 престана да работи. Всички приемници на БСК, които са били активни преди тази дата получиха автоматични настройки за новия спътник ХеласСат 3 и продължиха да си работят.

:idea: Във въпросните приемници, които не са работили в края на май 2018-та, новата честота през която ще влизат вече новите настройки, няма да я има. Така приемникът няма как да се ъпне автоматично. Начинът за СД и НД тунерите е, да се добавят нужните транспондери ръчно !

:idea: ВАЖНО: ако след като сте спрели да ползвате приемника, той е останал включен в контакта, се е задействала една блокировка. Трябва първо да се провери, дали това е станало !
:!: Влезте в "меню - други - време до блокиране" ! Ако времето е 00 часа, приемникът ви е блокирал. На такъв приемник не му работи дори и дистанционното.
:!: Направете следното :
1. Изключете приемника от контакта и го включете отново. Така ще имате 2 мин. през които дистанционното ще работи. Затова трябва да действате по-бързо. Ако времето не ви стигне, изключете и включете отново приемника. Така ще имате нови 2 мин.
2. За НД тунерите, влезте в "меню - инсталация - антена - транспондери - на дясно - ОК" с жълт бунон изтривате старите цифри и въвеждате новите - 12482 - 30000 - слизате на вертикал -
прескачате четвърта и пета колонка и накрая отиватае на 7/8. Натискате зелен бутон ДВА ПЪТИ, след това - Изход !!!
Влизате отново в меню - сканиране на канали - премествате на 12482 30000 В 7/8 и давате ОК !
След сканирането , новите канали ще влязат във фав листата. Отваря се с бутон ФАВ на дистанционното. Идете на някой от новооткритите канали - напр. на БНТ 2 и оставе приемника така за един или няколко часа !!!
3. За старите СД тунери направете същото, само че там менюто е малко по-различно - трябва да влезете в инсталация - антена - транспонедери - ДОБАВЯНЕ на транспондери и там да добавите горе - 12482 , долу - 30000, отстрани идете на Вертикал. Изход ! След това отново влезте меню - инст. - антена - транспондери - ИЗТРИВАНЕ на транспондери - идете на 12688 - ОК - на предупреждението местите на дясно и му давате ОК, да изтрие всичко. И последно - отново влизате в меню и отивате на - канали - търсене на канали - ОК. След намирането на новите канали отивате на БНТ 2 и оставяте приемника така.
След 2 минути приемникът ще блокира, като иде на син екран с лента показваща сигнала. НА ТАЗИ ЛЕНТА ТРЯБВА ДА ИМА СИГНАЛ !
След един час приемникът ще си получи необходимите настройки и ще заработи като нов :D

:idea: Ако приемникът ви е с изтекло време, т.е.- блокирал, но вие или някой е сменил фабричната парола за влизане в менюто - 1234 и сега не знаете новата, то такъв приемник няма как да тръгне. Трябва да се върне в офис на БСК и да се бракува :!:

:idea: Ако броячът на времето за които ви говорих в началото ,не е на 00 часа, дистанционното ви ще работи нормално и след отиване на БНТ 2 , ще се отвори черен екран с надпис в червена лента, че каналът е кодиран или - Вие нямата достъп до нашите услуги. До час каналът трябва да тръгне и с него всичко останало :D

Ако не разбирате нещо, питайте спокойно. Форумът работи 24/7 :!:

Минаха 2 ъпдейта общо, след това при мен тръгна след 4 часа, приемникът беше оставен на 101 канал-бнт1

Автор:  baju [ 11 Ное 2018 10:19 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

zdravkos написа:
baju написа:
На кой канал трябва последно да се оставя приемника, ако не е работил от няколко месеца последно - БНТ или БНТ 2?

Ако е работил последно на Хелас Сат 3 можеш да го оставиш на 101 - бнт 1
Ако не е получил ъпдейтите за Хелас 3 и работил на Хелас Сат 2 за последно трябва първо ръчно да го актуализираш! Тук @vanderel е написал прекрасно упътване!!!
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=20330
vanderel написа:
Имате приемник, който не е работил няколко месеца или година. Сега искате да си платите абонамента и да го активирате. Обикновено настройките които са необходими за това, влизат автоматично, след постъпване на плащане. Досега тези настройки влизаха през тр-р 12524 или 12688 Н, затова първия остана последен на спътник ХеласСат 2. На 31 май 2018 г. обаче ХеласСат 2 престана да работи. Всички приемници на БСК, които са били активни преди тази дата получиха автоматични настройки за новия спътник ХеласСат 3 и продължиха да си работят.

:idea: Във въпросните приемници, които не са работили в края на май 2018-та, новата честота през която ще влизат вече новите настройки, няма да я има. Така приемникът няма как да се ъпне автоматично. Начинът за СД и НД тунерите е, да се добавят нужните транспондери ръчно !

:idea: ВАЖНО: ако след като сте спрели да ползвате приемника, той е останал включен в контакта, се е задействала една блокировка. Трябва първо да се провери, дали това е станало !
:!: Влезте в "меню - други - време до блокиране" ! Ако времето е 00 часа, приемникът ви е блокирал. На такъв приемник не му работи дори и дистанционното.
:!: Направете следното :
1. Изключете приемника от контакта и го включете отново. Така ще имате 2 мин. през които дистанционното ще работи. Затова трябва да действате по-бързо. Ако времето не ви стигне, изключете и включете отново приемника. Така ще имате нови 2 мин.
2. За НД тунерите, влезте в "меню - инсталация - антена - транспондери - на дясно - ОК" с жълт бунон изтривате старите цифри и въвеждате новите - 12482 - 30000 - слизате на вертикал -
прескачате четвърта и пета колонка и накрая отиватае на 7/8. Натискате зелен бутон ДВА ПЪТИ, след това - Изход !!!
Влизате отново в меню - сканиране на канали - премествате на 12482 30000 В 7/8 и давате ОК !
След сканирането , новите канали ще влязат във фав листата. Отваря се с бутон ФАВ на дистанционното. Идете на някой от новооткритите канали - напр. на БНТ 2 и оставе приемника така за един или няколко часа !!!
3. За старите СД тунери направете същото, само че там менюто е малко по-различно - трябва да влезете в инсталация - антена - транспонедери - ДОБАВЯНЕ на транспондери и там да добавите горе - 12482 , долу - 30000, отстрани идете на Вертикал. Изход ! След това отново влезте меню - инст. - антена - транспондери - ИЗТРИВАНЕ на транспондери - идете на 12688 - ОК - на предупреждението местите на дясно и му давате ОК, да изтрие всичко. И последно - отново влизате в меню и отивате на - канали - търсене на канали - ОК. След намирането на новите канали отивате на БНТ 2 и оставяте приемника така.
След 2 минути приемникът ще блокира, като иде на син екран с лента показваща сигнала. НА ТАЗИ ЛЕНТА ТРЯБВА ДА ИМА СИГНАЛ !
След един час приемникът ще си получи необходимите настройки и ще заработи като нов :D

:idea: Ако приемникът ви е с изтекло време, т.е.- блокирал, но вие или някой е сменил фабричната парола за влизане в менюто - 1234 и сега не знаете новата, то такъв приемник няма как да тръгне. Трябва да се върне в офис на БСК и да се бракува :!:

:idea: Ако броячът на времето за които ви говорих в началото ,не е на 00 часа, дистанционното ви ще работи нормално и след отиване на БНТ 2 , ще се отвори черен екран с надпис в червена лента, че каналът е кодиран или - Вие нямата достъп до нашите услуги. До час каналът трябва да тръгне и с него всичко останало :D

Ако не разбирате нещо, питайте спокойно. Форумът работи 24/7 :!:

Минаха 2 ъпдейта общо, след това при мен тръгна след 4 часа, приемникът беше оставен на 101 канал-бнт1


След 1-2 часа на БНТ 1 и тръгна. Всичко е точно! :D

Автор:  zdravkos [ 11 Ное 2018 12:49 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е



Gesendet von iPhone mit Tapatalk VIP

Автор:  maimun_69 [ 17 Ное 2018 12:40 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Здравейте.
Изчетох почти всичко по темата, и при мен се появи следния въпрос. Колко волта трябва да е изходното напрежение на адаптера - мойто е 12,3V.Имам 2 приемника 210. И при мен се пявява "LNB няма сигнал" само на HD каналите.Живея в северна Германия - Шверин. Децибелите и процентите са в норми, даже и по-високи. Kабела ми е 75ома. Чинията е 85/78см. Мисля, че е по-голяма от оригиналната. Смених я миналата година поради същия проблем. LNB-двойно. Интересното е, че това се оправя само след около 10 мин гледане на въпросния ХД канал.Направи ми впечатление, че на Discovery SHOWCASE HD не е така.Малко ми е разпиляна информацията, ама
vanderel написа:
Прочети първата страница ! Така ще ни попиташ по-подробно, а ние ще ти отговорим точно !

Лек ден на всички :)

Страница 11 от 17 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/