forum.bulsat.com
http://forum.bulsat.com/

Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=17&t=20249
Страница 1 от 5

Автор:  Dm800 [ 20 Яну 2018 20:45 ]
Заглавие:  Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Здравейте,
Вчера, 19.1.2018 не се виждаше нито един от Булсатком каналите на 39°.
Ползвам мултифийд антена с 4 quadro LNB-та: 19,2 , 23, 28 и 39°.
Пресканирах няколко пъти, всички канали от останалите спътници си се намират, само 39° няма грам канал.
Не знам какво направих, но след 100ното сканиране изчезна и сателита 39° от листа със сателитите на дреам-а.
Гледах антената, гледах LNB-то, гледах multiswitch- всичко е тип-топ, 3 те сателита работят, ерго switcha е наред.
Остава LNB-то да е изгоряло?

Може ли някой да помогне или да викам техник, койтто ще ми одере кожата?
Да купувам ли нов LNB?
Благодаря предваритело за отговорите!

Автор:  vanderel [ 20 Яну 2018 21:35 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Трябва да имаш 12214 В 30000 7/8 S2 !!! Ако го имаш, но не се отварят каналите от него, вкарай 12252 В 28333 3/4 S2 8PSK и го сканирай - там задължително трябва да излязат ЕRT i RIK .
Тунерът ти няма Хелас Сат 3 39 гр., затова трябва да го вкараш ръчно, или направо си избери един друг спътник, което име ти харесва и вкарай на него тези два транспондера. След което ги сканирай.
Или пък както си на избрания от теб спътник му дай да търси транспондери. Той ще намери въпросните два и останалите на Була, на които обаче няма да отвориш програми. Затова сканирай само тези два !
Което можеш - това направи !

Автор:  Dm800 [ 21 Яну 2018 20:27 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

ПОнеже не знам как да вкарам нов сатлинт, правя следното:
от менято отивам на тунер конфигурация. ПОнеже съм с 4 LNB-та, слагам extended tuner:
Tuner A: Alps BSBE2 (DVB-S2)
DieseqC A/B/C/D
Port A: 19,2°
Port B: 23,5°
Port C: 28,2°
Port D: 39,0 °
Set voltage and 22 kHz - yes
Send DieseqC only on sattelite change - no
Tone amplitude - 800 mV

Излизам от това менщ и отивам в : Manual scan:

Tuner: Tuner A: Alps BSBE2 (DVB-S2)
Type f scan - single transponder
System - DVB-S2
Sattelite - 30 Hellas Sat 39,0 E
Frequence - веднъж 12214 и после още веднъж: 12252
Inversion - Auto
Symbol Rate - 30000 за 12214 и 28333 за 12252
Polarisation - опитвам и с четирите: horisontal, vertical, circular left i circular right
FEC - 7/8 za 12214 i 3/4 za 12252
Modulation - 8PSK
Roll-Off - 0,35
Pilot - Auto
Network scan - no
Clear before scan - no
ONly free scan - no

Нищо не намира, 0 канали.
Аз ли бъркам нещо или LNB-то е за смяна?
останалите 3 LNB-ta си имат програми - на 19,2° виждам доста канали

Автор:  zdravkos [ 21 Яну 2018 21:40 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Листата със сателите се намира в var/tuxbox - satellites.xml. Ето ти параметрите на Hellas Sat 3

<satellites>
<sat name="Hellas Sat 3 (38.5E)" flags="0" position="385">
<transponder frequency="11457000" symbol_rate="7000000" polarization="0" fec_inner="4" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11466000" symbol_rate="7000000" polarization="0" fec_inner="3" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11474000" symbol_rate="4444000" polarization="0" fec_inner="3" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11478000" symbol_rate="1200000" polarization="0" fec_inner="3" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11481000" symbol_rate="2316000" polarization="0" fec_inner="3" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11484000" symbol_rate="1500000" polarization="0" fec_inner="3" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11496000" symbol_rate="2960000" polarization="0" fec_inner="3" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="11537000" symbol_rate="4000000" polarization="0" fec_inner="4" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11542000" symbol_rate="4000000" polarization="0" fec_inner="4" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11547000" symbol_rate="4000000" polarization="0" fec_inner="4" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11552000" symbol_rate="4000000" polarization="0" fec_inner="4" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11556000" symbol_rate="2500000" polarization="0" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="11560000" symbol_rate="2800000" polarization="0" fec_inner="4" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="11566000" symbol_rate="2800000" polarization="0" fec_inner="4" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="11569000" symbol_rate="2800000" polarization="0" fec_inner="4" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12104000" symbol_rate="3333000" polarization="0" fec_inner="3" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12190000" symbol_rate="4444000" polarization="1" fec_inner="3" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="12194000" symbol_rate="30000000" polarization="0" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12214000" symbol_rate="30000000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12252000" symbol_rate="28330000" polarization="1" fec_inner="3" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="12464000" symbol_rate="30000000" polarization="0" fec_inner="2" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="12483000" symbol_rate="30000000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12524000" symbol_rate="30000000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12565000" symbol_rate="30000000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12594000" symbol_rate="9416000" polarization="0" fec_inner="3" system="1" modulation="2"/>
<transponder frequency="12606000" symbol_rate="30000000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12647000" symbol_rate="30000000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12688000" symbol_rate="30000000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
<transponder frequency="12729000" symbol_rate="30000000" polarization="1" fec_inner="5" system="0" modulation="1"/>
</sat>
</satellites>
С фтп програма си ги добавяш към моментния списък...това е!

Автор:  Dm800 [ 21 Яну 2018 21:57 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

разтоварих satelites.hml и го качих в /etc/tuxbox. рестартирах, сканирах отново и пак нищо. сега освен на 39 няма нищо и на 28,5 сателита. да не би да бъркам вида на тунера? имам мултифийд антена с 4 lnbта мултиключ с 16 входа от антената и 1 изход в момента активен, който влиза в тунера на дрийма.

Автор:  zdravkos [ 21 Яну 2018 22:09 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Ако можеш пробвай директно, без multiswitch. Имайки предвид, че бокса ти е много стар може и тунера да прави проблеми...

Автор:  Dm800 [ 21 Яну 2018 22:31 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

не знам как да пробвам директно. LNB то има 4 изхода, а кабела към тунера е един. може ли да се е разместила антената от урагана? макар че 19,2 си е насочено добре и там се виждат доста програми. само 39 от вчера не се вижда и днес вече и 28 не излизат програми след като качих новия satelites.xml. последно куде трябва да е satelites.xml, w /etc/tuxbox ili /var/tuxbox? в момента е в /etc no moga da go kopiram i wuw /var/tuxbox?

Автор:  zdravkos [ 22 Яну 2018 00:08 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Оригинала е в etc/tuxbox. С какъв имидж си? Актуален ли е? От пакет мениджъра може да си свалиш директно актуални сателет листи.

Автор:  vanderel [ 22 Яну 2018 10:58 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Ще ти кажа какво бих направил аз, ако дойда у вас. Първо ще видя дали антената е настроена добре. Как - като ползвам тунер на БСК, заради простото меню и добрия индикатор. Като настроя всеки конвертор поотделно/без дайсека/ на макс. Тогава чак ще започна да се ровя в менютата на не операторските тунери за позиции и пр.
Ако дриймаджиите в нашия форум не ти помогнат с менюто и сканирането, намери от някой познат един СД тунер и се увери в настройката. Разбираш ме нали - от всеки конверто с един временен кабел до тунера.

При задаване на позициите на мултиключа има една особеност, но както разбирам, до оня ден всичко е било в ред. Значи би трябвало конфигурацията да е коректно въведена. А като имаш само 4 конвертора, защо не ползваш дайсек ключ. До 4 спътника се полза дайсек/около 5 евро/.
Ако нямаш кабел за проба и настройка, може да си вземеш една снадка и да снаждаш последователно всеки кабел от 4-те конвертора с този който отива към тунера, докато не центрираш съответния конвертор на мах.

Автор:  Wanderer [ 22 Яну 2018 13:26 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Откачаш изхода на дайсека и го навиваш директно на един от изходите на LNB за 39°. Ако не стига, просто използвай парче кабел и удължител, колкото за проба. Влез в менюто на дрийма и разкарай всички настройки за дайсек, като поставиш позицията на сингъл и укажеш само 39°. Пускаш сканиране. Ако отнова няма никой, преместваш кабела на друг от изходите на LNB. Ако пак е същото, сменявай LNB.
С Джемини ли си или ОенПли, или друг имидж? (Не обръщай внимание на часа и датата от скрийншота)
Изображение

Автор:  Viktor Pavlov [ 22 Яну 2018 16:11 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

По лесно е да отиде в другите стаи, да прочете малко повече и т.н. Тук не е мястото! :mrgreen:

Автор:  Dm800 [ 22 Яну 2018 17:00 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

благодаря ти вандерер за мненията. Благодаря и на Виктор за забележката. Проблема ми е че не разбирам почти нищо, а четенето в другите стаи не е никак лесно и е много объркващо. Вандерер, за да не дразня останалите, бих ти писал на лична, ако си съгласен да ми помогнеш. Ако ми кажеш в коя друга стая да отида, също бих го направил, но ходя на работа и нямам много свободно време. Не мога да взема тунер от бск, понеже съм в германия. Антената я насочва един немец преди известно време и до оня ден нямаше проблем -виждах както немски така и български програми. Не знам защо ползвам мултиключ, това е единсвения начин, който ми е известен. Имам антена с 4 лнб та и 5 стаи в които искам евентуално за в бъдеще да пусна тв. за момента е само в хола, така че от мултиключа излиза един кабел само. мога да откача входа към мултиключа и да го снадя с изходния кабел към хола? Не ми е ясно също дали ми трябват куатро лнб та или може и с единични да приемам всички програми, които приемам в момента? Ако ми трябват куатро лнб та как ще ги свържа 16 изхода от лнб тата с дайсеци? И как изходите на дайсеците ще ги свържа с кабела за хола, така че дрийма да ги приема и 4 те? и как за в бъдеще ще свържа още 4 стаи с тези дайсеци за да имам едновременно тв във всичките 5 стаи? Някой ме пита за актуален имидж, как да разбера кой ми е имиджа? АТv излиза като стартирам дрийма. Търся в нета някаква пробграма с която да се закача от телефона или от айпада на дрийма, да пусна на дрийма сат файндъра и да се кача на покрива с таблета и да настройвам конверторите. Само това ми идва наум понеже нямам бск тунер. Имам един евтин уред за търсене на сателити със стрелка и децибели, ама той не е много прецизен.

Автор:  Dm800 [ 22 Яну 2018 17:42 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Още малко информация, която успях да открия, моля предварително за извинение ако досаждам:
Image Info: open ATV
CPU: BCM97xxx
Version: 3.0
Last Update: 4.10.2013
Kernel Version: 2.6.18-7.4 - DM800
Main IMage gcc version 4.6.4
Date 20120303

Дано помогне тззи информация!

Къде да купя БСК тунер, употребяван, но в добро състояние?
Тунера на БСК само за БСК програми ли може да се ползва, или става за настройка на всички сателитни провайдъри - немси, английски и други подобни?
Какъв друг тунер да купя, ако няма БСК тунер за продажба, който да е лесен за употреба и с добър индикатор?
В Германив насочването на антена и фина настройка на конвертори е доста скъпо удоволствие.
С радост бих се поизучил малко, така че хем на себе си да спестя някой лев, хем на приятели и познати да помагам при бъдещи настройки на антена.

zdravkos написа:
Оригинала е в etc/tuxbox. С какъв имидж си? Актуален ли е? От пакет мениджъра може да си свалиш директно актуални сателет листи.

Zdravkov: По-горе съм дал имиджа и датата. Незнам дали е актуален. Как да разбера?
Нямам идея как да сваля с пакет мениджъра актуални сателитни листи?
Можеш ли да ми покажеш как?

Автор:  vanderel [ 22 Яну 2018 18:54 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Сега се сетих кой беше ти ! Трябва да се качиш на покрива и да преместиш кабела на конвертора за Хелас Сат от изход HH - на изход VH или HV зависи как е написано, но трябва да е на тези две букви . Това е !!! Тогава тези честоти които ти дадох по-горе, ще излязат. В настройките дано не си разбутал нещо !
А мен ако ме уважаваш, ми викай Ванди. Изопачение на ника ми, правят само тези на които съм им изпил млякото !!!

Автор:  Dm800 [ 22 Яну 2018 21:39 ]
Заглавие:  Re: Quatro LNB няма сигнал към Дреамбокс 800

Определено те уважавам Ванди и ще те наричам както ти е приятно!
Получил съм съобщения както от VANDEREL, така и от WANDERER.
И двата ника ли са твои?
Определено се обърках много.

От конвертора за хелас Сат излизат 4 кабела и влизат в мулти ключа.
До петък всичко работеше без грешка.
Моля ти се кажи ми какво предизвиква нуждата от смяна на кабелите сега?
БСК ли смениха нещо в излъчваните от сателита канали?

Правилна ли ми е логиката, че 4те кабела от конвертора влизат на 4 входа на мултиключа, които са равнозначни?
Какво значение има кой кабел на кой вход на мултиключа отива, след като всички входове равнозначно се насочват към един и същи изход на мултиключа и от там отиват на входа на тунера на дреама?

vanderel написа:
Трябва да се качиш на покрива и да преместиш кабела на конвертора за Хелас Сат от изход HH - на изход VH или HV зависи как е написано, но трябва да е на тези две букви . Това е !!! Тогава тези честоти които ти дадох по-горе, ще излязат.


Всеки от 4те конвертора има по 4 изхода и кабелите от всеки от тях отиват към входовете на мултиключа.
Не разбирам от написаното от теб кой (или кои) точно кабели къде да преместя?
Ако има нужда, ще снимам конвертора който сочи към Хелас Сат, ще снимам и мултиключа, само и само да схвана какво се иска за да тръгнат отново БСК каналите?

Страница 1 от 5 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/