forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Конвертор, замяна на конвертор с 1 изход , с конвертор 4 изх
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=17&t=20533
Страница 1 от 1

Автор:  nikcool [ 18 Юни 2019 17:34 ]
Заглавие:  Конвертор, замяна на конвертор с 1 изход , с конвертор 4 изх

Здравейте.
Понеже не намерих това което ме интересува като отделна тема, се извинявам за темата ако не я намирам.
Понеже се събрахме доста българи на едно място. Решихме да вземем конвертор с 4 изхода и да се закачат 4 приемника.
Купих въпросния конвертор, ич не евтино, уж трябва да е универсален, но нещата не се получиха.
Имайте на в предвид, че съм тотален лаик в това начинание.
Проблема е следния.
Заменихме оригиналния конвертор с въпросния.
Като се надявахме, че само с размяната ще се получи.
Да ама не.
Изводите са маркирани.
LOW/H
LOW/V
HIGH/H
HIGH/V
Не си спомням на кой изход имаше най силен сигнал % и децибели.
Но колегата на който е приемника каза, че със стария не може да стигне такива % и децибели.
Всичко добре.
Но на другия ден забелязахме, че липсват програми, и то доста.
Започна се едно завиване отвиване на кабели, въртене на конвектори и нищо.
На изходите с надпис LOW сигналите са по слаби.
Понеже нямаме възможност да накичим чинии като букет.
Та за това решихме да сложим такъв конвертор.
Колеги са го направили, като конвертора е купен 2 ръка от пазар.
Явно колегите нищо не разбират, защото приемниците са техни, аз съм тотален лаик в тази сфера.
Ако можете по някакъв начин да помогнете, ще съм благодарен за което.
Благодаря!!!

Автор:  DevNull [ 19 Юни 2019 07:22 ]
Заглавие:  Re: Конвертор, замяна на конвертор с 1 изход , с конвертор 4

Този конвертор не е за тази работа.

Автор:  Петър [ 19 Юни 2019 07:29 ]
Заглавие:  Re: Конвертор, замяна на конвертор с 1 изход , с конвертор 4

Изглежда сте купили неправилния конвертор.
Изходите му не трябва да са обозначени като LOW/H, LOW/V, HIGH/H, HIGH/V
Това LOW и HIGH е ниската и високата честотна лента на Ku диапазона.
На вас ви трябва четворен конвертор но с 4 абсолютно идентични изхода обозначени с LNB 1, LNB 2, LNB 3 и LNB 4.

Автор:  vanderel [ 19 Юни 2019 09:49 ]
Заглавие:  Re: Конвертор, замяна на конвертор с 1 изход , с конвертор 4

На табелката на конвертора който имате, някъде трябва да пише - QUATTRO. Този конвертор не ви върши работа. На вас ви трябва конвертор - QUAD.
Тук съм разяснявал за какво служи куатрото - viewtopic.php?f=17&t=20249&start=45

Ето един Куад :arrow:

Прикачени файлове:
четворен.jpg
четворен.jpg [ 4.08 KiB | Прегледано 761 пъти ]

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/