forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

"LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е к-н"
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=2&t=18687
Страница 9 от 20

Автор:  svezar [ 26 Яну 2018 13:27 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

did написа:
Занесохме устройството в офиса и решението се оказа най-простото - смяна на адаптера :idea: .

Имал си късмет да попаднеш на зареден офис и благосклонен служител ! Скоро ходих за смяна на неработещ SD приемник /забиваше след 10 мин работа и не реагираше на нищо/ ,обясних какъв е проблема и споменах че адаптора е доста топъл...голяма грешка от моя страна ! Щото каката се хвана за това и вика "..ами да ,то сигурно е от адаптора,но аз нямам такъв да го сменя..." и си продължава да си чопли по компютъра с явното желание да ме прати да си търся адаптор отнякъде и да не я занимавам ! След като с доста рязък тон и казах, че аз искам да гледам телевизия и не ме интересува дали тя има адаптор ,със свиреп поглед извади от склада друг приемник С АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ АДАПТЕР и ми даде целия комплект като смени данните в системата ! Направо се чудя ако сдаде багажа някой от HD приемниците какво ще правя като знам че нямат такива.... :evil:

Автор:  lokva [ 15 Фев 2018 21:10 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

здравейте
на колегата приемника постоянно изписва лгб няма сигнал
при влизането в менюто сигнала е 100% и 13 дб
до сега сме пробвали
неговият приемник на моята антена работи
моят също няма сигнал на неговата антена
сменихме окото - няма промяна
сменихме кабела - няма промяна
имате ли някаква идея къде да търси ме проблема

Автор:  vanderel [ 15 Фев 2018 21:28 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Я пак ! Къде ги има тези 13 дБ. На твоята антена двата приемника работят. На неговата и двата имат 13 дБ, но изписва - няма сигнал. Това разбирам от написаното ! А няма как да е така !

Автор:  lokva [ 15 Фев 2018 21:47 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

на неговата антена ги изписва 12 - 13 дб но и от двата приемника няма картина
и мен това ме озадачава и не знам къде да търся проблема

Автор:  vanderel [ 15 Фев 2018 22:05 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Вместо да отговарям, трябва да питам :( Едно е да няма картина, друго е да изписва "ЛНБ няма сигнал"
Губим време, затова - ето ти проблема :arrow: Конверторът трябва да е завъртян така :

Прикачени файлове:
Конвертор.jpg
Конвертор.jpg [ 18 KiB | Прегледано 11879 пъти ]

Автор:  lokva [ 16 Фев 2018 19:57 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

https://youtu.be/awQwgXuUTyE дано това даде по голяма яснота за проблема

Автор:  vanderel [ 16 Фев 2018 20:24 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Как да го кажа още, не знам ! Напразно сте си играли да правите клипа. За да ви го обясня, че да ме разберете, трябва да загубя 20 мин. Въпреки че проблемът е много прост. Затова съм ви го показал нагледно. Още веднъж ще постна снимката, защото както изглежда не сте я видяли :

Прикачени файлове:
Конвертор.jpg
Конвертор.jpg [ 18 KiB | Прегледано 11773 пъти ]

Автор:  lokva [ 16 Фев 2018 20:29 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

да тази вечер е видях снимката

Автор:  vanderel [ 16 Фев 2018 20:37 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Като оправите конвертора, ако искате ще ви обясним, защо на бТВНД пише "ЛНБ Няма сигнал", а на Канал1 не пише нищо. Ако антената е на покрива и сега не ви се ходи там, може без да я пипате, ако ни потвърдите че искате да гледате още тази вечер, да ви кажем как да стане това !

Автор:  vanderel [ 16 Фев 2018 20:38 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Сега пред телевизора ли сте ? Ако не сте пипали конвертора, влезте в меню-инсталация-сканиране на канали и сканирайте 12524 В 30000. Така във фав листата ви ще се подредят Канал1, бТН, Нова ТВ и др. Но само тези. Други канали при вашето положение на конвертора, не търсете !
Това е !!!

Автор:  lokva [ 16 Фев 2018 20:57 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

не съм пред телевизора
антената е на покрива и няма как да се кача там.замръзнало е

утре ще се опитам да го оправя

Автор:  vanderel [ 16 Фев 2018 21:05 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Знаех си че е на покрива. Затова ви казах в предния си пост, какво да направите тази вечер - кажи на приятеля ти, ако може да сканира 12524 ВЕРТИКАЛ 30000 и ще гледа ТВ !

И не е срамно, ако сте сбъркали :wink: Но знам че ще ви е срам да попитате защо се е получило така.

Автор:  d_bozhkov [ 24 Фев 2018 21:07 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

vanderel написа:
:idea: Ако не сте използвали приемниците на БСК повече от месец, но сте ги държали включени в контакта, то те са се блокирали :!: :!: :!: В този промеждутък от време, заради изстрелването на нови спътници, компанията БСК направи промени в настройките на приемниците. Така сега вашите приемници няма да могат да приемат автоматично новите настройки :( С колегите сега правим опити да излъжем приемниците и да ви помогнем. Особено на тези от вас, които са в чужбина.

От техническия отдел на Була няма да ви кажат нищо по-различно, от това което се опитваме да ви обясним тук. От там може да ви пообъркат малко повече, като напр. да ви посъветват да извадите картата, да изключите кабела на антената и кабела от контакта. После да ги включите ... И всичко това с идеята да се излъже по някакъв начин тунера, за да се получи желания ъпдейт. Това обаче с кабела на антената и картата, не помага :!:

HD тунерът блокира, където и да сте го оставили от менюто /вкл. и на меню-"Спътници"/, отивайки на канал 907 - радио Давойс. Така е зададено в софта на тунера :!: Да но, канал 907 идва по честота 12688, а тази честота с вкарването на настройките на новия спътник ХС3, вече е свалена от употреба. Затова и излиза надпис "Няма сигнал". А докато стои този надпис, пак софтуерно, тунерът няма да получи ъпдейт. Ако се вкара новата честота на радио Давойс - 12482 и се сканира, то радиото ще влезе във фав листата на позиция 20 или на друга позиция/няма значение/. Важното е, че няма да е на поз. 907 и тази позиция отново ще си стои без сигнал. Така че дори да се направи ръчен ъпдейт, то той няма да промени фабричната листа и е безсмислено.

:idea: Начинът е само един - да се стои на Канал1. Той е все още на старата честота и там има сигнал. Затова там ще ви излезе надпис "Каналът е кодиран" или "Вие нямате достъп до нашите услуги, но не и "Няма сигнал". Проблемът е, че на Канал1 може да се стои само около 3-4 мин., след което идва Давойс и край с ъпдейта. След идването на радиото, трябва да изключите тунера от захранването му /от контакта или от буксата на гърба на приемника/ и ще имате нови 3-4 минути. Това упражнение трябва да го направите няколко пъти - 5-6 ...10 , за да може когато ъпдейтът мине, приемникът да е на Канал1, а не на радио. Грубо казано, трябва да си играете така около 1 час.

РР: Преди да се заемете да разблокирате блокиран приемник, е добре да сте го платили. Дори да не успеете да го подкарате и да поискате да ви го сменят, то той пак трябва да е платен.

заб. Горното обяснение е за HD тунерите !!!
Нямам под ръка блокиран SD. Но принципът и там е същия. С изключение, че там може от меню "Изтриване на тр-ри",да се изтрие тр-р 12688 Н 30000 и от меню "Добавяне на тр-ри" да се вкара и сканира 12482 В 30000. Така софта като те прати на радиото, на него вече ще има сигнал. С това може да си спестите времето - онзи 1 час за който ви говорих по-горе. При SD няма толкова конкретен фабричен списък на каналите, който да не можете да промените, така че там позицията на канала не играе. Там според мен би трябвало да е зададено само името на канала !

Успех !!! ... и ако разберете нещо различно, моля да го споделите с форума, за да се изясни докрай тази ситуация ! Благодаря :D



Да не е минавал някакъв ъпгрейт скоро?
Май имам блокирал приемник ZHD 100.
Часовника си стои на 2.00 часа и не помръдва.
Проблем с кабела нямам понеже в момента го преместих на кабела на другия ми работещ ХД
приемник
Вече 10 ти път вадя кабела от контакта и го държа на Канал 1, но дали ъпгрейта минава от там при Helassat3 ?

Автор:  vanderel [ 24 Фев 2018 22:38 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

1.Този приемник от кога не е работил?
2. За часа който се изписва на дисплея ли говориш ?

Ако приемникът е работил до оня ден и като си на индикатор има транспондери 12482 В и 12213 В , значи е получил така характерния дефект в захранването - прословутите кондензатори са изсъхнали и напрежението което се подава към процесора, стига само да отвари менюто на приемника, но не и картина ! Приемникът е за смяна !

Автор:  d_bozhkov [ 25 Фев 2018 08:38 ]
Заглавие:  Re: "LNB Няма сигнал","Нямате достъп до мрежата","Каналът е

Извинявам се ,че не описах точно нещата в първия пост.

1.Приемника е в стаята на децата и се оказа,че от седмица няма сигнал,ама кой да каже.
Сина прехвърлил картината на кабелната и си трае."Ами то вика от една седмица изписва
"LNB няма сигнал"
2.2.00 часа изписва на дисплея при включване.Но часовника си върви.После забелязах ,че се сменя.
3.Нямам сигнал на никакъв транспордер
4.Приемника е платен,пробвах да вадя картата и веднага изписа "Поставете карта Булсаком"

Явно наистина липсва някои от захранванията към тунера,защото менютата се отварят без проблем.В понеделник ще го отварям.Не искам да ми го подменят с някой "ремонтира" или пък с "ZHD 210" ( Тоз Топуз външното захранване не ме кефи,че ми заема всички дупки на разклонителя ) :).

Ще пиша и дам информация.

P.S> Такаааа таквоз чудо за първи път ми се случва.
При отваряне на приемника на пръв оглед всичко е наред.Няма надути кондензатори на захранващата платка .
И най-интересното е , че всички изходящи напрежения са в норма .
Те го те .Производство 2010 година ( сравнително нов ) :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ей това е малко по-ниско .Трябва да е 28 волта .

Изображение

Не знам и някое е от напреженията да "не кляка" при включване на кабела.

Досега не съм сменял кондензатори на процесорната платка.Все съм се спасявал с подмяна на захранващите.Не съм срещал и подобен проблем.Моля помагайте :

Това е захранващата платка (мисля че се виждат номерата на кондензаторите ) :

Изображение

Това е процесорната :

Изображение

Страница 9 от 20 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/